На море в Турция - тема 73

• 75 137
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте, ще ми препоръчате ли хотел в Турция, по-наблизо до София, не чак към Анталия и Кушадасъ? Ако може и с хубав плаж. Благодаря!

Единия е най-близо, другия е най-далеко. По-близо от Кушадасъ е Крапец

Благодаря за "полезния" отговор!

# 151
  • София
Благодаря на всички! А мислите ли,че utopia world е подходящ за двойка?
Писах на акватур за оферта,но не получавам отговор. Къде другаде мога да се пробвам за резервация?
Goldeva, това наистина е интересен въпрос!
Ами ние никъде не пътуваме тройка, пък Вие сте харесали хотела след като сте прочели отзива ми. 
След като не Ви отговарят от Аква тур влизате в сайта на хотела или в Дестиния и си правите резервацията.  Ако това Ви е трудно можете да пишете на лични и на Galactic Voyager. Тя със сигурност ще ви даде оферта, и то добра.
Да, хотела е за двойки, но само ако са романтично настроени.
Защото това е най-инстаграмския хотел, в който можете да бъдете. Такава красота и такива залези съм виждал само на две крайбрежия. В малкото селце Ез на Лазурния бряг и на Амалфийското крайбрежие. Пък не е като да не съм пообиколил крайбрежия, и то не само в Европа....

# 152
  • Пловдив
Още един глас от мен за Galactic Voyager..Много ще ви помогне с намирането на хубава оферта и полезен съвет.

# 153
Роже,не разбрах дали е подигравателен поста ти,върнах се отново да прочета отзива ти за хотела. Явно съм си съставила мнение,че не е толкова за двойки покрай снимки в букинг.
Ще се свържа с galactic voyager,то за какво ли не я питах вече Joy

# 154
  • София
Роже,не разбрах дали е подигравателен поста ти,върнах се отново да прочета отзива ти за хотела. Явно съм си съставила мнение,че не е толкова за двойки покрай снимки в букинг.
Goldeva, съвсем не беше подигравателен коментара ми. Напротив, опитах се да ти подскажа какво да направиш, след като не ти отговарят от агенцията. Изразих само учудване от какво е било продиктувано мнението ти, че хотела не е за двойки, след като ние сме двойка и хотела ми е харесал. Но разбира се това е мое мнение, които съвсем не означава, че и на Вас ще хареса. Всеки има своите приоритети при почивката и най-добре може да прецени кое ще му хареса.
Между другото Букинг не е онлайн платформата, която е меродавна за хотелите в Анталия. По-добре е прочети отзивите и снимките в Трипадвайзър, руските форуми и изгледай клиповете за хотела в Ютуб.

# 155
Goldeva, съвсем не беше подигравателен коментара ми. Напротив, опитах се да ти подскажа какво да направиш, след като не ти отговарят от агенцията. Изразих само учудване от какво е било продиктувано мнението ти, че хотела не е за двойки, след като ние сме двойка и хотела ми е харесал. Но разбира се това е мое мнение, които съвсем не означава, че и на Вас ще хареса. Всеки има своите приоритети при почивката и най-добре може да прецени кое ще му хареса.
Между другото Букинг не е онлайн платформата, която е меродавна за хотелите в Анталия. По-добре е прочети отзивите и снимките в Трипадвайзър, руските форуми и изгледай клиповете за хотела в Ютуб.
Освен TripAdvisor, кои други сайтове  проверявате за мнения?

# 156

Аз лично винаги чета в tophotels.ru Руснаците дават много подробни отзиви със снимки, а и като цяло са доста капризни и изискващи клиенти. Също техни видео обиколки на хотелите  в ю тюб гледам, ама на мен руският ми е по-добър от английския и ми е лесно Wink

# 157
Роже, какво пишат руснаците по техните сайтове? С каква нагласа са за лятото, предвид войната?

# 158
  • Beyond the Frontiers
Роже, какво пишат руснаците по техните сайтове? С каква нагласа са за лятото, предвид войната?
Предвид цензурата и заплахата със затвор за всеки използващ думичката "война", силно се съмнявам да си позволяват коментари....

# 159
  • София
Въпросът е какви са им нагласите за почивките, дали ще летуват тази година в Турция? Или предполагам че все още им е рано и на тях да правят планове, че има още два месеца до сезона.

