Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

  • 21 087
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 32 168
Tайс, специално за теб, да не ме мислиш, че гладувам😃 Това е без да съм въвела сметаната от кафетата и ядките:

КЗ час след вечеря- 5,2. 😎
П. С. Задала съм си някакви 1200 калории на ден, защото приложението изисква. Не че ям по толкова всеки божи ден. Предимно в дните с 1 хранене+ 1 леко похапване се вмествам в 1200 калории. 😃 Тези въведени неща приложението ми ги изчислява на около 14,5 гр вгх- затова ми е доста странно като каже някой, че се храни "безвъглехидратно". 😉 А то яйца, риба, мазнини- авокадо, зехтин, малко зеленчук, зърнеста горчица /моята е без захар/...Май само с месо+ айсберг мога да докарам по-малко вгх на ден...😅
Като съотношения:

П. С. Моята зърнеста горчица е с около 150 калории за 100 грама, тази, която съм въвела в приложението, не знам защо е с толкова много, над 150 калории за 30 гр...🙄🤔

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 19:42 от dolce miele

# 526
  • Мнения: 40 683
Азара, сега си направих закуската за утре.
Кисело мляко с чия и смлени сурови ядки.
Даже всъщност мисля и малко хуск да сложа.

# 527
  • Мнения: 581
Азара, сега си направих закуската за утре.
Кисело мляко с чия и смлени сурови ядки.
Даже всъщност мисля и малко хуск да сложа.
Амааннн....1ч...що не спиш бе моме? Simple Smile
Аз си лягам към 10 и нещо....рядко оставам до по-късно.......спя като бебе до 7ч..... снощи по изключение останах до 11.30 защото днес децата не са на у-ще и все имам мерак да спя поне до 8 в почивните дни/незнайно защо/...ама пак се оцъклих в 7 Simple Smile

Това кисело мляко много ме човърка, че малката доста налита на него/аз си го избягвам от всякъде/.....то таратори, айряни....с чия....нямам търпение да започнат да зареждат домашно да си квася поне.....зимата бяха спряли до доят крави/кози....май ги заполждаха или нещо такова.....

Долче, всеки който твърди че се храни БЕЗВХ е в голяма грешка......зеленчуците са бавен ВХ...явно не ги смятат...то и аз си мисля, че карам на 200 калории на ден хахахаххахах, ама едва ли е така.....нямам нерви да въвеждам в приложение.....колкото-толкова Simple Smile Факт е че стоя твърдо на едни и същи кг....а с времето/от тренировките в залата/ ставам все по -стегната Simple Smile))) Вече се виждат мускули тук-таме.....

Още нещо ме мъчи....използвате ли балсамов оцет за овкусяване? Аз слагам от няколко дена на зелена салата.....ама доста ми е вкусно, а нали съм отвикнала да ми е така....все свързвам "вкусното" с лоша храна.....гузно ми е......не знам каква е технологията на това нещо....на етикета не пише нищо особено....винен оцет.....гроздето е с високГИ, ......? "КОнцентрирана гроздова мъст" какво значи? ВХ 23 на 100 мл...ама то шишето е 250....

# 528
  • Мнения: 2 162
Азара, аз използвам понякога. Гроздова мъст е смляно грозде заложено за ферментация. Въглехидратите са много малко, като се има предвид какво количество се използва. Както и с горчицата. Не ги гребеш с лъжица.

# 529
  • Мнения: 40 683
Ми оказа се, че съм по-късно на работа и викам я да видя едно сериалче Grinning
И на мен киселото ми е изключения. Мисля, че преди седмица ядох такава закуска.

