Всякакви въпроси относно пералнята - тема 13

• 60 395
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Вилемина, извинявайте, но защо си измисляте. Свежен предлагат само нова техника, а ако е ползвана, изрично пише че е използвано. Специално трите артикула показани там са нови! Да ви дам номера, ако не искате сами да го вземете, за да питате. Какви са тези клевети?

Сега ако ми кажете къде съм споменала, че уредите са ползвани, ще мога и да ви отговоря. Само че нищо подобно не съм казвала. Сименсът е произведен през май 2019 г  и това се вижда от снимките. Може да не е ползван, но е стоял по складовете.

Ако имате предвид, че казах "върнати от купувачите", то аз така си представям уредите с транспортни дефекти: клиентът поръчва уред, доставят му го, той вижда драскотина или кашонът е скъсан, и го връща. Ако не е така, веднага оттеглям тези думи, изобщо не държа на тях. Така или иначе това не променя смисъла на казаното.

Относно гаранцията, предполагам сте наясно каква е разликата между гаранция от производителя и гаранция от търговеца. Едната важи навсякъде, а другата само при този търговец. Ако не съм от Варна, коя ще ми е по-изгодна?

Нямам нищо против уредите с транспортни дефекти, нито дори втора употреба. Но когато този с нарушения търговски вид е на цената на този без нарушен търговски вид, не виждам нито една разумна причина да купя или препоръчам първия. В случая, цената на Боша дори е с 30-тина лева по-ниска.

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 08:17 от Vilemina

# 571
  • Sliven
Мили мами, от днес съм с тази пералня Bosch wan282v9 4 series, но нямам книжка на бг. Ако някой има същата може ли да с отдели мнение и най-използваните програми за бельо, чаршафи, чорапи, блузи, панталони и т.н. Може ли да се коригират оборотите на центрофугата?

# 572
Напишете моледа в интернет и ще ви излязат и книжки на български.

# 573
Дида, можете да си намерите упътването на пералнята, като напишете модела ѝ в Гугъл.

# 574
  • Sliven
Напишете моледа в интернет и ще ви излязат и книжки на български.
DreamingOfSummer, да ви кажа доста рових в нета, но не намерих и за това са надявам тук някой да сподели

# 575
  • София
Мили мами, от днес съм с тази пералня Bosch wan282v9 4 series, но нямам книжка на бг. Ако някой има същата може ли да с отдели мнение и най-използваните програми за бельо, чаршафи, чорапи, блузи, панталони и т.н. Може ли да се коригират оборотите на центрофугата?
Скрит текст:

Просто си преведете с речник или „Гугъл преводач“ думичките от контролния панел и ще ви стане ясно. За оборотите на центрофугата би трябвало да е вторият бутон - Schleudern. Чаршафи се перат на Baumwolle (памук), чорапи - на Feine/Seide, блузи - на Hemden/Blusen и т.н.

П.П. Пералнята е много хубава и е на по-малко от 4 години - този модел се произвежда от март 2018 г.

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 22:50 от Vilemina

# 576
  • Sliven
Скрит текст:

Просто си преведете с речник или „Гугъл преводач“ думичките от контролния панел и ще ви стане ясно. За оборотите на центрофугата би трябвало да е вторият бутон - Schleudern. Чаршафи се перат на Baumwolle (памук), чорапи - на Feine/Seide, блузи - на Hemden/Blusen и т.н.

П.П. Пералнята е много хубава и е на по-малко от 4 години - този модел се произвежда от март 2018 г.
Vilemina много, много Ви благодаря Blush

# 577
Универсално ръководство за 4 серия, модели wan:
https://media3.bosch-home.com/Documents/9001123066_A.pdf

10 страница. Центрофугата е 2 бутон.
Разцъкайте я. Пералня като пералня- не хапе.
Ръководството на сходен модел:
https://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/washing-mac … ogglebox=manuals/

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 23:17 от petiaivanov

# 578
Чорапи на деликатна програма Rolling Eyes

# 579
  • до най-прекрасния мъж
И аз това се учудих. Чорапи и дънки, анцузи пера на програма за памук на 40 гр. Какво им е деликатното на памучните чорапи?

# 580
  • Велики Преслав
Я де. Аз особенно белите си ги пера с хавлиите на над 60⁰.

# 581
Аз почти всичко пера на памук, само сменям 40 или 60 градуса.
На синтетика пера само полари, а спортни горни дрехи на "аутдоор". А и тънките пердета са на синтетика.

# 582
  • при него
Черна станция и Василе,
Скрит текст:
Може да има предвид например дамски чорапи със силиконова лента. Аз такива на ръка съм прала, но рядко се случва, защото обикновено ги късам на първото обуване, по-скоро кучето ги къса, като ми скочи от радост че съм се прибрала Simple Smile
Може друг вид такива фини чорапи да са.

Иначе, по принцип юнашки пера на 60 градуса, макар че след дискусиите тук се замислих, дали да не пробвам на 40.

# 583
Щом на 60 нищо не се съсипва, значи няма нужда да пробваш. Simple Smile

# 584
  • София
И аз това се учудих. Чорапи и дънки, анцузи пера на програма за памук на 40 гр. Какво им е деликатното на памучните чорапи?

Отдавна съм забелязала, че тук малко се бъркат материите и изделията. Веднага се сещам за обсъждането на програмите за якета и пух в темата за сушилните Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт