Защо българинът мисли единствено за себе си?

• 21 443
  • 417
  •   1
Отговори
# 195
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Българи, Нина, но пък патриоти

# 196
Ганьо, нали?

# 197

Ами не е мръднал много от този образ

Ако заменим анцунга с потури- ей то същия

# 198
Бай Ганьо е художествена измислица...

# 199
  • Най-красивата страна
Ами аз хора по анцунг виждам предимно на детската площадка,на стадиона,велосипедисти,хора,които спортуват на плажа..или в парка..туристите по еко-пътеките...
И на село разбира се.

Иначе в нашия град масово и мъже и жени носят дънки и панталони.Както навсякъде...
Опера,балет ,кино,театър и концерти-има всяка седмица.
През лятото-Международен фолклорен фестивал.
Кино фестивал
Балетен конкурс
Представления в Летния театър...
Чалгата отдавна не е на мода.Но защо пък да няма нещо и за малцинствата...
Градската библиотека е достъпна и е пълна с хора.
Детсата библиотека-също.

Такава ми е средата,това виждам около себе си.

# 200
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

Донякъде - https://www.lentata.com/page_18573.html

# 201
  • Най-красивата страна
Бай Ганьо в чужбина е актуална тема и сега..

# 202
Доникъде. Просто лицемерът Алеко Константинов си е измисли пост фактум оправдание за оплюването на българите извършено с книгата си за Бай Ганьо.

# 203

ха-ха,
не е измислен
събирателен образ на българина по времето на Алеко

И на Алеко не му е било смешно, като я е писал

# 204
Роузи,  и твоята не е лесна...сред какви хора си принудена да живееш.
Мъхъм. Затова е добре човек да си подбира средата. Още по-добре е да не си мисли, че това, което се вижда до върха на собствения му нос, е глобалната картина.

# 205
Ами, хайде да направим събирателен образ на българина

Облекло- предимно анцунг. Зиме, лете- анцунг.
Дори не са дънки, чино панталон или онзи с джобовете, а най- обикновен анцунг.
Да не говорим за "панталон с ръб". И това млади хора
Добре, че някои марки го превърнаха в кежуъл облекло,
но ние го измислихме преди тях

Какво да говорим за световна мода и изобщо стил

Книги- почти не чете,
може безплатни от читанка,
жените четат чиклитите, продавани заедно със списанията, патриотични статии в кулинарни издания или пеевски парцали, но евтини, т.е. такива със съмнителн информационна стойност. Защото не е важна информацията тука, а да е дебел за опаковане на неща, палене на печка и кръстословицата

Култура- кино- може от време на време, заради децата, с пуканки и други щуротии,
но театър, опера, балет, симфоничен концерт- такива изкуства са непознати.
Някои хора никога не са посещавали постановка, други-  веднъж на 10-15 години ходят

Концерт на музикална банда- младите ходят, но старите- забрави. Само Лили Иванова и Веселин Маринов пълнят залите.През лятото в два три големи града има сцени на открито и някой забърсва нещо

Музика- предимно поп- фок, мазна чалга, сръбско
Може и естрада

Разбира се младите са друга бира, но не всички

Футболен мач- там може

Спорт- почти никой не спортува активно, не тренира, за да се грижи за външния вид и здравето си.. Напоследък спортуването става по-модерно, но е все така повод за подигравки...но пък
може да гледа.
 Олимпиадите, но ограничен кръг от хора
и Световните, само ако е по футбол, други спортове "няма"

Политика- никога не се интересува за какво гласува, отива в последния момент и си гласува от сърце. Това - политически платформи, програми, кой ги чете, те са едни и същи...