# 530
  • Мнения: 24 784
Скрит текст:
Азара, сега си направих закуската за утре.
Кисело мляко с чия и смлени сурови ядки.
Даже всъщност мисля и малко хуск да сложа.
Амааннн....1ч...що не спиш бе моме? Simple Smile
Аз си лягам към 10 и нещо....рядко оставам до по-късно.......спя като бебе до 7ч..... снощи по изключение останах до 11.30 защото днес децата не са на у-ще и все имам мерак да спя поне до 8 в почивните дни/незнайно защо/...ама пак се оцъклих в 7 Simple Smile

Това кисело мляко много ме човърка, че малката доста налита на него/аз си го избягвам от всякъде/.....то таратори, айряни....с чия....нямам търпение да започнат да зареждат домашно да си квася поне.....зимата бяха спряли до доят крави/кози....май ги заполждаха или нещо такова.....

Долче, всеки който твърди че се храни БЕЗВХ е в голяма грешка......зеленчуците са бавен ВХ...явно не ги смятат...то и аз си мисля, че карам на 200 калории на ден хахахаххахах, ама едва ли е така.....нямам нерви да въвеждам в приложение.....колкото-толкова Simple Smile Факт е че стоя твърдо на едни и същи кг....а с времето/от тренировките в залата/ ставам все по -стегната Simple Smile))) Вече се виждат мускули тук-таме.....

Още нещо ме мъчи....използвате ли балсамов оцет за овкусяване? Аз слагам от няколко дена на зелена салата.....ама доста ми е вкусно, а нали съм отвикнала да ми е така....все свързвам "вкусното" с лоша храна.....гузно ми е......не знам каква е технологията на това нещо....на етикета не пише нищо особено....винен оцет.....гроздето е с високГИ, ......? "КОнцентрирана гроздова мъст" какво значи? ВХ 23 на 100 мл...ама то шишето е 250....
Добре де, колко такъв оцет ще консумираш наведнъж пък ти? Да не го пиеш с шишето? Гростова мъст е смляното грозде преди да е станало на вино, както са ти написали. Мисля че я изваряват да стане по-концентриран вкусът, ама то такъв оцет още ферментира и отлежава май и то дълго ако е направен както трябва. И аз съм на същото мнение че няма какво да те гътне от него, ползвам също ама много рядко че не съм фен на сладникави вкусове. И то имах някакъв в шишенце със спрей, та смятай по какви милимунди съм си слагала на салатата Grinning

# 531
  • Мнения: 40 683
Аз си взимам ябълков оцет с майка. Био. От магазин за маслини.

# 532
  • Мнения: 581
И аз ползвах ябълков досега....ама не съм му фен...специално за зелении.....пасва ми балсамовия.....паникьосвам се от "сладникав' вкус.....все си мисля че има захар.....а все забравям, че ми е променен като цяло вкуса....Simple Smile

Малииии, ако знаете каква закуска правих днес Simple Smile))))
По тази рецепта: https://www.kakvodaqm.bg/zakuski-mezhdinni-zakuski/koshnichki-s-sharena-planka/
Направих няколко корекции ъф корс.......3 кори ми идват много тестяно....използвах 2 като ги намазах с краве масло по между им/от 2 слепени кори разделям на 4/...маслини нямах.....използвам една лютеница със стевия, сложих по 1 малка лъжичка на дъното....козе сирене, вместо 1 сложих 2 яйца, но според мен носи и на 3, че леко не ми достигна плънката за последната кошничка....добавих чубрица и джоджен, и мащерка обичам ама е свършила....У-Н-И-К-А-Л-н-И....по-вкусно нещо не бях хапвала отдавна Simple Smile))
Скрит текст:

# 533
  • Мнения: 40 683
Все се каня такава форма да си купя.
Чудих се за метална, ама как ще ги вадя цели се замислих.
Не видях силиконови обаче.
В микровълнова ли ги пече или обикновена фурна?

Оправих за ядките инфото.
Ей така:

Скрит текст:
Бобови ядки като фъстъци, грах, леща, боб също не трябвада се консумира заради ИР. Кашу също трябва да се избягва и ако се консумира да е пестеливо и по-добре сурово. Съдържа повече вгх. След нормализиране на килограми, кз, инсулин и другите стойности, може да бъдат въведени пестеливо и по-възможност зоново.

