Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 308
  • 785
  •   1
Отговори
# 525
Какви са ви стойностите на глюкозата? При какви стойности се получава ИР?

# 526
Измерва се хома индекс - захар Х инсулин на гладно/ 22,5. При стойности над 5 се касае за висока инсулинова резистентност. Над 2,5 е умерена.

# 527
Но най-точно се диагностицира след обременяване с глюкоза и мерене трикратно на глюкоза и инсулин на 0,60,120 мин. Аз преди съм мерила само глюкоза и инсулин еднократно и не показва съвсем точно, т.к. обикновено измененията се виждата на 60-та и 120-та минута.

# 528
  • Замък сред облаците
HOMA индексът вече се счита за остарял метод доколкото ми сподулят приятелки с ИР и наистина ОГТТ с трикратно взимане на кръв казват, че е най-точно. Аз се надявам да ми се размине това изследване, КЗ е в норми, не качвам много килограми.

# 529
  • София
Колко го мразя това обременяване, с триста мъки ще се замъкна като дойде време..

# 530
Да, разбира се че е така, просто и хома индекс е метод за определяне на ИР и преддиабет, преди да е станало време за натоварване

# 531
Привет Simple Smile

Засега КЗ ми е в норми, та и аз се надявам поне това тестване да избегна.

Днес успях да се свържа най-после с АГ за дефицитите, та ще трябва да си слагам инжекции мускулно за Б12, ще пия Вигантол по 5-6 капки за вит. Д, а за хемоглобина ми предписа Малтофер. Остава само да изведа една сложна математическа формула с отстояния на всички медикаменти едни от други, защото взимам и Магне Б6 и Еутирокс. Здраве да е, ще се оправям някак си! Simple Smile

Възглавница за бременни не съм взимала още, но отвреме навреме спя с една между коленете, защото бяха започнали да ме наболяват.

# 532
  • Замък сред облаците
За вигантола не мисля, че е добър избор, страшно много хора не го усвояват. За инжекциите б12 наистина е най-добрия начин за наваксване. Помисли за вигантола, много е писано тук във форума за алтернативни препарати.

# 533
  • Варна
А всички ли трябва да правят обременяването с глюкоза? Или само ако според КЗ лекаря прецени?

Иначе за вит D доста хора са доволни от спрея на Better You (в комбинация с К2)

# 534
  • Замък сред облаците
Препоръчително е обременяването в някои случаи, не е задължително. Последните години случаите на ГД явно са зачестили покрай много полуфабрикати и много доктори го препоръчват. Иначе и спрея без вит К на Бетър Ю също е ефективен, гарантирам Simple Smile

# 535
Мисля че при повечето жени се прави,  защото диабетът често се отключва временно при бременност, като освен КЗ се следят и околоплодните води и размерът на бебета. Ако детето върви по-едро, това е един от индикаторите за изследването.

# 536
Момичета от това, което съм чела и ми разказват (доста познати които са раждали тук) не било толкова страшно. Отношението било страхотно, грижата и вниманието. Чувала съм, че връщат наистина, аз съм на около час от болницата, но много ме е страх от този момент. Казах на мъжа ми, че ще спа в колата отпред в кръга на шегата, но знам че ако се обясни, че живея далеч ще ме оставят. Аз се научих, правя се на идиот, рева, тръшкам, изкарвам се много зле и не ми пука кой за каква ме мисли, само да стигна до целта си, утре ще ме забравят.
Има частни болници, аз между мидлайфките и прегледите по здравна каса ходя на частно. От частния преглед, разбрах пола, оттам разбрах и случайно (без да ми кажат) в документите, че съм предна плацента. Цената на частно я мернах в една клиника, и да непосилна е за нас, 5000£  раждането горе долу и 450£ на вечер за стаята Laughing
Искам да родя нормално, нямам засега причина за секцио. Но от страх ме принуждават да взема трудно решение, как, кога ще мога ли да стигна, какво ще стане, как ще се оправя с тях, ще ме мъчат ли.... Много въпроси ме тормозят... Само заради всичко това, съм готова (пак със зор) да извоювам секцио по желание
Disappointed За да си знам датата и часа, да отида и да приключим. Confused
Много ми е усложнено прибирането в БГ. Но в краен случай, имам време до 7 месец, доколкото съм запозната да реша дали ще летя. И трябва да стоя на хотел сама в София или Варна, където реша да родя. Защото иначе трябва да остана, при свекърва ми в Сливен, а там избора на добри лекари незнам какъв е.
Извинявам се за дългия пост. Joy
Да разкажа от личен опит за раждане в Англия ,което беше на дъщеря ми на 13.01.2021г. Бях там и ако имах автомат щях да ги гръмна. Болките й започнаха в на 12.01. 21 в 17.00 часа до 20,00 часа станаха непоносими през 5 мин. Звъняхме на спешното в болницата в ,която трябваше да ражда казаха парацетамол. В 20,30 вече с посинели устни извикахме такси и в болницата. Върнаха я защото разкритието било 3 см., трябвало да стане 4 см. В 00,20 часа вече не издържахме и пак в болницата тогава вече я приеха защото за късмет и изтекоха водите. Детето се роди в 9,45 сутринта с форцепс защото на всичкото отгоре я оставиха да преноси до 42 седмица и се оказа,че бебето е прекалено голямо за нея и не е в добро прележание за нормално раждане,а за секцио нямаше време. Там секцио по желание няма, само по медицински показатели, който са строго регламентирани. В резултат на форцепса малката се роди с дисплазия на дясна тазобедрена става. Ако тогава наистина имах автомат щях да ги изтрепя. През цялата бременност я викаха два пъти на скан и два пъти на изследвания. Ние платихме два пъти на частно за пола и после някъде към 39 седмица. Но когато всичко приключи добре се забравя Simple Smile Сега дъщеря ми е бременна с момченце с термин 26.07.22г. (за това съм в тази група и чета ) и пак ще ражда там. Как ли не й се моля да се върнем и да роди в Бг имаме възможност за избор на екип и всичко , но тя категорично отказва. А аз пак ще съм на черешата докато се роди бебето и се надявам и този път всичко да приключи с щастлив край Simple Smile

# 537
  • София
Потвърждавам спрея на Better you e най-вкусното нещо на света 😀 С нетърпение чакам дневния си прием. Станах голям фен на марката, ще видим после резултатите какви ще са. Ако съм доволна ще сменя и витамин Д на тяхната марка и витамини Б комплекс видях , че имат. Детски също , но нашия бонбон си харесва гумените мечета и ще си кара на тях.

