Закупуване на имот от руски граждани.

• 5 287
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
Не е ниска, но щеше да е мн по-висока. Там има политически риск, който играе важна роля за инфлацията.
Иначе руснаците, ако сметнат че трябва да продават, те ще са мотивирани, така че цената и условиятаги определяте вие.

# 31
Винаги има риск предварителния договор да не се изпълни. Тогава следва съд - искане да се обяви предварителния в окончателен, ама и там е една мътна, и не всеки се навива на дело.
Но този риск не виждам да е спирал хората да подписват такива предварителни договори.
Това със доверителната сметка е много добра идея. Според мен действайте.

# 32
  • СИ
В скоро време не ги виждам тия руснаци как могат да дойдат. И банките им ги отсвириха... Руский мир приключи!

# 33
Това с банките е преодолимо. Виж за идването, хм, наистина не знам дали ще има полети, визи и прочие, защото тези хора са си законни собственици и доколкото знам, даже визи не им трябват. А и това, че някакъв доктатор събаря света, не е вина на Стьопа или на Серьожа, както и ние сме имали шашави управници много дълго и не сме им виновни за откачените действия.

# 34
  • Sofia
В момента абсурд - няма полети нито навън, нито навтре. А и всеки ден се ескалира положението и налагане на нови и нови санкции.

# 35
Западния клон на сбербанк е обявил фалит. В Русия не знам как е, но със сигурност има опашки пред банките. Със сигурност, който продава ще гледа да се докопа до евро или долари кеш. Няма как да им преведете пари по-сметка, а и за тях ще бъде рисково, защото банката им може да ги замрази или изплащав рубли. От др страна ако искат кеш, за купувача има риск. Сделките ще бъдат много трудни.

# 36
А какъв е проблемът руснакът да си открие сметка тук, по нея да се превде сумата, той си ги тегли после?

# 37
Ако може да дойде, ако му разреши банката сигурно няма проблем. Не знам колко лесно ще му е това.

# 38
  • София
В края на краищата се отказахме. Стана прекалено сложно и рисково.
Благодаря на всички!

# 39
  • на земята
Повечето руснаци, които имат имоти са си открили и имат сметки в Германия.
Чрез немски банки си продават имотите тук.Сигурно е и всичко става без проблем.

# 40
  • Най-красивата страна
И аз бих се отказала.
Особено при наличието на толкова много подобни имоти на пазара.

# 41
Използвам темата да попитам какви документи трябва да поискам от продавача. Ще  си наема адвокат, но за всеки случай искам да знам и аз. Колкото пъти си наема адвокат за дадена услуга все нещо е пропуснал и се налага да напомням. Също и бих помолила да ми препоръчате адвокат от Бургас.

# 42
Използвам темата да попитам какви документи трябва да поискам от продавача. Ще  си наема адвокат, но за всеки случай искам да знам и аз. Колкото пъти си наема адвокат за дадена услуга все нещо е пропуснал и се налага да напомням. Също и бих помолила да ми препоръчате адвокат от Бургас.
  адв. Мима Иванова

# 43
Правили сме много сделки с чужденци без изобщо да идват. 10% са серизона сума. Може да имате проблем със собствеността, може да не са плащани данъци с години и собственикът да не иска да ги плати за своя сметка (имали сме такъв случай), може да има съсобственици бивши супрузи и да не си говорят (често имаме такива случаи). При сделките с НИ по морето капарото е в размер на 1000, макс 2000 евро. Ако беше на север от Бургас, бих ви и препоръчала адвокат който се занимава само с това, но за Созопол не мога да помогна.
Преди 3 дни купихме гараж с пълномощно, капаро 100 евро, поехме разходите по сделката, продавачите завериха пълномощно в Санкт Петербург и сделката си мина през адвокат, получиха си парите от 2900 по банка и нямаше никакви ядове.

Здравейте,

Дали може да ми препоръчате на мен този адвокат?

Общи условия

Активация на акаунт