Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 8

• 50 920
  • 850
  •   1
Отговори
# 645
Според грубите ми сметки би трябвало с оценки до 4.40 да влезнат.

# 646
  • софия
Може ли да споделите дали когато сте подавали документи са ви дали информация за бройките по специалности?
Според мен е задъжлително да се знае тази информация, но поне аз на сайта не я намирам.

И ако някой знае бройките може ли да ги сподели? Без тях не може да се направи касиране (а и те най-накрая се сетиха как да не ги изпреварваме Simple Smile )

# 647
Малко статистика от мен.
Първо класиране в НГПИ "Свети Лука" за 2020г. и за 2021г.
Скрит текст:
П (простр. дизайн) - мин.бал за 2020г.:  5.00 ; за 2021г.: 4.40
Г (рекл. графика) - мин.бал за 2020г.:  5.00 ; за 2021г.: 4.65
Д (моден дизайн) - мин.бал за 2020г.:  4.75 ; за 2021г.: 4.20
С (силик. дизайн) - мин.бал за 2020г.:  4.50 ; за 2021г.: 4.00
М (х.о. на метали) - мин.бал за 2020г.:  4.25 ; за 2021г.: 4.20
Т (худож. тъкан) - мин.бал за 2020г.:  4.33 ; за 2021г.: 4.10
Р (х. дърворезба) - мин.бал за 2020г.:  4.33 ; за 2021г.: 4.10 
И (дет. играчки) - мин.бал за 2020г.:  4.67 ; за 2021г.: 4.15
Ето бройките от миналата година, предполагам и тази ще са подобни.

# 648
  • софия
Не, не може да се предполага така.
Една година метала е 8, на селдващата е 12. Играчките са 8 на следващата 16. Променят се според желаещите - когато се вижда че за една специалност канидатстват малко, намалят прогнозните бройки за следващата година и увеличават там където търсенето е било по-голямо
Иначе предните години ги знам, нали аз ги правих.

# 649
Браво на класиралите се!
За тези, които са "на ръба" - подайте за второ класиране.
Миналата година със сигурност имаше деца приети на второ (или трето класиране) с бал 3.75. Тогава оценките бяха доста по-орязани (на всички), но балът на приетите падна с половин единица.

# 650
  • софия
Задъжитено се подава второ класиране. Разместванията са големи между първо и второ класиране. Половината деца ше са приети и в Изящното и не е ясно кой къде ше предпочита. А ако сложим и Полиграфията в списъка - абе много се разместват, задтлжително второ класиране!

# 651
Поздравления на децата с високи оценки. Трудът се отплаща. Дъщеря ми има 3.90, но каза, че не иска да учи там, а в Полиграфията. Помните ли кога ще излезнат резултатите в НУИИ?

# 652
  • София
За съжаление, дъщеря ми е с ниска оценка и отпада от НГПИ.
Освен ако не е 2-ка, не можете да сте сигурни, че отпада.
Както и Амели пише - разместванията са големи.

Чудя се полезно ли ще е да отиде утре сутрин да си види грешките, предвид сринатото самочувствие.
Бях споделила, че миналата година моето момче изкара 2-ка в НГПИ, но пък го приеха в НУИИ, друг е въпросът, че и там не се записа в крайна сметка.
Не допускайте детето да се срива на базата само на един изпит. Разбираемо е да е разочарована от себе си. Синът ми фуча като тазманийския дявол вкъщи, след като си разбра оценката от НГПИ и обясняваше дни наред как не било честно. Никой не му е обещавал само цветя и рози по пътя. А всяко разочарование е натрупан опит.
Поговорете с детето си, успокойте го, че с един изпит не настъпва края на света. Вярвам, че ако едно дете иска да се занимава с нещо, (в нашия случай - рисуване) - има десетки възможности да го прави, дори да не е в конкретно училище. Отидете задължително да видите рисунката, това също е ценен опит, който не е за изпускане.
Сигурна съм, че вашето дете ще попадне на точното училище за нея и след година ще гледате на сегашната ситуация с други, по-мъдри очи.

# 653
Kally May, къде избра да учи синът ви?

# 654
  • София
Моят син има 3.65
 Не смятам, че има шанс, но въпреки това ще се пробваме и на следващите класирания.

Поздравления на децата с високи оценки. Трудът се отплаща. Дъщеря ми има 3.90, но каза, че не иска да учи там, а в Полиграфията. Помните ли кога ще излезнат резултатите в НУИИ?

4. ОБЯВЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗПИТА РИСУВАНЕ – 05.07 2022 г. след 19.00 часа
Резултатите ще бъдат качени и на сайта на НУИИ „Илия Петров”

# 655

Бях споделила, че миналата година моето момче изкара 2-ка в НГПИ, но пък го приеха в НУИИ, друг е въпросът, че и там не се записа в крайна сметка.
Не допускайте детето да се срива на базата само на един изпит. Разбираемо е да е разочарована от себе си. Синът ми фуча като тазманийския дявол вкъщи, след като си разбра оценката от НГПИ и обясняваше дни наред как не било честно. Никой не му е обещавал само цветя и рози по пътя. А всяко разочарование е натрупан опит.
Поговорете с детето си, успокойте го, че с един изпит не настъпва края на света. Вярвам, че ако едно дете иска да се занимава с нещо, (в нашия случай - рисуване) - има десетки възможности да го прави, дори да не е в конкретно училище. Отидете задължително да видите рисунката, това също е ценен опит, който не е за изпускане.
Сигурна съм, че вашето дете ще попадне на точното училище за нея и след година ще гледате на сегашната ситуация с други, по-мъдри очи.

