На море в Турция - тема 73

• 76 040
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, за почивката ни в Турция тази година се колебаем между два хотела в Сиде:
Selectum Family Resort Side Ex. Silence Beach Resort - опитах се да намеря някакви мнения за него, но освен на първата страница един коментар "че никой все още нищо не може да каже и разчитаме на старата репутация на Селектумите", друго не успях да открия. Как е като цяло, има ли някаква реновация и т.н.
Другия е Azura Deluxe Resort & Aqua Sorgun (ex. Nashira Resort) - за него пък само няколко коментари от 2015г. за бившия Nashira които не бяха много добри. От друга страна в tripadvisor виждам че е travelers choice за 2021г./не знам колко е миродавно/ както и че му е правена последна реновация през 2019г.
Тъй като сме с дете на 5г. на Azura-та много ни блазни аквапарка струва ми се по-добър от този на Selectum-a, от друга страна той пък има лунапарк, така че има доста колебание.
Ще бъда благодарен ако някой може да сподели цялостни впечатления и за двата хотела

Доколкото и аз знам, че Селектума в Сиде няма да работи. Но не, съм 100% сигурен. За Нашира не, съм чувал добри отзиви. Дори имам познати, които преди няколко години почиваха там.
Има много хотели, които отговарят на вашите критерии с дете на 5 години. Задължително ли е да сте в Сиде, например? Има и много хотели в Лара и Белек също. Но не знам точно какво искате. За кой месец става въпрос. Храна, напитки, забавления и прочие. С какъв бюджет сте и т.н.
Ако бяхте направили резервацията преди няколко месеца, то сега щяхте да спестите поне 500 лева най малко.
Давам ви един пример: един мой приятел направи резервация през месец януари. Хотелът се намира в Белек, 5 звезден, първа линия. И плати само 14 000 шведски крони, равняващи на почти 1400 евро за 2 седмици за двама души, тоест 14 нощувки. А сега цената е двойна Simple Smile
И така просто кажете за кой месец искате, можем да ви помогнем. И най важното: чрез агенция ли искате. С самолет, с автобус или с собствен превоз?
Успех.

Тук по интересното е дали през сайт или през агенция е направена резервацията, и ако е през сайт кой е сайта Simple Smile

Само където не разбрах въпросът ви, към мен ли е? - Все пак, аз ще ви отговоря. Резервацията им е направена в началото на януари чрез trivago.se
С оция за безплатно анулиране до 20 май. Те ще пътуват на 27 май. 14 нощувки. Отделно си купиха отиване и връщане самолетен билет, който тогава беше много евтин. А сега е на тройна цена.

# 511
Здравейте, за почивката ни в Турция тази година се колебаем между два хотела в Сиде:
Selectum Family Resort Side Ex. Silence Beach Resort - опитах се да намеря някакви мнения за него, но освен на първата страница един коментар "че никой все още нищо не може да каже и разчитаме на старата репутация на Селектумите", друго не успях да открия. Как е като цяло, има ли някаква реновация и т.н.
Другия е Azura Deluxe Resort & Aqua Sorgun (ex. Nashira Resort) - за него пък само няколко коментари от 2015г. за бившия Nashira които не бяха много добри. От друга страна в tripadvisor виждам че е travelers choice за 2021г./не знам колко е миродавно/ както и че му е правена последна реновация през 2019г.
Тъй като сме с дете на 5г. на Azura-та много ни блазни аквапарка струва ми се по-добър от този на Selectum-a, от друга страна той пък има лунапарк, така че има доста колебание.
Ще бъда благодарен ако някой може да сподели цялостни впечатления и за двата хотела

Доколкото и аз знам, че Селектума в Сиде няма да работи. Но не, съм 100% сигурен. За Нашира не, съм чувал добри отзиви. Дори имам познати, които преди няколко години почиваха там.
Има много хотели, които отговарят на вашите критерии с дете на 5 години. Задължително ли е да сте в Сиде, например? Има и много хотели в Лара и Белек също. Но не знам точно какво искате. За кой месец става въпрос. Храна, напитки, забавления и прочие. С какъв бюджет сте и т.н.
Ако бяхте направили резервацията преди няколко месеца, то сега щяхте да спестите поне 500 лева най малко.
Давам ви един пример: един мой приятел направи резервация през месец януари. Хотелът се намира в Белек, 5 звезден, първа линия. И плати само 14 000 шведски крони, равняващи на почти 1400 евро за 2 седмици за двама души, тоест 14 нощувки. А сега цената е двойна Simple Smile
И така просто кажете за кой месец искате, можем да ви помогнем. И най важното: чрез агенция ли искате. С самолет, с автобус или с собствен превоз?
Успех.