# 538
Момичета, моля за помощ в разчитането на резултати на хормони на ЩЖ. Не успявам да намеря в интернет референтни ст-сти, а временно нямам връзка с лекаря си.

# 539
При мен от БХС пише, че риска за гестационен диабет ми е 1:60 и обременяването с глюкоза да го извърша около 28-30г.с, но т.к от 3 дни съм на кортикостероиди (Медрол х2 таблетки дневно, на които пише, че ако се планува бременност или има шанс да забременееш да приемаш противозачатъчни, а за вече бременни, че бебето след раждане ще бъде подложено на допълнителни изследвания), а те повишават глюкозата. Смятам сега на 15.03 когато пак съм при хематолога да питам кога да направя обременяването.
Хемоглобина ми беше 102, а според АГ долна граница е 110 при бременни и ми назначи изследване на Желязо, ЖСК (желязосвързващ капацитет) и Ненаситен ЖСК.
 Хематолога след като видя резултатите (вече хемоглобина беше 100, а ЖСК и ненаситен ЖСК бяха  с 40 единици повишени) каза, че съм с анемия и ми изписа Сорбифер (желязо)и  да го пия вечер след храна  с малко кола и още 2 съставки, ама ги забравих след казаното по нататък от него. Каза също, че отдавна е трябвало да съм на кортикостероиди и ме пита дали изобщо осъзнавам сериозността на това заболяване и не се знаело до къде ще се развие. Как също съм можела от някой жесток кръвоизлив да загубя бебето или дори да доведе до моята смърт. Също каза да не мисля за страничните ефекти, които могат да причинят и на мен и на бебето, защото друг вариант нямам. И да се надявам да не му повлияят, но на всеки прием съм гузна и страдам много какво мога да причина на малкия заради мен.
Даже съжалявам, че не си бях направила изследвания преди да опитаме за бебче. Това че стана от първия път сега ми излиза солено. И 100%, ако бях пуснала изследвания нямаше изобщо да събера смелост да опитам за дете. Но нямах  симптоми за допълнителни изследвания освет за щитовидната.
С надежда да намаля дозата  и след това да се спре възможно най- рано кортикостероида започнах на всяко хранене да добавям червено цвекло. Урината ми вече е червена, но не смятам да спирам. Също така си взех петмез от рожков, защото казват, че много помага на пустите тромбоцити.
За вливане на тромбоцитна маса каза, че организма ми толкова бързо ще ги усвои, че нямало изобщо смисъл да ми вливат, ама малко хора били запознати с това и си мислили, че вливането щяло да спаси положението. Целта е сега да ги вдигнем и поддържаме до раждането.  За него ще говорим по- нататък, защото било още много рано да го мислим, а не се знае нищо за сега.

Доволна съм от АГ и това, че ми пуска и витамини да изследвам. Още от самото начало ми пусна всичко необходимо, дори и такива, които не знаех, че се пускат.
Всеки месец задължително кръв и урина, ама аз кръв така или иначе и аз пускам допълнително, че трябва да се следят стойностите. А относно урина съм предупредена след 28г.с всяка седмица да пускам. Ако види нещо в резултатите, което не ѝ хареса пуска допълнителни изследвания. Единствено си допълвам ТСХ и ФТ4 заради Хашимотото.
Бебето вече има ЩЖ и хормона ми се нормализира вече. Успя да падне на 3.59, при положение, че беше стигнал до 16.95 в момента сме много доволни.

И аз да кажа нещо за шавливото бебе. Вече съм в 21+4 г.с и постоянно си сменя позицията, ту ме рита много ниско долу, ту над пъпа, под пъпа или отстрани корема. Все от някъде има изпъкване на корема и е постоянен в бутането, явно дава шанс и други да го видят и усетят или иска видео 😂 ама най- му харесва ниско долу да се изявява 😂
На 1. 03 маточната ми височина е 21см, а за маточина шийка пише запазена и запазен околоплоден мехур.
Да си кажа, че и аз съм от пиклите когато кихнат 🤭
С предна плацента съм и най- добре усещам бебето кагато легна на една страна. Не знам дали ще е от полза на другите момичета с предни плаценти, но опитайте. При мен всяка вечер като се наместя за сън, а при мен това цял живот е на лявата страна и малкото бебе започва с купона. Нямам търпение да го видя на ФМ на 14.03 🥰
ПП: famma_vanila, TSH е перфектно, а оттук разбрах, че ФТ4 трябва да е към 15. Хематокрита върви заедно с хемоглобина, ако хемоглобина е паднал и хематокрита пада.
За гранулоцити и лимфоцити нищо не мога да кажа.
Имай предвид, че Лината нямат други референти стойности при бременност и стойностите, които виждаш не се отнасят за нас. При нас почти винаги има отклонения от доста стойности. Според моята АГ хемоглобина при бременност е от 110.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 16:11 от Лотос

Общи условия

Активация на акаунт