За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 869
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
Birdie , ама тази за която ти ми писа , ими тази която слагат в Бг .
И ако няма връзкя МПР с белтъка , защо трябва да е въведен преди нея и деца с алергия се освобождават официално от ваксината ?
Няма връзка между яйчен белтък и морбили ваксина (МПР).
Ваксината днес се произвежда по друга технология.

# 601
Мами, някоя от вас знаели дали тази ваксина  на 13м.  е възможно да се отложи и с колко време.
Отложихме около 5 месеца ако става въпрос за морбили
Отлагането ви е кардинална и груба грешка.

Цитат
Birdie , ама тази за която ти ми писа , ими тази която слагат в Бг .
И ако няма връзкя МПР с белтъка , защо трябва да е въведен преди нея и деца с алергия се освобождават официално от ваксината ?
И за двете важи- нямат връзка с яйчен белтък- произвеждат се вече по нова технология.
Белтък, яйце, не се въвежда преди 12м възраст. Може да го въведете или преди да направите ваксината, или след нея- няма абсолютно никакво значение.

"За официалното освобождение", защо? защото са некомпетентни по отношение ваксини и ваксинационни практики. Безвъзвратно "изпуснали всякакви влакове". За съжаление... . Голата истина... . Единствената. Erga omnes.

# 602
Защо искате да я отлагате?

# 603
  • Пловдив
Ние МПР я отложихме с около месец, защото точно като трябваше да я слагаме беше болна и след това по изчакахме малко. Та я сложихме на 14 месеца вместо на 13 месеца.
За тази ваксина точно и нашата педиатърка каза, че трябва преди това да е въведен белтъка. А имам позната с дете с реакция/ алергия към белтък, на което не е слагана изобщо МПР.

# 604
Ние забавили всички ваксини... Първо бебчо беше в болница след раждането, което даде начален тласък на ваксините... После в денят, в който щяхме уж да наваксваме, лекарката лепна ковид 😂...

Имаше и момент, в който имахме съмнение за ковид при вас и пак имаше отлагане...

На 6 месеца е и астана само Хексацимата да бием. А и нашата педиатърка не бие по две ваксини наведнъж.

# 605
  • Пловдив
Тук определено всеки съветва белтъка да е въведен, а при алергия към него ваксината отпада. Хубаво да спазваме практиките в Бг, защото Birdie, колкото и да е добър, ако нещо се случи на детето ви, няма да дойде да го прегледа и т.н.

Танче, аз рано въведох меда /като стана на година/, започнах с половин ч.л., не давам повече от 1ч. л. към момента.

# 606
Отложихме морбили с два месеца просто бяхме в болница и изчаках хубаво да оздравее.
Някой с мнение по моя въпрос с пъпките по крачетата 🙄

# 607
Отложихме морбили с два месеца просто бяхме в болница и изчаках хубаво да оздравее.

На мен на уртикария ми прилича май.

# 608

С какво се лекува ....фенистил ????

# 609

С какво се лекува ....фенистил ????

Аз бих дала фенистил, да.

# 610
Тук определено всеки съветва белтъка да е въведен, а при алергия към него ваксината отпада. Хубаво да спазваме практиките в Бг, защото Birdie, колкото и да е добър, ако нещо се случи на детето ви, няма да дойде да го прегледа и т.н.

Танче, аз рано въведох меда /като стана на година/, започнах с половин ч.л., не давам повече от 1ч. л. към момента.
А на какъв интервал даваш меда
Колко пъти във седмицата 
Ако може да напишеш .
Много благодаря

# 611
  • Пловдив
Не съм се ограничавала до определен брой предлагания през седмицата. Ималао е дни всеки ден давам /пак казвам аз лично към момента не повече от чаена лъжица на ден/
Когато ще давам тиква, мляко с ориз, мляко с мюсли/зърнена закуска/бисквите просто вместо захар, слагам мед.

# 612
Честито зъбче, mariamp28. Хубаво, че детенцето го е видял лекар. Чела съм, че често спадал имунитета покрай зъбите. Бързо да се оправяте. Heart
Благодаря!:hugs: Но май няма да е само едно като гледам, цяла нощ проплаква и си лапа ръцете, сякаш виждам очертания и на второ отдолу.

# 613
Вече се чудя аз ли бъркам някъде. Детето ми на 2.4, спеше до 7:30, от месец започна да се буди постепенно по-рано, като от около 10 дена се буди в 5:30. Не ляга нито рано, нито късно. Заспива към 21,21:15. Ето вчера в 21:05 заспа и днес 5:35 на линия….. Онзи ден по-късно легна, че бяхме навън - 21:45 миии пак стана в 5:35.

# 614
  • Пловдив
Колко спи на обед? Да не е тръгнал скоро на ясла?

Общи условия

Активация на акаунт