Здраве- няма навик нашия човек да ходи на профилактични прегледи, да се грижи сам за здравето си. Не обича лекарите и се гордее даже, че не ходи на лекар.
Да не говорим да се ваксинира. Колко експерти излязоха и говориха, хора, ваксинирайте се, Ковид е опасен...носет маски, спазвайте дистанция ....аааа, как не, ние я знаеме тая мафия... И така си умряха 36 000 човека

Като добавим и ниско мотивационната среда в училище

Картинката не е добра
Ох, Роузи аз направо съм потресена от твои постове в доста теми....
Книги - всеки месец си взимам по 2 - това, че ти не четеш не означава, че и другите не четат!
Облекло - да с анцузи ходя на разходки на вън остава да сложа дънки, панталон и тн с токчета и да бягам след малката и качвам стълби по хиляда пъти така, с дънки, рокли, панталони и токчета когато ходя някъде другаде... Ако ти си 24/7 с дънки и токчета евала ти, аз се щадя!
Кино - не ходя на кино, но си гледаме в къщи филми, теглим си и си пускаме всяка вечер се събираме с баткото и таткото когато малката заспи! Ако ходиш всеки ден на кино евала ти, блазе ти! Аз нямам такова свободно време от 9 години!
Концерти - ходила съм преди като бях без деца, сега си имам други ангажименти и колкото и да ми се иска, не ангажирам никой да ми гледа децата, гледаме си ги сами с ММ и за нас е по-важно да сме си с децата!
Музика - не слумаш чалга от както разбрах, че съществува друга музика!  Chris Rea, Morcheba, Chambao Metalica и други които няма да изреждам всички. Ако слушаш чалга, твой избор е!
Спорт - спортувам си достатъчно с 1годишно което не спира да иска да ходи и да качва стълби и слиза постоянно! Преди ходих на фитнес, но от 9 години спортувам нон стоп с деца! Но ти ако не спортуваш, спортувай полезно е!
Опери, театри и тн - на опера само с пистолет в челото, ще отида! На театър съм ходила много да не говорим за Камен Донев що смях е падало там! Щом не ходиш отиди, ще ти хареса!
За лекари - ходим си всички редовно на профилактични! За ваксините за ковид.... Който е решил да става опитно зайче евала му! Дори бях казала, че ако направят задължително за деца, ако трябва ще спра от училище моето, но няма да го ваксинирам! Що народ измря от ваксини и що едва оцеляха от тях! Не могат лек да намерят за сумати болести ама ей така от нищото за 6 месеца за ковид ми намерили... Грънци! Овцете дето вярват на всичко що се говори по тв да се ваксинират, интересното е, че имам много познати и приятели в сферата на медицината и нито един от тях не се ваксинира! Нито един! Така, че аз няма какво да коментирам повече за ваксините!
Демек на кратко вече, не преписвай свойте, грозни неща на другите!

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 10:26 от Petef4e

# 206
  • Швейцария
Ох, как ми липсва тук искреността на българина. Никой не те псува, казват ти добро утро съседке, как си, как е мъжа ти? Може ли такова нещо...Взимам си първата доза искреност още с качването на самолета за София. Сяда една мила госпожа до мен без маска. Питам любезно бихте ли били така добра да си сложите маската? Отговорът идва веднага- ти кво искаш, аз съм си правила ПСР!!! Казвам моля Ви, сложете си маската, в самолета е задължително да се носи маска. Отговор: Ти коя си, че да ми казваш какво да правя, бе!!!!
За щастие имаше едно свободно място отзад и помолих стюардесата да седна там.

# 207
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Доникъде. Просто лицемерът Алеко Константинов си е измисли пост фактум оправдание за оплюването на българите извършено с книгата си за Бай Ганьо.
  Често срещам Бай Ганьо-вци в днешно време, но щом Алеко е лицемер, и оплюл българите, добре. Има и свестни, работливи и нормални хора, но не са болшинство.

# 208
Петефче, не знам какво четеш, но правописът ти е брутален.

# 209
Боже мили! В Англия отдавна забравиха какво е това "пандемия",а в Щатите вече летят авиокомпании без да изискват маски от пасажерите си. България ще е последната,в която ще умре комунизма и ще отмени "пандемията".

Потърсете с какъв другар Алеко е убит във файтона...

Общи условия

Активация на акаунт