Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 617
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! На майка ми и' предстои хистеректомия, поради образувания на двата яйчника, които се видяха на профилактичен преглед. Исках да попитам няколко неща. Вчера беше консултацията с кардиолог, искат да бъдат направени консултации с кардиолог и ендокринолог една седмица преди операцията, явно вече не ги правят в болницата. Та, вчера на прегледа имаше негативни Т вълни V1 и V3, без динамика. Написал е нисък периоперативен риск. Сега се чудя дали да направим 2-ра консултация с кардиолог, защото се притеснявам. И друго, което може би не е толкова за тук, но ще публикувам въпроса и в друга тема - на нея и' беше време за снимка на бял дроб, мамография и сцинтиграфия (оперирана е от рак на гърдата и ги прави на 2 години), даже малко се е забавила, но хирургът, който ще я оперира, каза първо да си мине операцията и след това. На места чета, че ги искат и преди операция. Дали защото прави скенер с контраст и да не и' идва много облъчването? Винаги ли се стои в Реанимация и колко дни, майка ми е пълничка, над 100 кг? Кога започват да бият антикоагуланти и колко време след операцията си ги бихте? Ако се сетите още нещо важно, споделете, моля Simple Smile
Здравейте, не мога да отговоря на другите въпроси, но в реанимация се стои задължително. За по-лека операция може и само 6-7 часа, но за хистеректомия с отворена операция би трябвало една вечер, а на другия ден ги раздвижват.

# 616
Много благодаря, момичета! Да сте здрави, щастливи и с любов!
Да! Трябва да е добре ,,почистена" 😁
Здравейте! На майка ми и' предстои хистеректомия, поради образувания на двата яйчника, които се видяха на профилактичен преглед. Исках да попитам няколко неща. Вчера беше консултацията с кардиолог, искат да бъдат направени консултации с кардиолог и ендокринолог една седмица преди операцията, явно вече не ги правят в болницата. Та, вчера на прегледа имаше негативни Т вълни V1 и V3, без динамика. Написал е нисък периоперативен риск. Сега се чудя дали да направим 2-ра консултация с кардиолог, защото се притеснявам. И друго, което може би не е толкова за тук, но ще публикувам въпроса и в друга тема - на нея и' беше време за снимка на бял дроб, мамография и сцинтиграфия (оперирана е от рак на гърдата и ги прави на 2 години), даже малко се е забавила, но хирургът, който ще я оперира, каза първо да си мине операцията и след това. На места чета, че ги искат и преди операция. Дали защото прави скенер с контраст и да не и' идва много облъчването? Винаги ли се стои в Реанимация и колко дни, майка ми е пълничка, над 100 кг? Кога започват да бият антикоагуланти и колко време след операцията си ги бихте? Ако се сетите още нещо важно, споделете, моля Simple Smile
Здравейте, не мога да отговоря на другите въпроси, но в реанимация се стои задължително. За по-лека операция може и само 6-7 часа, но за хистеректомия с отворена операция би трябвало една вечер, а на другия ден ги раздвижват.

# 617
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Шест дни от както мина моята отворена операция  и тази вечер започнах да вдигам температура 37.7 е в момента. Нормално ли е да имам такава?

# 618
Аз имах един месец, не е нормално.

# 619
Здравейте, момичета! Шест дни от както мина моята отворена операция  и тази вечер започнах да вдигам температура 37.7 е в момента. Нормално ли е да имам такава?
Съжалявам да го прочета!Само миомите ли ти оперираха или всичко? Конците свалиха ли?
Към Буболина: от какво беше предизвикана температурата, за да е толкова продължителна?

# 620
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Шест дни от както мина моята отворена операция  и тази вечер започнах да вдигам температура 37.7 е в момента. Нормално ли е да имам такава?
Съжалявам да го прочета!Само миомите ли ти оперираха или всичко? Конците свалиха ли?
Към Буболина: от какво беше предизвикана температурата, за да е толкова продължителна?

Махнаха ми матката. Конците ще свалят в петък.

# 621
Инфекция.

# 622
Буболина, от какво е предизвикана инфекцията?
А къде те оперираха? Предполагам си писала, извини ме, че питам отново.

# 623
Казва ли ти някой, и с температура ме изписаха и като се прибрах в Хасково отидох на лекар и видя, че около конците има гной и започна да ги вади и да прави превръзки, цял месец отиде.В Пловдив в Парк Хоспитал, но болницата е жив зян и от към персонал и от към хигиена, нищо че е частна.

# 624
Ох, съжалявам, наистина, Буболина!

# 625

Махнаха ми матката. Конците ще свалят в петък.

Аз вдигах 37,5 до към 4 ден. После не. Вливаха ми през това време два антибиотика. Може някаква реакция на организма...?

# 626
Моето лапароскопско отстраняване на матка беше в понеделник. Във вторник следобед вдигнах температура, беше овладяна с банка парацетамол, но в сряда на обяд отново се вдигна, а действието на парацетамола беше само за два часа. След това се вдигаше поетапно до 39.1 и повече. Включиха още два антибиотика и всъщност сега ми вливат три. Въпреки това днес към обяд пак се сдобих с 38. Смятат, че е уроинфекция. Утре ще имам консултация с уролог. Миналата нощ бях много уплашена. Не че и сега съвсем не съм. Надявам се скоро да бъде овладяна.

# 627
  • Северо=Западналия край
Здравейте. Оперирана съм преди 15 дни - хистеректомия, коремна операция, премахната само матка. Възстановявам се горе долу добре, но имам проблем който много ме притеснява. От както ме оперираха, при ходене по малка нужда, след като приключа и почвам да вдигам гащи, неконтролируемо се излива още количество урина, не много, но не и малко. Все едно е било заседнало някъде количество и като се изправя то се стича.......Мислех, че е от нещо временно, но проблема си е налице всеки ден и много се притеснявам. Лекаря който ме оперира си спомням, че след операцията ми сподели, че не е могъл да премахне и шийката на матката, защото пикочния мехур е бил слязъл много надолу. Дали това е проблема и завинаги ли ще си остана така........Незнам към какъв специалист да се обърна.

# 628
Копирам си поста от темата за миомите.
Здравейте! Боже! Не съм писала във форума от 100 години.
Някой да се е оперирал в Надежда лапароскопски?
Предстои ми хистеректомия във вторник. Аз я предпочетох, защото миомата е голяма и в разпад. Отделно имам още 2.
Отглеждам миоми от 10 години. Имам една хистероскопска операция за премахването на един възел, който висеше на краче в кухината на матката. Ходех редовно на 6м за проследяване. Този възел, заради който сега се налага операция се появи през август 2021г. Поради различни обстоятелства пропуснах гинеколога последната година и половина. Оказа се, че от 4мм е станал 8см, ако правилно разчитам размерите на снимката, заема цялата кухина на матката и е смесен тип - субмукозен интрамурален. През тази година и половина нямах никакви индикации за проблем. На 18.02 ми дойде цикъла, но вместо оскъден и безболезнен той беше обилен, съпроводен с много силни контракции, болки в кръста, гадене и виене на свят. На 4тия ден вдигнах и температура. Същия ден отидох при гинеколога си, който работи в Надежда. Лекарят беше в шок от това, което видя на ехографа. Извика да ме прегледат и консултират още 4ма лекари, включително завеждащата онкогинекологията. Стигнаха до заключение, че се касае за голяма миома, която притиска силно матката отвътре и така нарушава храненето си и за това некротизира. От това е възпалението, Т и повишеното ЦРП. Категорични са уж, че не се касае за злокачествено образувание, но това само патолога може да го заяви със 100% сигурност. Не са ми пускали туморни маркери, но те могат да се повишат и от едно обикновено възпаление. Чудя се дали да не отида утре да пусна едни в Цибалаб за всеки случай.
Имах притеснения и дали да е лапароскопия или отворена, но ме увериха, че ще извадят матката през влагалищния чукан цяла, а и възстановяването е по-бързо при лапароскопските.
Ако някой има впечатления от Надежда, ще се радвам да пише.
Лека вечер!

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 20:57 от benighted

# 629
ateto, консултирайте се с уролог.

Общи условия

Активация на акаунт