Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 54 109
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Гери, нямаше ли бърз тест по време на операцията? Кога се очаква да са ти готови документите ?

# 391
  • Варна
Гери, нямаше ли бърз тест по време на операцията? Кога се очаква да са ти готови документите ?
Какъв бърз тест? След 3 седмици ме извикаха на контролен- тогава се получават и резултатите епикризата. Голямо чакане ще падне пак Sad

# 392
Какъв бърз тест? След 3 седмици ме извикаха на контролен- тогава се получават и резултатите епикризата. Голямо чакане ще падне пак Sad

Може да греша, но не се ли взима по време на операцията част от матката или яйчниците за бърз тест? Ако някой е запознат да ме поправи, ако греша.
Чакането е доста неприятно, разбирам те абсолютно, но и това ще мине с нищо не си помагаш, ако се притесняваш, нито можеш нещо да промениш. Всичко ще е наред ♥️
Вече чувстваш ли се по-добре ? При мен проблема за който спомена в гърдите за дишането отшумя за 4-5 дни.

# 393

Може да греша, но не се ли взима по време на операцията част от матката или яйчниците за бърз тест? Ако някой е запознат да ме поправи, ако греша.
Чакането е доста неприятно, разбирам те абсолютно, но и това ще мине с нищо не си помагаш, ако се притесняваш, нито можеш нещо да промениш. Всичко ще е наред ♥️
Вече чувстваш ли се по-добре ? При мен проблема за който спомена в гърдите за дишането отшумя за 4-5 дни.

Здравейте, има такъв тест и се казва гефрир. Още по време на самата операция се изпраща част от материала за бързо хистологично изследване. Обикновено се прави при онкологични операции, но не винаги го правят.

# 394
  • Варна
Не ми е известно да са правили такъв тест. Помня, че питах проф Томов всичко наред ли е било, как му се струват нещата. Той каза нещо от сорта, че ако видимо е имало съмнителни изменения изобщо е нямало да правим такъв тип операция. Предполагам, че ако бяха правили бърз тест би го споменал.

# 395
Не ми е известно да са правили такъв тест. Помня, че питах проф Томов всичко наред ли е било, как му се струват нещата. Той каза нещо от сорта, че ако видимо е имало съмнителни изменения изобщо е нямало да правим такъв тип операция. Предполагам, че ако бяха правили бърз тест би го споменал.
Не се притеснявайте, под "такъв тип операция" се разбира лапароскопска. Ако професора е имал съмнения операцията е цяла да бъде отворена или да премине в такава започвайки лапароскопски.

# 396
Може ли на лични колко струва лапароскопа при Томов?
Много ме притесняват тези големи суми, които се спрягат, затова питам.

# 397
Здравейте!Аз вчера бях на контролен преглед след лапароскопска хистеректомия.За този един месец през цялото време имах леко розово зацапване и докторът ми каза сутрин и вечер да правя дамски душ със смрадлика.Вероятно за да заздравеят вътре раните.Бих искала да попитам няма ли друг начин,друг продукт за зарастване?Някакви глобули например?Не ми се прави този дамски душ....

# 398
Има глобулин Бетадин, те са йод и Цикатридин.Аз ползвах първо Бетадин, после Цикатридин, но нямах никакво зацапване, за по-бързо зарастване ги слагах.

# 399
Има глобулин Бетадин, те са йод и Цикатридин.Аз ползвах първо Бетадин, после Цикатридин, но нямах никакво зацапване, за по-бързо зарастване ги слагах.
Благодаря!За зацапването не се притеснявам, доктора каза,че е нормално.Ще си взема от тези глобули, другото ми е прекалено трудоемко.

# 400
  • Варна
Може ли на лични колко струва лапароскопа при Томов?
Много ме притесняват тези големи суми, които се спрягат, затова питам.
Споделям публично, защото не е тайна, а и на други може да им е от полза. 3350лв струва операцията без значение професор Томов ли оперира или академик Горчев.
Тази цена включва всичко- изследвания, храна, операция. Условията в болницата са чудесни- нищо общо с държавните болници, в които съм лежала за други интервенции.

# 401
То навсякъде излиза толкова, даже и отворените- избор на екип, допълнителни манипулации, кетъринг и др.

# 402
  • Варна
И понеже съм човек на действието, за да не ме удари параноята правилното решение ли взех и всичко правилно ли направих- моля споделете какви добавки пиете и изобщо какво правите, за да регулирате хормоните в тялото и да предотвратите остеопороза и целия букет симптоми на менопаузата?
Колко често и на какви контролни прегледи се ходи- мамолог, кардиолог, АГ- друго?

# 403
Ако има съмнения за злокачественост, се прави гефрир в момента. Вероятно Томов е нямал такива съмнения. И изобщо не е задължително да се премине към отворена операция, дори при съмнения за злокачественост.

# 404
Като говорим за лапароскопска, с робота ли имате предвид, че е операцията при Томов/Горчев?

Общи условия

Активация на акаунт