С дете на 5г. сме и не е задължително да сме в Сиде. Тъй като ще сме със собствен транспорт +/- 50км. не са от значение/те даже май не са и толкова/ така че може и в Лара и Бекек. Държим да е чисто и да предлагат добра храна - то всички това искат предполагам Simple Smile За напитките - ако имат вносен алкохол супер, ако ли не - няма да плачем. Също да има добър аквапарк, както за малкото така и за голямото дете/мен/. По отношение на сезона и цената - ще имаме още две почивки през лятото искаме да е средата/края на Септември/преди две години бяхме в Бодрум през този период и времето беше ок, сега ще сме още на юг и би трябвало да е топло/ и тъй като сме малко ограничени и от времето за 5 - макс 6 нощувки. Като цена около 2000 лв. без транспорт.
Не държим да е с агенция - сега гледам главно в Турс клуб и ориент но също така и другите сайтове за резервация на хотели. До сега сме били е Емералд/пак със собствен транспорт/ и никога не сме имали проблеми.
Впрочем снощи гледах в directbooking за Granada Luxury Belek от 19.09 за 5 нощувки е под 1100 евро и с оглед на по-горните коментари за хотелите за които бях писал се чудя дали да не се ориентирам натам.
Благодаря много на всички за споделените коментари и ако имате по-добри предложения с радост бих ги видял.

# 512
Здравейте,
какво бихте препоръчали за 3ма възрастни и дете на 11 години ? Предпочитаме почивка със самолет, по възможност с аквапарк или такъв в близост, и плаж на пешеходно разстояние. Бюджета ни е  +/- 3000лв.
Нямаме против да е организирана екскурзия, а можем и сами да се организираме, но определно ми тряват препоръки за хотелите, защото са толкова много.

# 513
Здравейте, моля за препоръка за хотел в Бодрум. От значение е хубав плаж, храна и забавления за дете на 5г.
Също ако някой може да сподели и впечатления за комбинираната програма-5 дена в Бодрум и 2 нощувки на круизен кораб до Санторини и Миконос.
Благодаря

# 514
SEVEN SEAS SEALIGHT ELITE е спрян от продажба до средата на септември а и това с мръсната вода въобще не ми харесва, камъняци в морето. Отказвам се от Турция. А дори и да имаше места сега цената е 2800лв,била до края на март 2250-2440лв. Не ми се дават почти 3 хил. и да се гърбя с автобус, а и децата не са тествани на толкова път. Освен нещо ласт минет ако ме изкуши, но за момента пасувам

# 515
  • Пловдив
Е как може да се откажете от почивка в Турция заради един хотел?В Анталия има над 200.За 2500 лв не знам колко човека искате да почивате но малко трудно юни или септември в хубав 5*.Другото вече ще е компромис или с качеството или с времето. Само за информация за тези които за първи път смятат да почиват в Турция като време на пристигане в хотела има случаи в които в Анталия се пристига по рано от Кушадасъ или Дидим.Автобусите преминават по новият мост на Истанбул .Не влизат в града и предвижването е много бързо.Карат само по магистрала и прав път.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 22:06 от slavei4e

# 516
Защото в Анталия със самолет няма как да се вместим 3 ма възр. и едно дете за 2800-3000,а в Кушадъса може. Не го знаех това, че се минава по нов мост. Дали всички карат от там? Тогава може да видя и оферти за Анталия с автобус. Ако тук има пътували до Анталия с автобус нека да разкажат

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 22:30 от dete2

# 517
По новия мост се минава.  Пътувахме преди няма и седмица с Емералд.

# 518
  • София
SEVEN SEAS SEALIGHT ELITE е спрян от продажба до средата на септември а и това с мръсната вода въобще не ми харесва, камъняци в морето. Отказвам се от Турция. А дори и да имаше места сега цената е 2800лв,била до края на март 2250-2440лв. Не ми се дават почти 3 хил. и да се гърбя с автобус, а и децата не са тествани на толкова път. Освен нещо ласт минет ако ме изкуши, но за момента пасувам

Къде е мръсна водата, нещо съм пропуснал ли? Севън Сийз го има Албена Холидейз, но чак след 24.09. Версо и Белпрего тц.

# 519

Успех.

С дете на 5г. сме и не е задължително да сме в Сиде. Тъй като ще сме със собствен транспорт +/- 50км. не са от значение/те даже май не са и толкова/ така че може и в Лара и Бекек. Държим да е чисто и да предлагат добра храна - то всички това искат предполагам Simple Smile За напитките - ако имат вносен алкохол супер, ако ли не - няма да плачем. Също да има добър аквапарк, както за малкото така и за голямото дете/мен/. По отношение на сезона и цената - ще имаме още две почивки през лятото искаме да е средата/края на Септември/преди две години бяхме в Бодрум през този период и времето беше ок, сега ще сме още на юг и би трябвало да е топло/ и тъй като сме малко ограничени и от времето за 5 - макс 6 нощувки. Като цена около 2000 лв. без транспорт.
Не държим да е с агенция - сега гледам главно в Турс клуб и ориент но също така и другите сайтове за резервация на хотели. До сега сме били е Емералд/пак със собствен транспорт/ и никога не сме имали проблеми.
Впрочем снощи гледах в directbooking за Granada Luxury Belek от 19.09 за 5 нощувки е под 1100 евро и с оглед на по-горните коментари за хотелите за които бях писал се чудя дали да не се ориентирам натам.
Благодаря много на всички за споделените коментари и ако имате по-добри предложения с радост бих ги видял.

