На море в Турция - тема 73

• 75 057
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте,

Извинявам се предварително, че не съм добре подготвена по темата "На море в Турция", но е толкова необятна.
Ходила съм един единствен път в Кушадъсъ преди 10 тина години и много ми допадна, сега съм решила да отидем заедно с дъщеря ми.
Ще пътуваме сами двете (тя е на 10), предполагам че ще резервирам през агенция програма с чартърен полет, бюджетът ни е към 3000 -3500 лв. Та, моля, преоръчайте хотел без значение локацията подходящ за сама жена с дете, който би бил с фокус към забавление за детето на пример - дискотеки, разни работилнички, спорт, клубчета и т.н. анимации, не държим толкова на Аквапарка, че тя е малко страхлива, но все пак ако го има би бил бонус.

Благодаря сърдечно на отзовалите се. Simple Smile

Не те съветвам със самолет, ако се насочиш към Кушадасъ, едно, че е по-скъпо, пък и губиш цял ден, търпимо е пътуването с рейс, детето не е чак толкова малко, за пръв път съм ходил със 7 г дете, просто гък не чух през целия път. Правят се почивки на всеки 2,5-3 часа, като тия преходи са точно 2. За хотел....не знам в кой сте били първия път, дискотеки за 10 г дете, хм, мойта дъщеря ходеше с анимейшън тима ама тя е по-голяма. В хотелите има, ама една година ходих заедно с щерката, вътре бяхме 4 човека заедно с нас. Стига съм разтягал, говориме за Кушадасъ.....Атлантик, нищо, че я е страх дъщеря ти, ще се престраши на аквапарка. Другия е Батихан, там пък е най-добрия анимейшън тим има 3 пързалки не страшни. Корумар напоследък е хит, ама няма места за него. И последно Палм Уинкс но Ефесус, а не другия, и там има няколко дръгливи пързалки. На твое място бих заложил на Атлантик.

# 406
Как така се губи цял ден със самолет? Не мисля, че може да се сравнява с автобусите, които първо никога не знаеш кога ще тръгнат на връщане, не се наспиваш, чака се на граничните проверки. Ако може да си го позволиш, за мен самолетът е за предпочитане.

# 407
  • София
Как така се губи цял ден със самолет? Не мисля, че може да се сравнява с автобусите, които първо никога не знаеш кога ще тръгнат на връщане, не се наспиваш, чака се на граничните проверки. Ако може да си го позволиш, за мен самолетът е за предпочитане.

Не съм много сигурен, но ако си със самолет, после трансфер от Измир до Кушадасъ, по-рано от не знам си какъв следобеден час ще си в хотела, с рейса съм имал случай по тъмно да съм в хотела, верно дремал съм до 10-11 ч, в повечето случаи към 8-9 си в хотела и ако е както беше миналата година в 8,30 бяхме в стаята. За тръгване мисля пак сутринта се тръгва, когато си за самолет, докато с рейс тръгваш 13-14-15 часа.

# 408
  • гр. Варна
Не мисля, че жената пита за Кушадасъ, а само го споменава, че е ходила там преди 10 г.

# 409
  • София
Не мисля, че жената пита за Кушадасъ, а само го споменава, че е ходила там преди 10 г.

Аз казвам за Кушадасъ, те и другите надолу сигурно са така.

ЕДИТ: Гледам една от агенциите даже не лети до Измир, а до Бодрум
тръгване от Сф в 9,45 пристигане в Бодрум 11,35 до Кушадасъ са поне 2 часа трансфер
обратно тръгване от Бодрум 12,15 пристигане в Сф 14,05....направо си е не цял ден затрит ами половин и заради това да дам една капа пари. Не е мойто, мойта черга е къса.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 15:51 от valerko

# 410
  • Пловдив
Със самолет само Анталия.Летището е близо.Най отдалечена е Алания около час трансфер.Най близо Лара 15 Мин трансфер.После Белек и Сиде.С дете на 10 години има  много хотели които може да се впишете в този бюджет в хубав сезон в Лара и Белек.

# 411
  • София
До Бодрум със самолет също е супер.

# 412
Благодаря за тази дискусия, защото и ние сме още на дилемата самолет или автобус. Любимия се ужасява от самолети, аз от автобуси. Ако трансферът е повече от час-два, май аз ще направя компромис. Та казахте кои препоръчвате за самолет. Кои са най-малкото зло с автобус? И има ли туроператори, които да гледаме с предимство или да избягваме при организиран транспорт с автобус?

# 413
  • София
До Бодрум винаги трансферите ни са били около 40-50 мин след като ни вземат пт летището. Сега и за Анталия избрах хотел в Белек пак заради кратък трансфер.
Това с автобусите за мен е мъчение, стигаш уморен, схванат. Ако можете да си го спестите, въобще не бих се чудила.

# 414
  • Пловдив
Само те липсваха.Представям си какво.ще е по хотелите.
https://bgtourism.bg/19042022-turkey-puska-polski-turisti-bez-pasporti/

# 415
  • Sofia
Това значи ли, че руснаците ще са кът? Доколкото знам не се долюбват много и си представям, какво би могло да стане след 2-3-4 питиета.. Особено при по-агресивни екземпляри.

# 416
Аз смятам, че никой не може да предвиди каква ще е ситуацията  това лято, предвид войната. А и още повече, че ако в един хотел има олигофрени не значи, че ще ги има във всички хотели.

# 417
  • София
Това значи ли, че руснаците ще са кът? Доколкото знам не се долюбват много и си представям, какво би могло да стане след 2-3-4 питиета.. Особено при по-агресивни екземпляри.
Да, руснаците ще са кът това лято. Само 4.5 милиона почиващи в Турция.
Няколко руски компании вече изпълняват редовни чартърни полети до Анталия, а от края на април започва редовни чартърни полети от много градове в Русия до Анталия един от най-големите превозвачи в света Търкиш еърлайнс. И да не си помисли някой, че броя на тези полети ще бъде като на българските туроператори- 4-5 полета на седмица.
Не, броя на полетите за седмица ще бъде над 300.
С триста полета седмично само Търкиш ще превозва близо 50 000 руски туристи до Анталия всяка седмица, без да броим руските превозвачи.
Така че: ДА, Руснаците ще са кът това лято- само  около 4,5 млн. на Турското море!

# 418
  • София
Няма как да ги няма руснаците това лято. Те кажи речи само там могат да отидат в чужбина без прикачвания и сигурно ще е пълно.

# 419
  • Sofia
Роже, далеч съм от мисълта да сравнявам двата пазара. Прекалено малки сме, за да сме фактор. Simple Smile Прекрасни почивки и много добро настроение на всички!

Общи условия

Активация на акаунт