Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 32

• 125 509
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, знаете ли къде в Стара Загора мога да заведа тийна за психологическа оценка? Изпускаме срока за внасяне на документи и съм много на зор. Психодиспансера отпада, казаха ми да му пише психолог, който работи с него, тя каза, че не издава, предната при която ходи и тя ми отказа...

# 706
  • Варна
Здравейте, синът ми е на 8 години. На 2 години махна памперса. От 2- 3 седмици се изпуска по малка нужда през 20- 30 минути. Ходи и в тоалетна. През нощта няма проблем. Медицинските причини ги изключих, минахме доста изследвания. Ако може дайте предложения за подход,към детето.

# 707
Здравейте, синът ми е на 8 години. На 2 години махна памперса. От 2- 3 седмици се изпуска по малка нужда през 20- 30 минути. Ходи и в тоалетна. През нощта няма проблем. Медицинските причини ги изключих, минахме доста изследвания. Ако може дайте предложения за подход,към детето.

Някакво стресово преживяване? Това би обяснило нощното ненапикаване. Обикновено нощното е проблемно защото е неволево, дневното е психосоматично според мен затова търсете там причината. Психолог?

# 708
Здравейте! Simple Smile

От много време търся специалисти, работещи с възрастни с аутизъм. Такива, които биха могли да поставят диагноза на зрели хора и са запознати с женския фенотип.

Моля, ако някой от Вас има препоръки за лекари в гр. София, нека ги сподели. Или ако молбата ми е по-подходяща за друга тема, която все още е активна, моля да ме насочите.

Също така, в случай че тук има дами, които са в аутистичния спектър, моля, споделете преживяванията си - на каква възраст го открихте, как получихте диагнозата си и как Ви повлия тя?

Благодаря Ви!

# 709
Здравейте, някой знае ли за начално ЧУ Милеа какви са таксите и дали си заслужава?
1500 със занималнята до 17:00ч., но без храна и транспорт. За мен си заслужава, макар и детето ми да се озова там по чиста случайност. Отношението към децата е съвсем различно, учебният процес протича съвсем РАЗЛИЧНО (макар и по МОН), базата е съобразена, учителите са подготвени. Макар че детето ми се води в норма, изобщо не се колебая и ще си го оставя там до четвърти клас.

# 710
Мъжа ми ходи на място, защото 'цени не съобщават по телефона '. На място му предложили 7000 лв без транспорт, но финална индивидуална оферта след като се запознаят с детето. Това ме подразни, защото на всички училища цените са публикувани. В крайна сметка решихме да не кандидатстваме, защото по-голямото дете ще кандидатства в ПЧМГ и ако го приемат ще го запиша, а и локацията на Милеа ми е далече. Може би догодина втори клас. Мерси. Ако беше напълно в норма, никога не бих го записала в такова. Лично мнение Simple Smile

# 711
Какво значи "напълно в норма"? Сигурна съм, че всички дечица, че и родители, си имат призраци, с които се борят. На моето проблемът му е чувствителността. В "нормално" училище не смятам, че ще оцелее, без да го мачкат постоянно. В процеса на търсене на частно училище попаднах на всякакви модели и манекени. В милея открих това, което ми хареса най-много. Дали е идеално? Едва ли. Ама чак пък такива гръмки изказвания, как ако беше в норма, не трябвало да е "в такова", не ги разбирам. Упрекът ми не е към теб лично, и от други места го чувам и си се чудя.

В друго училище няма да са навън, в собствен двор, минимум по 30 минути на ден. В друго училище няма да има такова разбиране към децата и, не знам дали ще ме разбереш правилно, ДОБРОТА. В друго училище няма да учат по начина, по който го правят там - не просто да препуснат през материала, а да е достъпно и да остане, да се надгради. Не знам...аз съм си доволна, напук на баби, учители, треньори и тн.

# 712
Аз казах, че е лично мнение, никой нищо не убеждавам.

# 713
Здравейте! Simple Smile

От много време търся специалисти, работещи с възрастни с аутизъм. Такива, които биха могли да поставят диагноза на зрели хора и са запознати с женския фенотип.

Моля, ако някой от Вас има препоръки за лекари в гр. София, нека ги сподели. Или ако молбата ми е по-подходяща за друга тема, която все още е активна, моля да ме насочите.

Също така, в случай че тук има дами, които са в аутистичния спектър, моля, споделете преживяванията си - на каква възраст го открихте, как получихте диагнозата си и как Ви повлия тя?

Благодаря Ви!
За себе си ли търсите? Надявам се сте наясно, че аутизъм, открит в по-късна възраст няма. Може да имате някакви психически отклонения или мании, но те не са аутизъм. Няма да намерите и дами, които са в аутистичния спектър и да пишат във форума.

# 714
Споделете какво ви притеснява. Имам толкова опит че ще ви спретна една много адекватна диагностика. Аутизмът не се лекува , затова ми е интересно с какво мислите че ще ви помогне лекар.