# 160
  • София
Ами в момента всичко е много объркано, макар след първоначалния шок нещата започват да се избистрят.
Не бива да забравяме, че все още огромен брой руски туристи са в чужбина и не могат да се приберат в страната си, заради отменените полети. Но пък полетите продължават.
В момента най-много полети имат Търкиш еърлайнс. От Москва до Истанбул- 30 полета седмично- цена на билета в една посока-500€, от Санкт Петербург до Истанбул - 14 полета седмично и от Екатериненбург до Истанбул- 3 полета седмично.
В момента до Истанбул летят и Руските авио компании Норд уинд и ред Уингс.
Азур еър започват полети три пъти седмично от летище Внуково Москва до Истанбул- сряда, петък и неделя, стойността на билета към днешна дата е 38 000 рубли /около 315 евро/ .
Ред уингс започва полети от летище Домодедово Москва до Анталия също три пъти седмично- вторник, четвъртък и неделя със самолети супер джет SSJ100 с вместимост 100 човека.
Така че всички тези полети са добре дошли за самостоятелните туристи, които сами организират почивката си. По-лошо е положението с организираните туристи.
Руските тур оператори анулират почти всички резервации, които са направени при ранни записвания , не връщат парите, а остават като депозити за бъдещи резервации. Лошото е, че бъдещите резервации са на съвсем различни, по-високи цени.
И като говорим за цените на хотелите и пакетите, ето и очакваните новости за туристите за летния сезон в Турция.
Малко новини, които ще зарадват всички любители на почивките в Турция, без значение дали пътуват самостоятелно или организирано с тур оператори.
В Турция повечето от covid ограниченията в хотелите могат да бъдат отменени през април, включително раздаването на храна от персонала вместо обичайния бюфет.
Това все още е проект, но вече е в ход, като за начало:
-от 4 март Турция отмени HES кодовете  и PCR тестовете за вътрешните полети между градовете.
Според документа (или по-скоро проектодокумента) 15 артикула могат да бъдат изключени от турския сертификат за безопасен туризъм, издаден на хотели по време на пандемията. Съобщава се, че TGA (Агенцията за насърчаване и развитие на туризма на Турция) вече е уведомила одиторските фирми за промените в сертификата.
Сред планираните промени в сертификата, които са важни за туристите (всъщност това е протокол за туристическа услуга): -Хотелите отново ще имат старата отпреди пандемията шведска маса на самообслужване. Повече няма да има витрини, зад които персоналът раздава ястия на гостите. Туристите също ще могат, както досега, сами да си наливат чай и кафе.
-Ще бъде отменено изискването за сервизи за еднократна употреба, ще бъде отменено и правилото за задължително наличие на дезинфектанти на масите за хранене. Вместо шампоан и сапун за еднократна употреба хотелите могат да поставят нормални дозатори в стаите.
-Измерването на температурата на персонала и гостите ще бъде спряно, ще бъде отменено правилото за голямо разстояние между маси, столове, шезлонги и др. на открито.
-Ще бъдат премахнати въпросниците за "covid правила" на рецепцията, също няма да са необходими информационни материали в стаите и на територията за предпазни мерки, хигиенни методи и други "пандемични" правила, които гостите трябва да спазват.
-Ограничението за 30-минутни сесии в сауни/бани/спа в хотелите ще бъде отменено.
-Изискването за маски за всички ще бъде отменено, като остане само за тези, които са изолирани в стаите си със симптоми.
Очаква се TGA да пусне окончателната версия на документа на 1 април и той ще влезе в сила на 10 април.

# 161
Група, имам нужда от помощ.
Може ли да препоръчате хотел от 13-14.05 за семейство с две момчета на 13 и 14 навършени години . Бюджетът е до около 2400лв . като в сумата трябва да е включен и   транспорт с автобус. За района на Анталия предполагам , че трябва да са хотелите, предвид  че е май месец . И да уточня, че ще е първа почивка в Турция за семейството.

# 162
  • Варна

споменаха  tophotels.ru  , още http://mamka.ru/  , https://www.ayda.ru/ , https://www.turizm.ru/ , .............
MOЛИМ Роже и други които успешно ползват руски сайтове да научат и нас.Напоследък много се споменават телеграмм канали , но нещо не мога да се оправя с тях ???

# 163
Отново искам да попитам,ако някой е ходил с Премиотравел до Кападокия,за впечатления?

# 164
Здравейте, ще ми препоръчате ли хотел в Турция, по-наблизо до София, не чак към Анталия и Кушадасъ? Ако може и с хубав плаж. Благодаря!
Здравейте,
разгледайте Айвалък, Саръмсаклъ. Близо е и има чудесна плажна ивица.

Общи условия

Активация на акаунт