На море в Турция - тема 73

• 75 007
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
След като си "загубих" около 2-3 дни да взема решение за нашата почивка - на база нашите 15-ина почивки в Турция, но до преди 2 г., гледайки цени, но по-важно четейки отзиви в различните сайтове - Трип, Букинг, Топ Хотелс, от 8-9  хотела успях да ги намаля до 3+3. Последните 3 са заради цените, имаме и други планове за пътувания през лятото /ако ни е писано/, така че, една разлика от 500+лв. не е малка. Но, това си е наш проблем, де. Освен това заради пандемията отзивите в посочените сайтове не са много, а тези от края на 21 и началото на 22-ра са за зимен сезон. Вярно е, че никой от нас няма "кристална топка", за да предскаже какво би било през летния сезон, но в 2 от хотелите не сме били, знам местоположението им, но нищо друго.

Ние сме възрастна двойка, искаме стандарт+ лукс, малко, но разнообразна храна, вносен алкохол, добро обслужване и не особено голяма територия /това -относително/. За момента съм се спряла на следните 3 хотела:

1. Ханаду резорт - Белек, не сме били в него, доста добри отзиви от 2021 от руснаците. Но, в нашите форуми не съм чела отзиви за него.
2. Гюрал Премиер - знам, че е много добър за деца, има добри отзиви, моят турагент ми го препоръчва, но не съм наясно с едни стаи, които ги водят swim up. В нашите сайтове ги описват като 2-етажни къщички със стаи и изход към басейна. При "руснаците" чета само за "Премиум апартаменти", които тук са доста скъпи, а и на мен не ми трябва апартамент. Освен това има и къщички тип "Бунгало", както и основна сграда - при такава голяма територия кое би било по-добре да избера, както и не мога да разбера разстоянието до плажа, защото ние сме любители на морето, басейните са между другото.
3. Титаник beach в Лара - били сме в него преди години, хареса ни. По принцип плюсовете са по-малката територия и близостта до основната "търговска" улица - тя е по-скоро за разходка след вечеря, за да ни се "услади" някой и друг коктейл преди сън /шегичка/.

За 1-те два, ако някой е почивал там и има впечатления, дори и преди пандемията, ще бъда благодарна за отговор.

Другите 3, за които се колебая са:
1. Суено Голф Белек - чела съм отзивите и на Роже, знам и за достъпа до Суено Лъкшъри, но тези 400 м. до плажа..... /сигурно се ползват голф колички или някакъв вид шатъл/, но просто ми се иска нещо по-лежерно, т.е. мързелива почивка - хотел - плаж /книжка/ - хотел. И да, след цял ден лежане на плажа - някаква разходка, но сред улици с живот, Южният парк, тук с кучето всеки ден, ми дава доста природа /пак шегичка/.
2. Белис делукс - за него почти нищо не знам, освен че не е много евтин.
3. И любимият ми "Папилон Зюгма"  - Белек, били сме преди 6-7 години, беше страхотен и може би, особено след реновация /ако не се лъжа/ си е все същия, но 5000 лв...... Струва ми се малко екстравагантен избор за такава цена -  какво толкова може да е променено, освен малко реновация и пандемията, разбира се. /В интерес на истината и "Барут Химера" - Сиде е на подобна цена, за него определено мога да кажа, че е малко надценен - поне сега, но е доста добър хотел, ако някой иска да го посети/.

Доста дълъг ми стана поста, но всеки който е минал през фазата "избиране на хотел", надявам се да ме извини. А ако получа някакви мнения и съвети - огромно благодаря! LOL

# 346
След като си "загубих" около 2-3 дни да взема решение за нашата почивка - на база нашите 15-ина почивки в Турция, но до преди 2 г., гледайки цени, но по-важно четейки отзиви в различните сайтове - Трип, Букинг, Топ Хотелс, от 8-9  хотела успях да ги намаля до 3+3. Последните 3 са заради цените, имаме и други планове за пътувания през лятото /ако ни е писано/, така че, една разлика от 500+лв. не е малка. Но, това си е наш проблем, де. Освен това заради пандемията отзивите в посочените сайтове не са много, а тези от края на 21 и началото на 22-ра са за зимен сезон. Вярно е, че никой от нас няма "кристална топка", за да предскаже какво би било през летния сезон, но в 2 от хотелите не сме били, знам местоположението им, но нищо друго.

