Защо българинът мисли единствено за себе си?

• 21 379
  • 417
  •   1
Отговори
# 105
За мен винаги е било съвсем естествено като четеш книга, гледаш филм, следиш спорт и т.н. да погледнеш в атласа/интернет къде е това място, откъде са тези хора. Или отивайки някъде като турист, дори и за съвсем пасивна почивка (плаж и хотел), да прочетеш все пак нещо за мястото и страната.
Мисля, че нямаш идея в туристическите подфоруми с какви неща се сблъскваме. Много хора нямат изобщо и елементарна представа как се чете карта и накъде са посоките на света, камо ли за обектите.

Та - не са само западняците, не.

# 106
Мисля, че нямаш идея в туристическите подфоруми с какви неща се сблъскваме. Много хора нямат изобщо и елементарна представа как се чете карта и накъде са посоките на света, камо ли за обектите.

Та - не са само западняците, не.
Чела съм, но избягвам туристическите теми във форума. Хваща ме яд и лека завист какви хора имат възможност да пътуват. Но и не мога да отрека любознателността на много от тях.

# 107
Въпрос на темата: Защо българинът мисли единствено за себе си?
Отговорите в темата: всеки вижда единствено своята лична среда и спори, че видяното от другите не съществува Satisfied
И културата се изчерпва със знанията по география 😁
Не знам кое как защо, ама хоризонтът нещо доста ми се вижда стеснен.

В отговор на главния въпрос, всъщност ми изглежда, че българинът далеч не мисли единствено за себе си, по-скоро мисли най-често за съседа си и за това на кого са му по-големи колците на доматите 😂

# 108
В темата пишат много българи, които не живеят в България. Това може би дообяснява някои явления.

Съжалявам, ако съм ви натрапила очакването ми хората от Европа да знаят къде е България. Не съм се направила на голяма работа, а никога, ама никога не го бях чула. Половината ми семейство е в чужбина, аз самата от двайсет години за постоянно, преди това само за ваканциите.. Приемам, че очакванията ми не отговарят на истината и не смятам да споря Simple Smile

# 109
  • Somewhere beyond the moon and stars
Иронично, мисля, че националният нихилизъм ни лишава от чувство за общност, съответно - по-малко се грижим за другите членове на обществото.

В антитеза - според мен си е много хубаво да живееш в България и сред българи, точно тук избирам да живея. Ако можем малко повече да спазваме правила, ще сме безценни.

Който беше написал, че нямаме съвременна българска култура - ще посъветвам да отиде в голяма книжарница или в модерна галерия или да си пусне българско радио или да си купи билет за актуална постановка и да си премисли отново мнението. Българските писатели/артисти, във всички видове и жанрове, имат поле за изява повече от всякога.

# 110
  • Пловдив
Иронично, мисля, че националният нихилизъм ни лишава от чувство за общност, съответно - по-малко се грижим за другите членове на обществото.
Има нещо такова.
Че националният нихилизъм върлува навсякъде у нас, нямам съмнение, "има нещо такова" го казвам за резултата - грижата за обществото и държавата.

# 111
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аномия се нарича. Но у нас не е само това

# 112
И колко време ще продължи тази аномия в България? От прехода минаха вече >30г. Цяло поколение, което не помни ни комунизъм, ни кризите на 90те вече работи и е на власт дори.

# 113
  • Наблизо
Аз да се изкажа как така не знаят къде е България.Редовно срещам някой,който не знае или ни бърка с Унгария.Много често ми се е случвало да ми искат разрешение за работа.Ограничени хора има навсякъде.
Аз нямам кой знае какъв досег с българи вече.В България съм на мнение ,че много от каймакът на обществото изтече навън и останаха много бай ганьовци като концентрация.Показателно е,че вече дори няма кой да се наема за работа и се взима който иска..за не малко сектори.

# 114
  • Швейцария
И аз съм съгласна, че голяма част от интелигенцията изтече в чужбина, но за съжаление и много роми, които вършат черната работа. И чужденците не правят разлика между ром и българин. За тях всички сме българи и заради това имаме лоша слава.
А иначе аз гледам БГ ТВ и виждам такава агресия в БГ, всеки ден някой убит, застрелян, ограбен...И аз съм се сблъсквала с агресия, ккогато съм в БГ. Поздравя някой на улицата и ми се отговаря кво искаш ма или изобщо не отговарят на поздрава ми и ме гледат страшно, включително и съседи от нашия блок.

# 115
  • Пловдив
Убийствата в Бг на глава от населението никак не са повече, отколкото в Западна Европа, шти кажа. Айде, за ограбванията върви обяснение, че много хора не съобщават, ама за убийствата няма как.
Не знам що така на мен като поздравявам, не ми отговарят с "кво искаш ти, ма", сигурно защото всеки вижда, каквото си е навил, че вижда. Но първото изречение е чиста (и проста Wink) статистика.

Що да е за съжаление, че ромите изтекли в чужбина? Искате да ги накарате да си стоят тука на гадното ли?

Скрит текст:
Предпочитам бай-ганьовци, отколкото изтънчени дами като авторката на мнението преди това на Джени, която я помня и ще я помня винаги с неприязън заради едно нейно отвратително изказване.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 10:51 от Магдена

# 116
Simple Smile Пак ли стигнахме до момента "къде сме ний, къде сте вий"...

# 117
И как виждате да се преодолее тази аномия, нихилизъм и останалото, което е причина да се определяме като толкова лоши? Съвсем наивно смятам, че обединявате около нещо положително и изобщо съсредоточаването върху положителни качества би помогнало.

# 118
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Убийствата в Бг на глава от населението никак не са повече, отколкото в Западна Европа, шти кажа. Айде, за ограбванията върви обяснение, че много хора не съобщават, ама за убийствата няма как.
Не знам що така на мен като поздравявам, не ми отговарят с "кво искаш ти, ма", сигурно защото всеки вижда, каквото си е навил, че вижда. Но първото изречение е чиста (и проста Wink) статистика.

Що да е за съжаление, че ромите изтекли в чужбина? Искате да ги накарате да си стоят тука на гадното ли?

Скрит текст:
Предпочитам бай-ганьовци, отколкото изтънчени дами като авторката на мнението преди това на Джени, която я помня и ще я помня винаги с неприязън заради едно нейно отвратително изказване.

Както каза едно момче от Холандия- цялото зло от света се стича насам
Та и нашето натам отива, при парите

# 119
  • Най-красивата страна
Зависи кой какво разбира под ,,пари,,.
Да,за някои да живеят на социални помощи или да работят за минимална заплата е голямо постижение.На дъното са,но са доволни.
Защото и на запад,както и у нас,ако нямаш добро образование и добра професия и не знаеш езика ,няма как да получаваш прилични доходи .
За някои 1000-1500евро са много пари,на други 7000евро на месец не им харесват.
Разбира се изключвам всякакви незаконни дейности.

Циганите-ами в нашата област цели цигански села опустяха.
Циганите заминаха за Германия,Австрия,Холандия.
Продадоха си къщите и се преместиха там,хората останали в селата си отдъхнаха..

Отиват,работят,пращат децата на училище..Е и социални помощи вземат...
В някои немски градове има цели цигански гета-наши и румънски цигани..Във Франция пък бяха си направили цял катун в покрайнините на Париж..
Откакто Европа се напълни с мигранти  не е онова сигурно и спокойно място,каквото беше преди 15 години.
То не бяха атентати,убийства,изнасилвания,кражби и какво ли не още...

Общи условия

Активация на акаунт