# 715
Здравейте мами. Имам момченце на 2г и 4м. Случайно ми попадна едно клипче на момиченце аутист и от тогава съм в някакъв страшен филм. Изгледах и прочетох каквото ми попаднеше по темата с цел да се поуспокоя,че нищо му няма на моето, а то стана точно обратното. Ще кажа нещата, които ме притесняват и после нещата, които може за да не стане много хаотичен поста ми.
Той не говори, казва само мерси като му подам нещо и му кажа заповядай или без да му казвам. Понякога казва ало когато си сложи телефона на ухото. Казва ако и чиш понякога когато му сменям памперса. Отговаря с ох ако яденето му пари и свързва печката с оох парното като пипне казва оох общо взето това.
Филмирах се заради клипчето понеже там детето си въртеше погледа, а моето няколко месеца го прави, в началото по-често, сега малко по-рядко ама почти всеки ден го хващам че го прави. Извърта си очите настрани и главата мести в другата посока. Обича да скача на леглото или на дивана, ходи много често на пръсти, понякога се върти в кръг, но като му кажа да спре, че ще се удари и той спира, за очния контакт не съм сигурна дали ме притеснява. Той си ме гледа в очите често, гледа ме като тръгне да прави някоя беля и само по погледа ми разбира, че трябва да спре, но понякога и го смятам може би за нормално като му говоря пък той нещо друго си прави да не ме поглежда но си личи че ме слуша и реагира. Обича да си играе с колички, има си един любим трактор и си го кара навсякъде, не им върти колелата само, но пак заради клипчето и нещата които чета се филмирам. Всичко си слага в устата, гризе си играчките, лапа си пръстите, грубичък е с нас понякога. Като му казвам, че така не се прави и че съм му сърдита примерно защото ме е ощипал той идва и ме целува, да ми се извини, но след 5 мин може пак същото да го направи.
Иначе разбира всичко, изпълнява каквото му кажа. Хвърля каквото му кажа в кофата, слага вилиците и лъжиците в мивката като му кажа. От тази гледна точка всичко изпълнява. Не мога да кажа за децата как е. Живеем в Англия, нямам така приятелки тука с деца, че да го събирам с тях. Но са му интересни гледа ги като скачат и тичат понякога даже им се смее. В парка едно момиченце наскоро го закачи и почнаха да се гонят той я следеше тя като тръгваше на някъде усмихваше и се, пипаше я. Играе си и с плюшени играчки. Дава им да пият вода да ядът разни неща им казва “ам-ам” на нас също. Познава животните. Като разглеждаме книжки всичките ми ги посочва. Носи ми играчки да играем, включително и тези които го накарам да донесе, познава си частите на тялото и на другите хора и животни. Сочи и ми показва разни неща. Като го извикам идва или ме поглежда, понякога трябва няколко пъти де, особенно нещо друго като си прави.
И не знам имам ли повод да се притеснявам, вече тотално се побърквам. Седя и го зяпам нон стоп какво прави. Благодаря ви и ви се извинявам за дългия пост!

# 716
Единствено това с очите дето го прави е притеснително, но всичко друго, което казвате че прави и разбира би следвало да отхвърли притесненията ви. Може това с очите да е имитация на някакъв герой от филмче, или пък негово лично откритие, с което се забавлява, когато е самотен...

# 717
Здравейте мами. Имам момченце на 2г и 4м. Случайно ми попадна едно клипче на момиченце аутист и от тогава съм в някакъв страшен филм. Изгледах и прочетох каквото ми попаднеше по темата с цел да се поуспокоя,че нищо му няма на моето, а то стана точно обратното. Ще кажа нещата, които ме притесняват и после нещата, които може за да не стане много хаотичен поста ми.
Той не говори, казва само мерси като му подам нещо и му кажа заповядай или без да му казвам. Понякога казва ало когато си сложи телефона на ухото. Казва ако и чиш понякога когато му сменям памперса. Отговаря с ох ако яденето му пари и свързва печката с оох парното като пипне казва оох общо взето това.
Филмирах се заради клипчето понеже там детето си въртеше погледа, а моето няколко месеца го прави, в началото по-често, сега малко по-рядко ама почти всеки ден го хващам че го прави. Извърта си очите настрани и главата мести в другата посока.
Здравей! Моето момче преди 13 години, когато беше около 2, правеше това с очите и въртенето на глава в противоположна посока. Също така си събираше пръстите в ромбоид пред очите и броеше. Видях тези неща и аз в клипчета и ужасно се уплаших. Въртеше се в кръг и доста други неща ме притесняваха, но отшумяха с времето. Но като че ли тези деца от клипчетата бяха по- големи, може би към 4 годишни. Аз не съм специалист по темата, но съм чела, че много деца правят подобни неща като мънички. Притеснителни са, когато се наблюдават след тригодишна възраст. Дано притесненията и при теб се окажат напразни!

# 718
Наистина не знаете колко ми беше важно някой да ме изслуша и да ми сподели от личен опит или просто страничен човек да си каже мнението. От както започнах така го мисля и да го следя всяка една секунда какво прави и защо го прави това с очите, ми прави впечатление, че така оглежда предимно огради и храсти, докато ходи или го возя в тротинетката, но не задължително всеки път като минем покрай такива места. По-често навън го прави от колкото вкъщи, това също ми прави впечатление, но и вкъщи ей така си решава просто нещо да изгледа така. Не знам и аз се надявам да е просто нещо, което му е забавно. В сряда ще звъним да дойдат вкъщи на визитация, ще видим какво ще ни кажат. Тук прочетох още две мами бяха споделили, че децата им така гледали и после отшумяло, но все пак си е стряскащо още повече, че и не приказва.. аз дето попринцип лесно се плаша, а с тези неща съвсем превъртях.
Ии пак да кажа мноого много благодаря, че ми отделихте време, имах нужда!

# 719
А защо не направите една консултация с логопед след като не говори?

Общи условия

Активация на акаунт