Ние сме възрастна двойка, искаме стандарт+ лукс, малко, но разнообразна храна, вносен алкохол, добро обслужване и не особено голяма територия /това -относително/. За момента съм се спряла на следните 3 хотела:

1. Ханаду резорт - Белек, не сме били в него, доста добри отзиви от 2021 от руснаците. Но, в нашите форуми не съм чела отзиви за него.
2. Гюрал Премиер - знам, че е много добър за деца, има добри отзиви, моят турагент ми го препоръчва, но не съм наясно с едни стаи, които ги водят swim up. В нашите сайтове ги описват като 2-етажни къщички със стаи и изход към басейна. При "руснаците" чета само за "Премиум апартаменти", които тук са доста скъпи, а и на мен не ми трябва апартамент. Освен това има и къщички тип "Бунгало", както и основна сграда - при такава голяма територия кое би било по-добре да избера, както и не мога да разбера разстоянието до плажа, защото ние сме любители на морето, басейните са между другото.
3. Титаник beach в Лара - били сме в него преди години, хареса ни. По принцип плюсовете са по-малката територия и близостта до основната "търговска" улица - тя е по-скоро за разходка след вечеря, за да ни се "услади" някой и друг коктейл преди сън /шегичка/.

За 1-те два, ако някой е почивал там и има впечатления, дори и преди пандемията, ще бъда благодарна за отговор.

Другите 3, за които се колебая са:
1. Суено Голф Белек - чела съм отзивите и на Роже, знам и за достъпа до Суено Лъкшъри, но тези 400 м. до плажа..... /сигурно се ползват голф колички или някакъв вид шатъл/, но просто ми се иска нещо по-лежерно, т.е. мързелива почивка - хотел - плаж /книжка/ - хотел. И да, след цял ден лежане на плажа - някаква разходка, но сред улици с живот, Южният парк, тук с кучето всеки ден, ми дава доста природа /пак шегичка/.
2. Белис делукс - за него почти нищо не знам, освен че не е много евтин.
3. И любимият ми "Папилон Зюгма"  - Белек, били сме преди 6-7 години, беше страхотен и може би, особено след реновация /ако не се лъжа/ си е все същия, но 5000 лв...... Струва ми се малко екстравагантен избор за такава цена -  какво толкова може да е променено, освен малко реновация и пандемията, разбира се. /В интерес на истината и "Барут Химера" - Сиде е на подобна цена, за него определено мога да кажа, че е малко надценен - поне сега, но е доста добър хотел, ако някой иска да го посети/.

Доста дълъг ми стана поста, но всеки който е минал през фазата "избиране на хотел", надявам се да ме извини. А ако получа някакви мнения и съвети - огромно благодаря! LOL

Не мога да ти помогна особено много в избора ти, но ще ти кажа моето мнение. За Титаник Лара по добре недей! Приятели бяха ходили миналата година и бяха потресени, че този хотел е съм веригата Титаник. За Суено мога да ти кажа, че бяхме 2 пъти миналата година в Делукса, но тази година резервирахме Голфа, защото беше доста разликата с Делукса (400-450лв). Предвижваш се от единия хотел до другия с голф количка за 2-3мин макс. Ние ще сме с 2 деца и се надявам да не е голям проблем. С разликата от цената на хотелите, купихме самолетни билети от Истанбул до Анталия, както ще ни покрият горивото+паркинга+трансфера, демек целия път. За това решихме да направим компромис този път и да запазим Суено Голф

Ако искаш да не се разкарваш много, то тогава избери малък хотел. Аз с през годините също понякога съм искала всичко да е на едно място, плаж, басейни, пързалки, детски забавления, но такъв хотел няма. За да не създават дискомфорт и да не пречат на останалите, обикновено всички атракции са на разстояния едни от други. Та с времето се научих да харесвам хотелите с големите територии. Научих се също, да не забравям нещо важно от стаята, да не се налага да се връщам 😂

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 07:35 от Viliianka

# 347
  • София
jfjallen - е те така се пита, а не предложете хубав хотел в Белек. Ама кога, ама с какво, ама искаш ли плаж хубав, ама с деца ли сте, ама бюджет, ама приоритети някакви, карай, не е важно, после ще дърпаме с ченгела. Не се стърпях, браво.

# 348
  • София

Ние сме възрастна двойка, искаме стандарт+ лукс, малко, но разнообразна храна, вносен алкохол, добро обслужване и не особено голяма територия /това -относително/.

Мисля, че зная какво точно искаш и мога да ти предложа хотела, който ние резервирахме за лятото.  Hotel Side Star Elegance.
https://www.sidestarhotels.com/elegance/en?gtype=noindex
Хотел, който поддържа изключително висок стандарт на база почиващи. Приоритетно от Германия и Нидерландия. С доста лукс в по-високите категории стаи. Ние резервирахме стая с излаз на басейн- Swim Up Room. Но ако не харесвате такъв тип стаи има на последните етажи- Deluxe Terrace Room with Jacuzzi. Бяхме в такава стая в Selectum Luxury Resort и наистина е много добър престоя в такъв тип стаи. 
Хотелът е с изключително озеленена територия, с добра ултра ол инклузив концепция / разнообразен марков алкохол /. С добър плаж, с басейни само за възрастни. разположен на крайбрежната алея на Сиде. на около 1,5км. от Античния град Сиде и възможност за разходки по много оживената алея с много магазини и заведения по нея.
Хотелът работи целогодишно, с изключително висок рейтинг в трипадвайзър и немските форуми. С голяма фен страница във ФБ и инстаграм.
Хотелът не се предлага от български тур оператори, тоест не можеш да очакваш нашествие на нашенци. Не са толкова много и семействата с малки деца.
Ние направихме резервацията директно през сайта на хотела, защото само там открихме всички видове стаи на най-добри цени.

