Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 808
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте дами!
Влизам с питане, защото съм притеснена.
Преди си три месеца ми направиха хистеректомия, лапароскопска и долен достъп, като ми оставиха яйчниците/на 38 години съм/. Чувствах се прекрасно, върнах се на работа, нямах никакви оплаквания, освен един задух. Но от три дни забелязвам едно розово зацапване и се притесних.
На други случвало ли се е?

# 241
Здравейте дами!
Преди си три месеца ми направиха хистеректомия, лапароскопска и долен достъп, като ми оставиха яйчниците/на 38 години съм/. Чувствах се прекрасно, върнах се на работа, нямах никакви оплаквания, освен един задух. Но от три дни забелязвам едно розово зацапване и се притесних.

Моя лекар каза, че абсорбиратено на конци може да продължи до 6 месеца - може би е от това.

# 242
  • София
Здравейте дами!

Моя лекар каза, че абсорбиратено на конци може да продължи до 6 месеца - може би е от това.
Ходих днес, въпреки че днес няма кървене. Някаква гранулационна тъкан около шева, било влагалищен чукан/полип, който трябвало да се гори. Нямало да мине, можело само по-голям да стане. И сега се чудя какво да го правя. Лекарят не ми вдъхна доверие. Чудя се дали да не изчакам.

# 243
Този полип защо не е изчистен по време на операцията?Отивай при друг лекар и не му казвай какво е казал първия.Ако са оставили полипа, за да вземат пари и за втора операция, направо сменяй лекаря.

# 244
  • София
Този полип защо не е изчистен по време на операцията?Отивай при друг лекар и не му казвай какво е казал първия.Ако са оставили полипа, за да вземат пари и за втора операция, направо сменяй лекаря.
Аз при друг ходих сега и според него се е образувал заради шева, била някаква реакция на организма. Но го е имало преди операцията.

# 245
Полип не се образува от шевове,и не се образува за толкова кратко време.

# 246
  • София
Полип не се образува от шевове,и не се образува за толкова кратко време.
Много благодаря за отговора! Ще изчакам и със сигурност ще ида на още едно мнение, да разбера какво всъщност е. Мисля си, че е свързано с оздравителния процес, но това, разбира се, се основава на нерационално то ми мислене.Grinning

# 247
Здравейте,момичета,с махната матка съм от 3 години,но имам запазени яйчници,искам да попитам полага ли ни се някакъв ТЕЛК,скоро приятели ми каза,че имам право,така ли е и какво се прави, какъв процент ти дават?

# 248
Ако е премахната заради онкологично заболяване да, иначе не!

# 249
Ако е премахната заради онкологично заболяване да, иначе не!
Благодаря,нямам онкологично заболяване.

# 250
Здравейте,
Преди месец и половина ми направиха пълна хистеректомия. Като цяло физически се чувствам добре , но постоянно имам страх,че ще се получат някакви усложнения. Първо се страхувах от херния, после от кървене, сега от свличане на органите.  Можете ли да споделите какви усложнения получихте след операцията и как мога евентуално да ги предотвратя? Чувствам се енергична и като цяло нямам кой знае какви дискомофорти, но страха ме побърква.

# 251
Моята хистеректомия е правена края на месец май и единствено топлите вълни от скоро ме притесняват,не си мислете такива неща-всичко ще е наред!!

# 252
fiibi_bg не си мисли лоши неща,аз съм оперирана преди 3 години,но имам запазени яйчници,нямам никакви проблеми,нито смъквания.Пазих се първите два месеца,докато бях в болнични и после тръгнах на работа,постоянно съм с чанти за пазаруване.Важно е много да се движиш,за да се оправиш бързо,мисли положително!

# 253
Моята хистеректомия е правена края на месец май и единствено топлите вълни от скоро ме притесняват,не си мислете такива неща-всичко ще е наред!!
Аз  съм с тотална хистеректомия и яйчниците ми махнаха заради ендометриоза освен,че имах и много миоми ! Операцията ми беше началото на юни.Засега само топли вълни усещам!Други оплаквания нямам.На 42 години съм.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 19:46 от taliq 80

# 254
Благодаря ви за подкрепата. По принцип и аз нямам кой знае какви оплаквания, но последните два три дни ми се появиха дискомфорт и дразнене при уриниране,явно е цистити леки болки ниско долу . Звъннах за всеки случай на докторката, която ме оперира ,оказа се, че е в отпуск, но ми каза, че е нормално в дните около овулация да ме наболява леко. Иначе като цяло имам тонус и въпреки големият разрез много бързо се възстановява мускулатурата ми. И аз имам намерение след втория месец да се връщам на работа.

Общи условия

Активация на акаунт