Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 060
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Ми де да знаем ние, че ти не правиш запетайки от кайма Laughing Чакахме да ги покажеш.

# 556
Е, как ще си играя запетайки да правя...😆 Аз разстилам там в тавата, за да не правя кюфтета...😜 Понякога се получават безценни смешки с тези редактори. 😅

# 557
Не си заслужават запетайките. Малки са. Аз на куп бих напъхала три сигурно Joy
Язък за играчката.

# 558
Абе...вие защо не казвате, че по-горе редакторът ми си е правил съчинения 😆 И е написано, че правя "запетайки от кайма"? 🤣
Добре, че го видях, за да редактирам...
Замислих се аз, какви са тези запетайки...ама реших че е нещо като "мъжките" мъфини ли беше на Нати Simple Smile))хахах

Миоки, ще си идваш ли лятото ? Simple Smile Да направим една високовъглехидратна вечеря Simple Smile)))))

Да ви кажа каква "инфекция" стана след "закуската" ми днес.....не случайно спрях аз  да закусвам/днес беше изключение/.......още нямам сигурни доказателства, но до обяд много лесно качвам КЗ.......Кошничките, които правих днес и изплюсках 3бр в 10 ч.......на 1ви час- КЗ 8.9...на2ри -8.2...направо ченето ми падна до земята...изобщо не очаквах такъв резултат.......интерсно, че съставките са неща, които и преди съм яла...не са ми за 1 път........и никога не бях засичала такива стойности.......на 4ти час.....нямаше как по-рано да измеря, че се наложи да поработя малко в салона.....КЗ 4.5.....имайки предвид, че не съм се движила....бях седнала....много странна работа

# 559
Имам подобни планове Simple Smile Дано не ми мине котка път, че много ще съм ядосана.

# 560
Привет от мен отново. Бременна съм в 8ми месец края и днес си позволих да хапна малко сладко (много ми се искаше) - кроасан с шоколад и бисквити еверест с масло. След 1 час замерих с глюкомер и беше много висока стойност - 10. Направо се оцъклих, затова измерих и на втория час - тогава пак беше високо - 8.8 Не съм имала активност, бях си у дома, ясно ми е, че не е редно така. Мисълта ми е сега трябва ли да меря пак при такива високи стойности или не? Към 20 часа мисля да вечерям малко свинско месо със салата от краставици. Да меря ли след това към 21,00 часа?

# 561
Най-вероятно ще се е смъкнала. Нормално е да скача от джънк толкова и моята много се качва, ако ям боклуци.

# 562
Премери, за да се успокоиш.

Аз поне така бих постъпила, няма да тъна в догадки.

Дето и Миоки е написала, сигурно и при здрави хора скача от такива храни, но инсулинът бързо
я  смъква.

# 563
И да се мери КЗ, и да не се мери по-късно, стойността и' няма да се качва или да пада по-бързо...Напълно очаквани са подобни стойности и според мен. Аз бих премерила информативно.
Азара, не ги подценявай корите за баница. 😉 Не са чак толкова невинни, колкото изглеждат (за нас де)...
Аз днес по-рано си направих това от снимката (4 яйца, 1 червена чушка, 2 печурки, 1 връзка копър, по малко бадемово и кокосово брашно, зехтин, подправки). Ако беше със сирене, щях да се убедя, че ям някакъв вид баница! 😍 Много ми беше вкусно (бях гладна и нарочно не го оставих да се запече още малко):

Ето и макросите на зърнестата лидълска горчица:

# 564
  • Пловдив
Аз само ще дам пак лек съвет като бременна към друга бременна по повод съгрешенията, ако си решила да хапнеш сладко, според мен заложи на нещо домашно - мъфини, кекс или хубав сладкиш от изпробвана сладкарница (не Чочко, Неделя и т.н., а такава където поне използват читави продукти), кроасан или бисквити имат освен захарта и други гадости, та със сигурност не влияят добре, не си заслужават притесненията след това.

# 565
Това последното важи за всички ни, не само за бременните.
На режим съм от няколко години, ако зависи само от мен ще си и откарам още дълги години така. Съответно и да кажа че никога няма да докосна нережимна храна, едва ли някой да ми повярва. Но реша ли да направя изключение, има значение какво е. Гледам поне да е нещо свястно, че да не ме е яд двойно - хем за поетата захар (в това броя всичко що става на захар, не че непременно ще е сладко), хем и за другото вредно като гадните хидрогенирани мазнини, фруктозен сироп, Е-та и прочие.

# 566
Привет от мен отново. Бременна съм в 8ми месец края и днес си позволих да хапна малко сладко (много ми се искаше) - кроасан с шоколад и бисквити еверест с масло. След 1 час замерих с глюкомер и беше много висока стойност - 10. Направо се оцъклих, затова измерих и на втория час - тогава пак беше високо - 8.8 Не съм имала активност, бях си у дома, ясно ми е, че не е редно така. Мисълта ми е сега трябва ли да меря пак при такива високи стойности или не? Към 20 часа мисля да вечерям малко свинско месо със салата от краставици. Да меря ли след това към 21,00 часа?
Има кето сладкиши. Един тон рецепти.
А в първия пост съм дала две и то лесни за правене.

# 567
  • Пловдив
Това последното важи за всички ни, не само за бременните.
На режим съм от няколко години, ако зависи само от мен ще си и откарам още дълги години така. Съответно и да кажа че никога няма да докосна нережимна храна, едва ли някой да ми повярва. Но реша ли да направя изключение, има значение какво е. Гледам поне да е нещо свястно, че да не ме е яд двойно - хем за поетата захар (в това броя всичко що става на захар, не че непременно ще е сладко), хем и за другото вредно като гадните хидрогенирани мазнини, фруктозен сироп, Е-та и прочие.
Съгласна съм с теб, ако ще хапваме сладко и нережимно, бременни или не, хубаво е да е нещо по-добро като качество. Отделно винаги има и кето сладкиши, има и по-добри алтернативи, някои по-вкусни от другите сладкиши.
Да попитам, тъй като утре ми е обременяването, ОГТТ изследва само глюкозата трикратно, а ако искам и инсулин трикратно трябва изрично да уточня и се таксува съответно по-скъпо? Забравих как беше миналият път, защото тогава моят доктор ми беше дал листче с написани изследвания и не обърнах внимание. А и при прегледа АГ каза, че ми дава направление за ОГТТ, за първи път и на нея й дава възможност да даде такова направление, може би има промяна и са го включили.

# 568
По-добре да си уточниш че искаш и инсулина изрично, а не само КЗ. Нищо не се губи, дори и да са го имали предвид, а пък ако се окаже че не са и не кажеш, кофти.

# 569
  • Пловдив
По-добре да си уточниш че искаш и инсулина изрично, а не само КЗ. Нищо не се губи, дори и да са го имали предвид, а пък ако се окаже че не са и не кажеш, кофти.
И аз така мисля, благодаря ти,  защото е важно да се видят стойностите на инсулина, а не само на глюкозата. А не е нещо, което мога да повторя при грешка. Ще следя и за взимането на кръвта, трябва да е от вената, знам че някои лаборатории си позволяват да вземат от пръста при някое от вземанията на кръв (второто или третото най-често).

Общи условия

Активация на акаунт