Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 060
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Лея, можеш да пробваш да намалиш мазнините? Имаш ли кг за сваляне? Скоро да си сваляла кг? Откога ти е такъв холестерола?  Вдигането на желязото е сложно в повечето случаи- трябва да се видят нивата и на фолиева киселина, Б 12 (в коя мерна единица ти е такава стойноста?), вит. Ц също трябва да не е в дефицит...Възможно ли е да имаш проблем с усвояването на желязо?
Юпитер, дано ковид мине бързо и леко при вас! Много хапчета ли трябва да пиете? Поствам "вкусотиите", защото може да са от полза на друг /понякога и аз си мисля, че "няма какво да се яде" и трябва да ходя да пазарувам, после успявам да скалъпя нещо от наличните продукти в хладилника- а често се оказват и много бързи и вкусни "манджи"🙂/.
Последните 2 дни (с яйчните хранения) поддържам КЗ 5,2 час след хранене. 🙂 Вчера вечерята беше 2 кебапчета и салата от маруля, китайско зеле, репички, 1 чушка сиврия.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 17:19 от dolce miele

# 586
Нямам кг за сваляне. Холестерола е от днес, септември беше 7.
Гликирания как ви се струва?
Септември желязото е било същото.

Б12 е 395 pmol/l
Не знам дали от него, но цикъла ми е на 40 дни.
Как да разбера дали имам проблем с усвояването?

# 587
leia2015, гликираният ти е добре.

Jupiter sea, бързо оздравяване.

# 588
Лея, трудно се разбира, че има проблем с усвояването на желязо...Обикновено е при Крон, цьолиакиа, гастрити, колити, чревна пропускливост и др. подобни. Може и хеликобактер да е причината...
Гликираният хемоглобин е добре /поне на цифри/, а инсулинът как е? Симптоми някакви?

# 589
Оо, то започне ли чивек да се изследва е страшно. Всички болести да мина, за да разбера Sad аз винаги съм била с ниско желязо.

Инсулин 2,9. Кз 4,7.

Ям мазнини - висок холестерол, оправям ИР.
Не ям мазнини - липса на цикъл, то не че сега е добър и редовен с тези 40 дни. Появява се Ир.
Омагьосан кръг.

# 590
Пробвала ли си с масло от вечерна иглика /за цикъла/? Мисля, че е на капсули. Някои момичета споделят хубави неща за него.
Гликираният хемоглобин е ок при този инсулин и КЗ. Освен, ако след хранене не скачат много стойностите/предимно на инсулина/, но ми се струва много малко вероятно предвид храненето ти.
Днес съм на черни кафета, свърши ми сметаната...😄 За сметка на това пък ще съм на 2 основни хранения- не че съм особено гладна, обаче предишните дни бях или на едно хранене, или под 1200 калории, да не прекалявам...😃 Не ми е изобщо горчиво кафето без сметана, явно доста съм свикнала без подслаждане...😁 В един момент обаче не му усещах аромата, та заврях нос в буркана с нес кафе- там го усещам. Явно като се поохлади малко и не е вече горещо, и ароматът не е толкова силен вече. 🙂

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 02:25 от dolce miele

# 591
Долче, четох че усвояването на желязото се предотвратява с приема на яйца, ядки и кафе.
Аз точно от тях хапвам много.
4-5 яйца дневно и повече даже.

5/25/70 са ми нутриентите. Да намаля мазнините, но за сметка на кое Sad

# 592
За сметка на въглехидратите, естествено. 🙂 Но зависи и тези 5% на колко грама вгх се равняват де...Не е проблем самото хапване на яйца. Просто желязото трябва да се приема отделно от тях /ако е като добавка/ и препоръчително е и храните, богати на желязо, да не се комбинират все с кафе, ядки и яйца.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 18:29 от dolce miele

# 593
Спанакът оправя ли желязото.
Сега, зимата, грухам често спанак,  поне да мисля, че набавям желязо.
Другия път ще взема да си го пусна, да се видя и аз къде съм

# 594
Тайс, не 😜 Т.е. не съдържа чак такива количества желязо, че да разчиташ само на него за желязо. Освен това не е хем желязото в него, има и оксилати/оксалати (кое е правилното?🤔)...Най-добре се усвоява хем желязото от месо, черен дроб...
Иска ми се скоро да направя спаначена супа, но режимна. Чудех се с какво да заменя фидето и ми хрумна, че може да сложа настърган дайкон вместо фиде...🤔🤔 Тази рецепта на Звездев гледах (естествено, и олиото ще е зехтин):

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 20:53 от dolce miele

# 595
Ами  аз от Попай  моряка съм виждала как спанакът прави човек железен 😀
Иначе предпочитам точно твоята препоръка.
Знам ги оксалати аз . Но на теб ти е простено да ги пишеш всякак, след запетайките 🤣

# 596
Тайс, пуснах и рецепта за спаначена супа в предишния ми пост. 😉 Яж си го спанака, щом ти харесва, просто не разчитай само на него за желязо. Това за Попай е отдавна развенчан мит.  Но е хубаво да комбинираш спанака с хем желязото, което е в месото. 🙂

# 597
Бошлаф работа е това със спанака, недей лежа на таз кълка Grinning Дроб и мръвки и за мен по-добре звучи и по-надеждно.
Иначе аз от скука и чудене вече каква още супа да си направя, оня ден  копривена правих, чак аз се изумих от себе си... Имах изсушена коприва, сестра ми берат и сушат много и ми беше давала, та дойде и нейният ред да скочи в тенджерата. Само такъв бъркоч не бях правила, то не че много разбрах какво ядох де, ама там с масълце и сиренце я изядох и нея, тя не беше голяма тенджера. Определено патешката и пилешката супа са повече "мои".

# 598
ММ много тачи зеленчуковите супи. Аз преди режима такова не кусвах. И спанак не обичам, от зелените работи само брюкселското зеле и броколите харесвам. Ама нА, доживях да правя сега постоянно крем супи, така и ще пребъде.
Днес в нашия магазин видях коприва свежа в пликче и я подминах 😃.
Но пък намалили сьомгата от обяда готвената на половин цена, та .. сега съм сито добиче с вкусна храна.
Юпитер, бързо оздравяване и леко да ти е!

# 599
Час след обяда, който показах по-рано, КЗ ми беше 4,9. 🙂
Вечерята беше 3 бъркани яйца, преди това в тигана бях задушила от китайския микс от Лидъл и съвсем малко изостанал кейл. Около 50 гр едам (извън кадър, много ми е вкусен), салатата е от маруля, китайско зеле, няколко стръка магданоз, градинска салата /валериана/, стрък зелен лук.

Ще имам и десерт- кисело мляко с вишни. 😄

Общи условия

Активация на акаунт