# 349
  • София
Като стана дума за Папилон, добри ли са впечатленията ви? Аз се чудех за Папилон Зюгма,  но не намерих много отзиви. Какъв е контингента почиващи, и там ли са основно руснаци и хубав ли е плажа?
Иначе за Белис и аз не намерих скорошна и подробна информация.

# 350
Благодаря на всички за отделеното време с желанието за някаква помощ. Вчера си спомних, че имаше и сайт с ревюта HolidayCheck, но преди няколко години стана немски и много не го "заглеждах". Та и там погледнах за мнения - но, също не са много - няколко от 2021, а тези от 2019 вече не могат да бъдат актуални. Интересно беше, че и там, а и в "Топ Хотелс" - руския, прочетох за нереални отзиви - т.е. редовните потребители гледат профилите на пишещите - както и при нас в някои определени теми - пишещият кога се е регистрирал, колко поста има по темата, къде е бил..... Немците поне пишат нещо като "има доказателства" - може би за почивки букнати през тях - както и в booking.com, но той за почивки е по-ограничен откъм мнения.

Както и да е, Viliianka , благодаря ти за отзива относно "Титаник" - Лара, макар и косвен. При немците също не беше добър като цяло. Относно "Суено Голф" - всичко изглежда добре, по принцип и придвижването до Лъкшъри не е проблем, цените също, но както и предполагах, не само аз, но и мъжът ми иска повече "живот" около себе си вечерно време, а ние не сме особени любители на вечерните анимации освен ако не са нещо YAY.

Роже, още когато прочетох отзивите ти за Бали, Ява, Сингапур, ти си ми като еталон за самоорганизиращ се турист! Всяко твое мнение и препоръка, не само за мен, но предполагам че и за много други четящи постовете ти, са изключително полезни. Разгледах хотела, за който ми даде линк /swim up стаите вече са продадени/. Всичко останало звучи прекрасно, на много приемливи цени за хотелско настаняване+, но това означава самостоятелно организиране на транспорта. Давал си много информация и за по-евтини самолетни билети, и за трансферни фирми - но, има едно "НО" - ако букна този хотел, това означава, че с всичко останало трябва да се занимавам аз, да стиковам часове /не че не искам да прекарам като вас и 3-5 дни в Истанбул, отдавна не съм била там/, но трябва да се съобразявам и с реалността ни /не става въпрос за пари/, а с някои обективни и субективни фактори...

Валерко, не приемам твоето мнение като комплимент, отбелязвам го, защото има много хора, които или не знаят как, или очакват някой друг да им свърши работата дали за почивка, дали за екскурзия... Мисля, че много хора вече могат да ползват интернет, да си направят усилието да прочетат или да потърсят инфо из темите дори и в този форум, има хора които са си направили труда да дадат полезна информация - просто "похарчи" си малко от времето поне да се ориентираш малко или много.

И.И. - относно хотелите Папилион - те са 3 - Айша, Белвил и Зеугма /турците май ни казаха, че Зюгма и правилното произнасяне/. Ние сме били само в последния и бяхме силно впечатлени от всичко, но все пак беше преди 6-7 г. Май и сега, независимо от сравнително високата цена, ще отидем там. "Айша - Аиша" - стара ми е информацията, но някак си нещо през годините ме е спирало да го избера. "Белвил" - пак е стара информация, но съм чела добри отзиви. Е, "Зюгма", и преди, и сега /поне по малкото по-пресни отзиви заради пандемията/, си остава "черешката" на тортата. Но, за съжаление, ако става въпрос за семейство с деца, никога не съм обръщала внимание на това. За "двойка", без значение на възрастта" беше много добър. По времето, когато ние бяхме там, имаше някакъв старомоден лукс - от пердетата в лоби бара, до пианото с жива музика". Мъжът ми, като англичанин, беше много впечатлен, а като ни предложиха и "Чивас Ригал", включен в UALL, остана без думи. Ако сега отидем там, след това ще споделя всичко.