# 534
  • Мнения: 581
Елора, ако ползваш такава форма за мъфини/т.е с течна консистенция, се слагат в дупките хартиени формички и така се пекат/няма проблем с ваденето/.....тези, за които използвах кори за баница намазах формите с краве масло и не ми залепнаха...с вилица лесно се вадят Simple Smile
Пека във фурната на предварително загеяване, не засякох точно, ама бързо стават, може би около 20 мин

# 535
  • Мнения: 24 784
Има и силиконови такива, аз от тях предпочитам единични формички де, хем ти си решаваш кога колко ти трябват. Преди години съм ползвала стоманени, от малките за крем карамел, също стават.
А сега и някакви по-малки количества като искам, направо във фраера вместо цялата фурна да загрявам. На силиконовите им е досадно миенето, кара ме да заглеждам миялни машини Grinning Но такива формички са удобни наистина за режимни неща.
Правила съм яйчни мъфини - на практика са си омлет в такава форма, удобни са и за работа.
Другото беше "мъжки кексчета", както ги нарекохме тогава Grinning Овкусена кайма на дъното и стените, по средата не помня и аз точно какво още сложих, ама втъкнах и по половин сварено яйце с дупето нагоре. Абе малко като руло Стефани, обаче на кексчета. Много по-бързо става и пак е удобно за разнасяне за работа.
За някакво режимно хлебче също ще са удобни, за който си прави но на мен горните две са ми по-интересни и по-важни употреби на такава форма.

# 536
  • Мнения: 581
О, това с каймата е много идейно Simple Smile Звучи ми по-добре, и определено би било по-красиво Simple Smile Аз имам единични силиконови форми за мъфини, но имам чувството че миришат на гума....правила съм си режимни хлебчета в тях,.....има някакъв особен мирис.....не ги ползвам вече, може и от самия силикон да е калпав, защото съм ги купувала от Пепко.....

# 537
  • Мнения: 24 784
Ами идейно си е, понеже можеш като са отделни да ги направиш с различни неща вътре - ако примерно сте повече хора и някой нещо не обича. Или просто да не ти омръзват, ако се изхранваш с тях няколко дни. В едното гъбки примерно, в другото някакво сирене, в третото знам ли и аз, абе каквото ти се пречка из хладилника Grinning Това с каймата става по-лесно в твърдите форми де, в силикон е по-пипкаво че се гънат и мачкат много.
Иначе и най-обикновени гнезда с кайма пак така правя - под яйцето може две да не са еднакви какво ще имат. Хем разчистване на хладилника, хем не са съвсем едно и също да ям.

# 538
  • Мнения: 17 345
А желирано правите ли?
Имам твърди форми, често правех мъфини преди режима.
Нати, това с каймата и аз ще го пробвам. На каква температура го печеш, защото се ужасявам от загорели тави, а моите форми са като старите бели тави. Не знам и миялната дали ще се справи.
Ето ви една моя идея с животински желатин. Имах пилешко филе, то ми е все безвкусно, направих го с гъби, сметана, масло и любими подправки , добавих желатин и го разлях в  такива купички.  Тях ги купих, когато ми подариха мултикукъра, тъкмо се бях научила да правя крем карамел. 😷.
Малко преди да си открия проблема с кз бях тайфун по сладките десерти, та честито ми сега.
Ето как изглеждаше в купите още топло. Като стегна, обърнато в чинийка. Естествено, снимките не са за масова публика. Не сестра ми ги пращах, затова ги имам и не са фотогенични.

# 539
  • Мнения: 24 784
Май на 200 пекох "мъжките кексчета", аз малко когато каквото ми щукне в момента това правя. Това във фурната, без вентилатор че няма. Ако е във фраера не мисля че повече от 180 му трябват.
Тия желета много добре изглеждат, ще видя тогава и желатин да си купя... и да чакам да ми се върне обонянието че да мога да му се изкефя а не само да ми се друса пред мен и да дъвча там неизвестно какво Grinning

Общи условия

Активация на акаунт