Olx продажба

• 1 021
  • 8
  •   2
Отговори
Здравейте,

Знам, че ще задам доста глупав въпрос, но за първи път ми се налага да праввя продажба в сайта. Има ли някакъв начин да ме измамят след като изпратя артикул в офис на еконт с преглед, като цяло такъв ли е процеса на продажба в сайта?

Поздрави,
Галина

# 1
  • Бургас
Здравейте,

Знам, че ще задам доста глупав въпрос, но за първи път ми се налага да праввя продажба в сайта. Има ли някакъв начин да ме измамят след като изпратя артикул в офис на еконт с преглед, като цяло такъв ли е процеса на продажба в сайта?

Поздрави,
Галина

OLX имат доста добър съпорт и бързо отговарят. Най-точен отговор ще намериш като ги попиташ директно от тук: https://help.olx.bg/hc/bg , скролни надолу и ще видиш бутони "Пиши ни" и "Започни чат".

# 2
  • София
Такъв е редът, да - могат да ви измамят, като не си вземат пратката и я върнат към вас. Тогава ще платите услугата в двете посоки..
Не продавайте на всяка цена, ако купувач не ви вдъхне доверие, винаги може да му откажете.

# 3
Няма нужда чак на ОЛХ да пише.. Най-много получателят да не си потърси пратката. Гледай да имаш хубава комуникация с купувача и да вдъхва доверие.

Стоката задължително трябва да се преглежда пред служителят в Еконт, особено, ако е някаква дребна техника. Има случаи, в които се разменят телефони, например, без заспалите служители в офиса изобщо да се усетят. Та описвай хубаво какво пращаш, ако е нещо скъпо.

# 4
  • София
Ако не е нещо грамадно и тежко, то може и да се разберете с купувача да се видите лично, на оживено място, ако сте близко един до друг.

# 5
По-добре го продайте чрез "Фейсбук". Ще видите снимка. Също гледайте кой колко е грамотен. Има си "лампички", които могат да Ви предпазят.

# 6
Не, не може да ви измамят. Най - много да ви върнат пратката. Но това не е измама. Това си е право на клиента.

# 7
  • София
Ако клиента каже - не, мерси и си заплати връщането - да, иначе измама не, но си е некоректно.

# 8
  • Банско
Има и една доста често срещана измама в olx. Винаги много бързо ви пишат ако продавате малка и скъпа техника, като лаптопи, фотоапарати и всякакви такива устройства. Предимно се свързват на viber и искат комуникацията да е там. Много лесно можете да ги хванете, по подредбата на думите в изречението на български, или неспазването на родовете. Това става, защото използват google преводачът. Обикновенно са някакви нигериици и тем подобни, и искат да купят продукта, като искат да пратите продукта, пък те щели да ви преведат парите по банков път.

Общи условия

Активация на акаунт