Вече сведох избора си до 3 хотела - нов избор, заради уличното разнообразие на Лара, макар и с доста колебания - "Delfin Diva Premier" /а, и "Royal Wings" - първият ни хотел в Анталия в далечната 2007 г., но беше по Великденските празници за 4-5 нощувки през април, в момента ми е под голям въпрос/, Gural Premier - Belek, и Папилон Зюгма /май там ще бъде/, но все пак някое и друго мнение от хора били там миналата година, може и да ми улесни избора.

Само да добавя, докато си правих рисърча в сайтове и фирми, видях че Адалия Ризорт и Миракъл в Лара за май и юни месец са на Stop Sale" от Турс клуб, което ме навежда на мисълта, че в този период ще има доста българи в тези хотели. Разбира се, пиша го без да искам да обидя никого - някои не искат руснаци, други германци или англичани, просто всеки е с предпочитанията си съобразно някои проявления на съответни нации.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 00:41 от jfjallen

# 351
  • София...........
Здравейте
Интересува ме читава/коректна фирма ли са Verso travel?
Със собствен транспорт ще сме и всъщност от тях ще купим хотелска резервация, защото ни дават най-ниска цена.
Благодаря

# 352
  • Пловдив
jfjallen
Не мисля ,че Адалия и Миракъл са стоп продажби заради българите.Хотелите са скъпички за нас.В Лара съм почивала два пъти .Не ми харесва това ,че няма къде да се разходиш извън хотела освен  до града Анталия.Хотелите колкото и да се стараят да са луксозни не могат да стигнат тези в Белек.Така,че  избирай някой там.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 09:40 от slavei4e

# 353
  • София

Роже,  Всичко останало звучи прекрасно, на много приемливи цени за хотелско настаняване+, но това означава самостоятелно организиране на транспорта. Давал си много информация и за по-евтини самолетни билети, и за трансферни фирми - но, има едно "НО" - ако букна този хотел, това означава, че с всичко останало трябва да се занимавам аз, да стиковам часове /не че не искам да прекарам като вас и 3-5 дни в Истанбул, отдавна не съм била там/, но трябва да се съобразявам и с реалността ни /не става въпрос за пари/, а с някои обективни и субективни фактори...
jfjallen, с нищо кой знае колко допълнително не трябва да се занимаваш.
Пегасус вече пуснаха директни полети София Анталия София за лятото. Така че трябва просто да купиш два самолетни билета от сайта им- по 125€ на човек отиване и връщане с включен 20 кг. багаж. И второто което трябва да направиш е да резервираш трансфер. летище Анталия хотел и обратно. Няма проблем веднага да ти кажа откъде и на каква цена. От https://gettransfer.com/en 50€ двупосочен.
Двете резервации / на самолетни билети и трансфер/ отнемат точно пет минутки.
За тези пет минутки ще спестиш доста средства и ще можеш да направиш най-добрия избор за Вас на най-добрата цена.
Но ако ти е по-лесно си резервирай през агенция. Няма лошо.

# 354
Здравейте
Със собствен транспорт ще сме и всъщност от тях ще купим хотелска резервация, защото ни дават най-ниска цена.
Благодаря
Последните 2 пъти в Турция сме със собствен транспорт и резервираме през Версо. Пращат всичко необходимо по имейл, застраховка отмяна на пътуване и медицински ако искате си правите сами. Може да проверите и на сайта на хотела ако е по-ниска цената.

# 355
  • Русе
Здравейте
Благодаря
Читава. За четвърти път ще пътуваме със собствен транспорт с тяхна резервация. Миналата година два пъти сменях пътуващи, правихме комбинации на стаи, а накрая в деня преди пътуването и моят тест излезе положителен. Веднага реагираха. Уведомиха хотела и след 2 дена без да съм им казала ми въстановиха парите по банковата сметка. Заедно с ваучера и застраховката, на ел. поща изпращат подробни указания за пътуването и престоя в хотела. Включително и откъде можеш да си купиш HGS стикер и къде да провериш за глоби.

# 356
  • София
Здравейте
Благодаря

Определено са читава. Миналата бях с тях, в предпоследния момент добавяхме човек, тая година пак съм с тях, живи-здрави. Всичко по мейла се движи, реагират светкавично, не на деня, а на минутата. Вчепетлен съм.

# 357
  • София
Здравейте:) Спрях се на три хотела в Бодрум за края на август месец. Ще се радвам на отзиви, ако имате за тях ( а може да препоръчате и други пак в Бодрум). Ето и хотелите:
• Salinas hotel
• Smart holiday Bodrum
• Bitez Garden Life

Двама възрастни сме, с малко изисквания. Интернет в стаите, а не само в общите части. Плаж в близост, ако може да не е обществен. Бюджет около 2К.

# 358
Издирвам коя агенция има чартър за Анталия за 1ви май. Проверих тези, за които се сетих, но не.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 22:19 от blackstreet

# 359
  • София
А честито, вече не искат нищо друго освен паспорт на влизане в България.

Общи условия

Активация на акаунт