Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 304
  • 785
  •   1
Отговори
# 540
  • Замък сред облаците
Момичета, моля за помощ в разчитането на резултати на хормони на ЩЖ. Не успявам да намеря в интернет референтни ст-сти, а временно нямам връзка с лекаря си.
Скрит текст:

ТСХ е напълно ОК, фТ4 ми се вижда ниско, у нас ендокринолозите държат да е около 15 като минимум.

Иначе западните референтни граници са други по триместри: https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Thyroxine,%20free.htm

# 541
Момичета, моля за помощ в разчитането на резултати на хормони на ЩЖ. Не успявам да намеря в интернет референтни ст-сти, а временно нямам връзка с лекаря си.

Тези стойности гони моят АГ, но не знам дали има значение в коя лаборатория се пускат. За хемоглобина , моят падна 106 и АГ-то ме накара да пусна допълнителни изследвания за ретикулоцити, желязо, вит.Б12, фолиева киселина и вит.Д. И добре, че го направих. При мен доста е занижен. Може при Вас да не се наложи, но задължително почнете желязо да приемите да се покачи. На мен ми изписа феро-фолгамма 2*1.

# 542

Аз имах подобно ft4, само че tsh ми беше доста по-ниско. Моят ендокринолог каза, ако се чувствам добре нищо да не пипаме. Просто трябва са се внимава ft4 да не пада повече. Всяка една смяна на дозата може доста да навреди. Като цяло вече бебето си действа с неговата жлеза вече, така че това си е за теб. Ако не си много уморена или се задъхвах много,  няма какво да се сменя дозата Simple Smile

# 543
В допълнение, след като направя глюкозното натоварване в 26 г.с. , ще ми е третото за рамките на 8 месеца. Имам едно преди забременяването и едно в 10 г.с. Притеснява ме това, че са толкова често. Не зная дали това крие някакъв риск. Днес ми излязоха кръвните изследвания и урина, според АГ всичко е норма вкл. КЗ. Казах й за ОГТТ, тя сметна, че не е необходимо, но щом настоявам да го проведа. Бебето за сега не е едро, аз понапълнях рязко, но пак обвинявам частично отслабването преди това.
Моята дама днес съдейства и даде да направим снимка на ухото й Joy и малко в профил.

# 544
В допълнение, след като направя глюкозното натоварване в 26 г.с. , ще ми е третото за рамките на 8 месеца. Имам едно преди забременяването и едно в 10 г.с. Притеснява ме това, че са толкова често. Не зная дали това крие някакъв риск. Днес ми излязоха кръвните изследвания и урина, според АГ всичко е норма вкл. КЗ. Казах й за ОГТТ, тя сметна, че не е необходимо, но щом настоявам да го проведа. Бебето за сега не е едро, аз понапълнях рязко, но пак обвинявам частично отслабването преди това.
Моята дама днес съдейства и даде да направим снимка на ухото й Joy и малко в профил.
Здрасти, двама ендокринолози са ми казвали , че обременяване се прави на 6 месеца , т.е. 2 пъти годишно. На мен затова в 10 г.с. само ми направиха кръвен профил , за да може да направим обременяване в 28 г.с. Питай дали можеш толкова скоро пак Simple Smile

# 545
Здравейте, мами!
Търсите ли вече педитър или смятате на по-късен етап?

# 546
Аз търся и за баткото понеже нашата е вечно с часове за месец напред.И въпреки часовете пак се чака.

# 547
Ние ще сме при педиатъра на каката Simple Smile Поне сме си свикнали взаимно 😁

# 548
  • София
Нашия личен лекар е много добър педиатър и всички сме при нея. С часове е, свободен час има след седмица горе долу, ако идеш без час чакаш 2 часа поне. Нооо сме ѝ свикнали вече. Много добър диагностик е, има ден само за прегледи на здрави бебета и лаборатория Рамус до нея, та не бих я сменила. Пък и като знам колко време я омайвах преди години за да ме запише при нея 😂 И после един по един присламчих другите.

# 549
Нашия личен лекар е много добър педиатър и всички сме при нея. С часове е, свободен час има след седмица горе долу, ако идеш без час чакаш 2 часа поне. Нооо сме ѝ свикнали вече. Много добър диагностик е, има ден само за прегледи на здрави бебета и лаборатория Рамус до нея, та не бих я сменила. Пък и като знам колко време я омайвах преди години за да ме запише при нея 😂 И после един по един присламчих другите.
Откъде сте? При кой педиатър сте? Как я открихте, че и аз много се притеснявам дали ще попадна на читав педиатър?

# 550
Още не съм търсила педиатър, само съм се насочила към една докторка, само ще трябва да проверя дали записва нови пациенти.

Magic, за раждане в Сливен много ги хвалят там. Даже моя ми е казвал да ме кара там на преглед като не ми е добре 🤭 да ме бил закара при читав АГ, при положение, че съм си доволна от моя 😁

# 551
Още не съм търсила педиатър, само съм се насочила към една докторка, само ще трябва да проверя дали записва нови пациенти.

Magic, за раждане в Сливен много ги хвалят там. Даже моя ми е казвал да ме кара там на преглед като не ми е добре 🤭 да ме бил закара при читав АГ, при положение, че съм си доволна от моя 😁

Ехе изненада ме. Blush Ония ден мъжа ми се обиди леко даже, че се изказах против лекарите в Сливен. А то не беше против, не искам да обиждам хората, сигурна че има специалисти и добри лекари, но по скоро откъм избор и брой. Ако във Варна има 30 човека, там ще има 3 ма... Ще го имам в предвид, Благодаря.  Неговата леля е правила инвитро, и много неуспешни опити има, но накрая с щастлив край де, и всичко е било в Стара Загора, че и мен ме гласяха там за прегледи, ако се реша.
Hug

# 552
Във Варна също не са цвете лекарите Sad

# 553
Позната гинеколожка от морето ми е казвала, че повечето варненски АГ са ужасни. Дори ми разказа за случай, когато нейна позната била пратена за аборт от някакъв срещу 250 лв. Тя я прегледала и сега детето е живо и здраво.

За педиатър от старата ми тема декември 2020 останах с впечатлението, че е изключително трудно да се намери такъв, приемащ нови пациенти. Особено в София. Ако не се лъжа имаше мами, които така и не успяха да намерят и записаха бебето при своя ЛЛ.

# 554
Във Варна също не са цвете лекарите Sad

Ооооо знам, 7 години съм ги обикаляла Cry
Все пак са повече, все някъде някой може да свърши работа ... Но го изпитах на гърба си Disappointed
Предлагат ми преди 3 години в АГ Варна, две светила работещи в екип да ми махнат и двете тръби, на 25 год, след един преглед точно. 3 минути по късно, в течение на разговора и въпросите, аз казвам, че даже приятел нямам (за да започна инвитро възможно най скоро)
Те ми се изсмяха буквално и ми предложиха донори за по 200 лв по каталог ....

Чесно казано, наистина ако реша да се прибера незнам къде да отида. Но ако стигна до там, ще разчитам на вас, да ме насочите. И града няма значение. Дано всичко е наред на следващия преглед и нямам поводи за притеснения.
Днес бях на работа и по едно време много ме боля отляво много ниско долу, едвам се добрах до стол. След 10-15 мин все едно нищо не е станало. Корема твърд пак, тежест имам, опънат, малчо май си играе с пикочния ми мехур , имам чувството, че е подут и търся тоалетна а то нищо (незнам възможно ли е, или  за друго да се притеснявам), ритна ме сякаш днес много ниско там, а аз го чакам вече нагоре да го усетя Grinning
Операцията ми една странна, заради всичко това и изгърбена май ходя Confused като цяло да, ще помрънкам в понеделник. Лягам си и всичко изчезва просто. Гледам да не го превръщам в драма, защото като слушам и чета, не съм само аз така. Дано да е от нормалното неразположение.

Общи условия

Активация на акаунт