В района на Лара и Белек има много хотели, които отговарят на вашите критерии. Аз, ако съм на ваше място бих предпочел например Lara: Royal Seginus, Royal Holiday, Aska Lara, Fame Residence, Baia Lara, Liberty Lara, Adalya Elit Lara, Limak Lara, Asteria Kremlin Palas....Belek: IC Hotels Santai Family Resort, Selectum Family Belek, TUI Magic Life Belek, Hotel TUI Magic LIFE Waterworld, Güral Premier Belek,Club Mega Saray...и още много други.
Гранада Белек също е много хубав хотел, но е много надалече от плажа. Бих предпочел аз лично Роял Сегинус, който е много добър фамилен хотел с по евтина цена от Гранада в същото време за този период, който вие предпочитате. В Роялите по принцип има много пързалки. А и такива въртележки тип виенско колело, блъскащи коли и прочие. Всичко влиза в цената, който сте платили. Давам ви просто пример. В Лара от мен изброените хотели също са много добри. Аска Лара, Роял Холидай също са много добри. Нарочно не, съм изброил някои хотели, като Делфините, защото са извън бюджета ви.
В Белек хотелите, които ги изброих влизат в бюджета ви. Както казах Гранада-та е на 1,7 км от плажа.
Selectum Luxury Belek е един от хубавите хотели в Белек. Но за съжаление не отговаря на бюджета ви.
За въпросния хотел мога да пиша повече, като ни приключи тамошната почивка през юни, живот и здраве.
Определено който хотел да изброите от посочените от мен хотели, няма да съжалявате. Има и много други разбира се, но както разбрах имате един определен таван....
Предимно, аз гледам trivago.se и турските агенции. Но наблюденията ми са, че при тях в повечето случаи цените са високи. Е, тук таме намират се и по изгодни цени. Вижте и наши бг агенции, които предлагат и с собствен транспорт. Като Турс клуб, например.
И да допълня: Гюрал Премиер Белек е на много страхотна цена за периода 25-29 септември, 5 нощувки. Цените започват от 12 000 лири. Вижте:

https://guralpremier.hweb.com/tr/gural-premier-belek/2022-09-25/ … -09-29/2-1-5-0-0/

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 00:24 от Deniz Myumyun 695518

# 520
Здравейте. Има ли някой почивал в Алва Донна в Белек. Аз съм била в този в Сиде, но пред много години и хотелът си беше чудесен. Виждам, че е с сега е с добри оценки. Двама възрастни сме и предпочитам зелена територия, добър сервиз и храна. И до колкото е възможно спокойствие и релакс Simple Smile

# 521
  • Пловдив
Имам познати които няколко пъти почиват в Алва Донна в Белек и са много доволни.Запазвайте смело.Ще очаквам след това отзивите ви.Набелязала съм го за догодина живот и здраве.

# 522
  • Варна
Е как може да се откажете от почивка в Турция заради един хотел?

удобни решения има бол за всеки по различно време и с всякакви цени - хотелите им са към 10 000 на 8 000 км . бряг - да не говорим че тук повечето се говори за 5*АЛЛ , а ние сме почивали прекрасно в къща/пансион с мангала на двора под дюлята Simple Smile

# 523
  • София
Здравейте. Има ли някой почивал в Алва Донна в Белек. Аз съм била в този в Сиде, но пред много години и хотелът си беше чудесен. Виждам, че е с сега е с добри оценки. Двама възрастни сме и предпочитам зелена територия, добър сервиз и храна. И до колкото е възможно спокойствие и релакс Simple Smile

Аз го проучвах и останах с добри впечатления. Мислех да запазя обаче задължително в deluxe частта, доколкото разбрах стандартната е с по-тесни стаи и обзавеждане ( и балконите мисля че са кофти)

# 524
По новия мост се минава.  Пътувахме преди няма и седмица с Емералд.
Може ли да ми кажете кой е новия мост на Истанбул. Ще пътуваме края на месеца и още се лутаме с маршрута. Ако някой може да помогне Варна - Истанбул /трети мост/Ескишехир - Афион-Бурдур-Анталия добре ли е като маршрут, приемам и съвети за други маршрути. Като мислим да направим междинно спане в Афион😊И евентуално ако някой знае колко са таксите до Анталия ще съм много благодарна 😊

Общи условия

Активация на акаунт