Защо се отказа от НУИИ?

# 656
  • София
За съжаление, дъщеря ми е с ниска оценка и отпада от НГПИ. Макар да не и е мечта, много се стресна и разочарова от себе си. Признавам, че и аз доста се разтресох. Научи по най-гадния начин, че колкото и да си талантлив без труд и усилия резултатът е посредствен, а конкуренцията убийствена. Желая на децата, които ще учат в НГПИ или на което и да е друго място да сбъдват мечтите си и най-вече да намерят себе си в пътя от тук натам.
Остава, разбира се НУИИ, а и ще се наложи да ходи и на още един изпит във фотографското. Чудя се полезно ли ще е да отиде утре сутрин да си види грешките, предвид сринатото самочувствие.

Винаги е полезно детето да види грешките си, защото по този начин ще си обясни обективните причини, поради които е получило съответната оценка. Още по-ценно е да го направи, ако ще се явява и на изпита във Фотографското.
Бях писала по-рано, че миналата година синът ми си видя работата в НГПИ, разбра какви са пропуските му и се коригира за изпита във Фотографското. В резултат получи отлична оценка там. Разбира се, има и други причини, но това изигра много полезна роля при при него.

# 657
  • София
Защо се отказа от НУИИ?
Причините са няколко. Първо, програмата в НУИИ е целодневна. До 7кл. вкл. синът учеше на целодневен режим и не му оставаше почти никакво свободно време за другите занимания, които обича. Второ, той не е от онези деца, (ще дам детето на Злодеида за пример), което "гори" за рисуването и му е призвано да стане художник, стенописец, иконописец или друго изцяло творческо поприще, за да мечтае от дъното на душата си да потъне в този магичен свят. За него, наред с рисуването, еднакво важни са и тренировките, и новите технологии, и двата езика, които изучава. Подчертавам "за него", защото тук изцяло съм се извадила от уравнението и това не са мои амбиции. И трето, но то е по-маловажно - сградата не му хареса, цитирам типично изказване на тийн "Не си представям да уча в тази хралупа следващите 5 години". А сградата всъщност си е много хубава, на мен ми беше изключително уютна в сравнение с огромни други училища с по няколко корпуса.

В профилирана гимназия с ИИЧЕ. След вече завършен 8-ми клас мога да кажа, че това се оказа най-правилното решение за моето дете. Щастлив е много. Продължава да ходи на уроци по рисуване извън училище, няма и да се откаже от тях, защото си ги обича. Аз тихичко се радвам отстрани и все си викам, че Господ си знае работата. Трудно го разбираме, докато сме във вихъра на НВО, изпити, подредби, класирания и пр., но след време се оказва, че всичко се намества по най-добрия възможен начин.

# 658
Има ли информация във фотографското,как са разпределени децата? Пише до 03.06.ще има инфо. нищо не намирам.

# 659

Защо се отказа от НУИИ?
Причините са няколко. Първо, програмата в НУИИ е целодневна. До 7кл. вкл. синът учеше на целодневен режим и не му оставаше почти никакво свободно време за другите занимания, които обича. Второ, той не е от онези деца, (ще дам детето на Злодеида за пример), което "гори" за рисуването и му е призвано да стане художник, стенописец, иконописец или друго изцяло творческо поприще, за да мечтае от дъното на душата си да потъне в този магичен свят. За него, наред с рисуването, еднакво важни са и тренировките, и новите технологии, и двата езика, които изучава. Подчертавам "за него", защото тук изцяло съм се извадила от уравнението и това не са мои амбиции. И трето, но то е по-маловажно - сградата не му хареса, цитирам типично изказване на тийн "Не си представям да уча в тази хралупа следващите 5 години". А сградата всъщност си е много хубава, на мен ми беше изключително уютна в сравнение с огромни други училища с по няколко корпуса.

В профилирана гимназия с ИИЧЕ. След вече завършен 8-ми клас мога да кажа, че това се оказа най-правилното решение за моето дете. Щастлив е много. Продължава да ходи на уроци по рисуване извън училище, няма и да се откаже от тях, защото си ги обича. Аз тихичко се радвам отстрани и все си викам, че Господ си знае работата. Трудно го разбираме, докато сме във вихъра на НВО, изпити, подредби, класирания и пр., но след време се оказва, че всичко се намества по най-добрия възможен начин.

Благодаря ти беше ми много полезно твоето мнение. При нас е подобно положението и ще сме в голяма чуденка. Надявам се всички да са доволни и щастливи.

Общи условия

Активация на акаунт