Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 062
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Екстра са мъжките кексчета, преди два дни се чудих какво да направя с 400 гр. кайма, да стане бързо и по нашите тефтери.
Ще знам вече.
Една приятелка прави запеканка от кайма, колбаси меки, кренвирши пушени и гъби в тавата. Казвало се " кюфтето на Тодор Живков " , накрая с кашкавал.
Преди правех и аз, но трябва да мисля как хем да е Кюфтето, хем колбасите с какво да заменя.
Таня ми липсва в темата, къде изчезна тази жена. Дано да е добре ⚘

Личи си кой вчера е гладувал за трети ден.
Официално закривам фаста и отивам да лапам 🐷

# 541
Шотландски яйца правя напоследък по-често, те във фраера бързо стават и хич не си играя да мия и формички Grinning Или мини рулца Стефани, там с половин варено яйце и каквото още реша да бутна вътре. Пак във фраера и стават супер бързо и пак единични порции.

# 542
И аз все се каня да правя мини рула Стефани 😃
Тайс, аз много често правя запеканка от кайма- ако ми се занимава, овкусявам с подправки, яйце, лук, ако не- направо разстилам в тавата върху хартия за печене. 🙂 отгоре или редя някакви други продукти, или направо пека така. После режа на парчета и воала!😉 Правя го и когато ме мързи са оформям кюфтета...😁
Азар, всъщност, моята лидълска зърнеста горчица е с по-малко калории от тази, която съм въвела в приложението, сега видях- лидълската е около 160 калории за 100 грама, а в приложението калориите са 150 за 30 грама...🤔
За формичките- имам всякакви 😆 Цяла колекция от силиконови (моите изобщо не миришат, повечето са от Лидъл). В металните тави с формички за мъфини слагам или хартиени кошнички, или направо силиконови формички /само трябва да пасват/. Понякога са ми по-удобни силико очите единични формички- мога да наредя около 25 броя в голямата тава на фурната и да пека /това за стандартни мъфини го правя/. А са ми много удобни и за фрайъра за по-малки количества.
Натка, ти пък...миялна заради силиконовите формички 😃 Аз имам едни гранясали /уви...от олио/ и мисля да ги пусна в пералнята на 90 градуса с малко Калгон или подобно. Или да ги пусна в тава с вода да си поврат във фурната, докато им падне гадното гранясало. 😅
Тайс, желирано май правя само панакота 🥰 Но отдавна не съм. Нямам нужда от никакви подсладители.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 17:21 от dolce miele

# 543
Това за формите за мъфини да се ползват като чашки за скотиш яйцата много ми хареса, че пърженето е много сложно - много мазнина отива на кино.

# 544
  • София
Всякаква гранясала гадост се измива сама,  ако я напълниш с гореща вода и оставиш една капсула препарат за миялна в нея. После плакни (с ръкавици, задължително).

# 545
Шарки, всъщност, това смятах да направя в пералнята- благодаря, че го спомена- не знам защо написах Калгон...😄 Знам, че някои момичета така си почистват пералните машини...Отлагам, защото трябва да намеря къде продават капсули за миялна на бройка. 🙂
Честит празник на всички!🇧🇬

# 546
Абе то ясно че не само заради пет тъпи парчета силикон ми се иска миялна, ама те ме дразнят най-много Grinning
Нещо съм се повредила, не знам кое си изпиках в повече от това наливане с чай и други течни храни... не е нормално за мен това, оня ден неистово ми се ядяха картофи с корите, боб ми се яде ама много, само дето не ги сънувам вече тия неща. Калий ли да ми липсва, що ли?

# 547
И магнезий? Привлекателността на въглехидратните храни след ковид не е невиждана...🙂

# 548
Онзи ден от Кауфланд купих чедър сирене. Не знам дали е много полезно, ама викам я да си хапна.
С нож като го нарежа не е нещо кой знае какво.
Ама с омлетчето как си отива..малии...

# 549
На мен вкусът на нашия кашкавал ми харесва много повече от чедара, ама тук няма... Иначе го ползвам вместо кашкавал поради липса на друга алтернатива.

# 550
И магнезий? Привлекателността на въглехидратните храни след ковид не е невиждана...🙂
Магнезий си вземам, ама то в картофите точно това ли има? Ако го свърша и забравя да си купя, след някое време сънят ми не е така добър и налитам на ядки, веднъж така ядох фъстъчено масло с лъжицата, само с малко сол. Греба, ръся със солницата и хайде в устата, идеше ми буркана да изям направо.
Те картофите винаги са ми привлекателни на мен, друг е въпросът че аз се правя че не знам за тая работа Grinning А оня ден направо пред очите ми бяха и си представям как дъвча точно кората на необелен печен картоф, ама вече лига пускам докато си го мисля. Луда работа.
Чедър и аз разтопен с нещо бих яла само, така дюс не ме радва. Не можа да ме впечатли като сирене, има къде по-интересни. Половинката още не може да повярва че тук чедърът е скъпо сирене в сравнение с нашия кашкавал примерно, много му е странно.

# 551
Абе и с кашкавал може, ама толкоз кашкавала, не ми е интересно вече, ама не бях яла така омлета и много ми хареса. Ама много.

# 552
Миоки ти къде беше. че се обърквам....Италия? Честит аватар....забравих сутринта в бързината да ви честитя празника.....

Елора, аз често купувам чедър и гауда/т е са с малко ВХ/.....иначе и аз предпочитам БГ кашкавал......не съм се заглеждала колко ВХ има в него...

# 553
Азара, в UK съм.
Честит празник Simple Smile

# 554
Абе...вие защо не казвате, че по-горе редакторът ми си е правил съчинения 😆 И е написано, че правя "запетайки от кайма"? 🤣
Добре, че го видях, за да редактирам...

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 17:44 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт