Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 47 657
  • 785
  •   1
Отговори
# 105
Дано не се налага, но и   Петя Чавеева ( Щерев) и  Чачева (Надежда) са специализирани в оперативни техники в пренаталния период и са добри диагностици, при все че с близнаците е винаги по-специфична ситуацията. Пожелавам ти успех и сила на малкото човече да израстне!

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 16:57 от mexicana___

# 106
Аз ходя на ФМ при д-р Патрикова в МБАЛ Надежда. Оглежда добре, мила и внимателна е и доста обяснява. Иначе за същата болница има добри отзиви за д-р Чачева и д-р Михова. Всички те работят в един екип.

Бихте ли ми препоръчали лекар за второ мнение. На първата ФМ ходих в Стара Загора при д-р Иван Иванов. Тогава той видя едната пъпна артерия, но ми каза, че ако сако това е "някакво отклонение" само по себе си не е проблем. За втората АГ ми препоръча Марковс. И от двете места съм доволна, лекарите са специалисти, апаратурата на ниво... Докато чаках вчера за прегледа видях, че  д-р Румен Маринов преглежда в Марковс. Мисля си, че ако трябваше Павлова щеше да ме насочи съм него като детски кардиолог. Доста съм объркана, момичета

# 107
  • Замък сред облаците
Визирах специалисти рискова и патологична бременност след като се установи, че проблемът е категоричен. Щото все пак с 2 бебета един от саковете е по-напред, друг по-назад и това също понякога оказва влияние в измерването. Затова бих препоръчала проф. Марков за второ мнение като фетален специалист, и ако се докаже че реално се наблюдава проблем с развитието да се обсъдят вече варианти за следене и терапия със специалисти рискова бременност от Токуда и Майчин дом - колкото и да ги хранят част от докторите там, за тежките бременности те са единствения добър избор в страната.

# 108
Много благодаря на всички за съветите! Мисля си, че след 6 седмици, когато отида отново на преглед ще има по- ясна представа за развитието на малкото юначе и съответно ще се постави или не диагноза. Относно оперативна намеса на този етап не мисля, че е не е възможно, предвид това, че бебетата са две, затова и д-р Павлова ми каза, че няма какво да се направи. Ако наистина се потвърди някакъв проблем по -скоро ще се вземат мерки за самото раждане и съответно след това. Аз нямам диагноза, а по-скоро предпоставки за възможен проблем при едното бебче. Пъпната артерия си е една, това няма как да се промени, а относно другите забележки, които споменах, ако наистина е така това е нещо генетично...
За д-р Чавеева няма часове скоро, звънях... предполагам и за другите именити специалисти ще мога да се запиша за след месец поне, когато почти ще е дошло време за прегледа ми в Марковс.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 17:48 от Hope_DS

# 109
Hope, силно се надявам всичко да е наред и бебчето да навакса!
Като специалисти по ФМ мога да предложа Чавеева в Щерев. За нея съм чувала, че я препоръчват при многоплодна бременност.
Д-р Стратиева в Щерев. При нея съм ходила с втората бременност, която се наложи да прекъсна поради медицински причини. Много бързо видя проблема при бебето. Тогава за пръв път видях и Чавеева, която само потвърди.
При Стратиева ходих и когато се оказах с биохимична бременност.
Сега на ФМ ходя при Сигридов. Той се занимава главно с проблемни бременности и според мен в това е най-добър.
Според мен не пречи да чуеш и второ мнение. Стискам още веднъж палчета! Hug

# 110
Момичета от около 5 часа тая сутрин ми се появи някаква странна болка от дясната страна на корема, която не е постоянна, а само при движение. Дори не знам как да я опиша. Все едно ако сте правили дълга разходка и от ходенето пеш ви заболи едната страна. Не е ниско долу, а на нивото на пъпа, само че в дясно. Наясно съм, че на този етап всякакъв дискомфорт е по - скоро нормален, но тъй като не минава реших да питам на някоя случвало ли се е същото.

# 111
Аз също ще препоръчам проф. Марков. Когато бях с вече открит проблем с плода ме изпратиха на консултация при него и наистина много ми помогна. Като цяло може да ви насочи, ако има реален проблем как да процедирате след раждането.

# 112
 Момичета, аз имам едно чудене относно теста за гестационен диабет:

- Ендокринолог ми каза около 21 седмица, 3кратно глюкоза и инсулин
- Аг-то на ФМ и  ЖК - 24 -28 седмица и само 3кратка глюкоза

Та сега се чудя как да процедирам. Някоя от вас да има повече опит?

# 113
Здравейте и от мен, мами!
Присъединявам се бременна с момченце Blue Heart в 20гс, термин 13.07 и след втора ФМ при д-р Елена Павлова в Марковс (първата също беше при нея) и съм страшно доволна от отношението й като цяло от прегледа. Внимателна е, предразполага те, обяснява на разбираем език и отговоря търпеливо на допълнителни въпроси.
Благодаря на Господ, всички светии и на цялата Вселена, въпреки трудните и страшни първи месеци, сега всичко изглежда добре и се опитвам да загърбя какво е било и да се наслаждавам на тази така желана и чакана бременност.
Единственото ми притеснение в момента са две бактерии, открити след изследване на стерилна урина и това че трябва да приемам антибиотик (изписаха ми Аугментин).
Моля, ако някоя от вас е била в подобна ситуация, да сподели дали всичко се е развило благополучно.
Желая на всички здраве и щастливо и спокойно бременеене!

# 114
Момичета,ходих в Надежда. Доктор Патрикова е невероятна! Толкова съм доволна,че нямам думи да опиша! Прегледа беше над 1,5 часа. Имам над 120 снимки,видяхме всичко нужно,без лице. Накара ме да пия кафе,да скачам,да клякам....и не и не. Утре ще ходим пак,в Парадайс,държи да довърши прегледа. Каза,че ще разкаже на всички
Обясни всички в Надежда за нашия срамежлив младеж.
Препоръчвам с две ръце!
Няма нещо,което да не видя , да не ни обясни,да не ни показа! Ако се чудите къде и при кой ще правите ФМ - страхотна е!

# 115
Привет! Днес влизам в 6-ия месец и да се похваля, че милото най-после усети бебето Simple Smile Издебнахме го Grinning

Ех, да можеше всичко да е само хубаво... От днес трябва да съм на антибиотици. Не е ковид, но след 5 дни гърло сега се обади е кашлица, та дано успее да ми мине и не се стигне до нещо по-сериозно.

# 116
Shu, И аз до сега ходих при нея на скрининга и на ранната фетална. Следващата ФМ също съм я записала при нея. Също съм много доволна като внимание и отнишение. Препоръчвам с две ръце!!

Цитат на: Shu34
link=topic=1413420.msg44356579#msg44356579 date=1645795755
Момичета,ходих в Надежда. Доктор Патрикова е невероятна! Толкова съм доволна,че нямам думи да опиша! Прегледа беше над 1,5 часа. Имам над 120 снимки,видяхме всичко нужно,без лице. Накара ме да пия кафе,да скачам,да клякам....и не и не. Утре ще ходим пак,в Парадайс,държи да довърши прегледа. Каза,че ще разкаже на всички
Обясни всички в Надежда за нашия срамежлив младеж.
Препоръчвам с две ръце!
Няма нещо,което да не видя , да не ни обясни,да не ни показа! Ако се чудите къде и при кой ще правите ФМ - страхотна е!

# 117
Като казвате , че бебоците се крият, аз се чудя дали да не подхапна нещо сладичко другата седмица, че и моето бебе все спи на прегледите, а пък за фетлната си трябва малко да се поразкърши.

# 118
Верно е че моите са най-мънички ( 5 август термин близнаци) и сигурно, защото имат място ама са много шугави Simple Smile Голямо дебнене за да ги измерят Simple Smile да видим на 17 март съм на фетална втората тогава ще съм живот и здраве в 21 г.с
От два дни усещам някакви странни потрепвания, но ми е първа бременност и не знам дали са бебетата.

# 119
Като казвате , че бебоците се крият, аз се чудя дали да не подхапна нещо сладичко другата седмица, че и моето бебе все спи на прегледите, а пък за фетлната си трябва малко да се поразкърши.

Мен ме накара да пия кафе и да ям сладко, и както каза...заспа по-дълбоко. Ако е решил бебока...няма спасение

Общи условия

Активация на акаунт