За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 960
  • 769
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Как толкова много дни за фецес дават ги три дни ...
Възможно е, нямам много спомен, че беше преди 2 години. Но със сигурност кръвните важат 7 дни.

# 451
Може ли да давам Еспумизан капки за да се направи голямата нужда много плачи момента шашнахме какво да направим само сутрин направил голямата нужда и то съвсем малко .Някой от вас незнае ри друго какво може да се дава?

Еспумизан повече запича. Пробвайте малко да го сложите по корем. И гимнастика с краката. Дано помогне. Обадете са не педи, задължително! Успех 😌❤

# 452
  • Пловдив
Може ли да давам Еспумизан капки за да се направи голямата нужда много плачи момента шашнахме какво да направим само сутрин направил голямата нужда и то съвсем малко .Някой от вас незнае ри друго какво може да се дава?

Може да спрете с кашите, защото запичат. Дайте му пюре от тиква на детето, тя разхлабва. Може следобед вместо каша да дадете пюре от сини сливи.
Пащърнак също разхлабва.
Еспумизан не помага за запек. Пробвайте първо да дадете разхлабващи храни, които съм описала по- горе , след това давайте лекарства и т.н.
Давате ли вода на детето?

# 453
Здравейте! А нормално ли е след ваксина на детето да му се подуе леко лимфния възел на врата. Малкия след морбилито но 13 месеца му се поду леко и стоя така 1 месец. На 17 месеца сега като му биха пентаксима и същия лимфен възел се наду леко пак. Предполагам значи, че имунната система реагира, нали така?

# 454
Относно запека, никакъв еспумизан и т.н., преварете малко водичка, леко топла  да е и сложете няколко лъжички пюре от сини сливи. Давайте през деня до изхождане.

# 455
Моето дете е с рефлукс.
Предписаха хомеопатия и сироп Гастрoтус бейби, обаче ефектът е променлив. Пробвах да оригвам/да не оригвам, да държа в изправено положение след кърмене, антирефлуксна възглавница, кърмене в биологична поза, нося в слинг... Ами, нищо няма желания ефект. Ако някой би искал да сподели техники още - бих била благодарна. Дали заради рефлукса, дали заради други, изключително кърмено бебе, което не пада по осем хранения за денонощие, за 30 дни е наддало 660 грама.

# 456
Здравейте! А нормално ли е след ваксина на детето да му се подуе леко лимфния възел на врата. Малкия след морбилито но 13 месеца му се поду леко и стоя така 1 месец. На 17 месеца сега като му биха пентаксима и същия лимфен възел се наду леко пак. Предполагам значи, че имунната система реагира, нали така?
Едва ли.
По вероятното е някой у дома да е носител на стрептокок- тестувайте се всички у дома с бърз стреп-тест.
Също, ако има деца, посещаващи детска градина? и посявка на носен секрет за пиогенен стрептокок.

# 457
Здравейте момичета, ще съм благодарна ако ми дадете мнение за доц.Мариана Маринова от МЦ по Детски болести. Без значение дали сте я посетили лично или сте прочели/чули от познати мнението.

# 458
Привет, моля за съвет ако някой е успял да се справи. Момченце на 1г9м пищи с пълно гърло когато нещо не е доволен. Ако не му разрешавам да бърка в контакта, да разлива водата и т.н. Като цяло усмихнато дете, заиграва се , общуваме / знае доста думи/. От горе долу 3 седмици това пищене става основна форма на общуване. Буди се през нощта и пищи. Не дава да го гушнеш, пипаш, вдигаш. Буден е със сигурност, иска да играе ама в 3 посред нощ .... Четох доста, период било. По ме вълнува аз как да се държа да игнорирам, да правя, забележки, да го накажа? Кое е правилното? Започна и да посяга на всички от семейството на нас, баби , дядовци. Говоря, че не е хубаво, но мисля че кучето ме разбра детето не .... Понякога губим търпение и става още по- зле, после се чувствам виновна. Няма оправия

# 459
Здравейте,днес забелязах че синът ми който е на 9м.държи пръстите на краката свити.Прочетох какви ли не статии по въпроса в интернет и много се уплаших.Дали има повод за притеснение ?
Детето пълзи,изправя се и сяда само.

# 460
  • София
Дали Или, малкият също започва да има такива периоди. Ако се опитва да пипа горещия котлон например му давам купичка и лъжичка да се прави, че готви, ако иска да разлива вода, слагам хавлия под него, после го преобличам. Гледам да прави каквото е ок, но и по подходящ начин. Скубе и ни удря също. Първото го прави, ако някой не му обръща внимание, второто го приема доста на игра и още не знаем как да се справим. Гледаме да покажем, че не ни е приятно, обясняваме, понякога и с по-строг тон, но викове не, просто не помагат. Ако кажа нещо с по-висок тон още повече започва да се нерви и да прави напук. Засега май само разсейване действа.

# 461

Може да спрете с кашите, защото запичат. Дайте му пюре от тиква на детето, тя разхлабва. Може следобед вместо каша да дадете пюре от сини сливи.
Пащърнак също разхлабва.
Еспумизан не помага за запек. Пробвайте първо да дадете разхлабващи храни, които съм описала по- горе , след това давайте лекарства и т.н.
Давате ли вода на детето?
Mного ви благодаря от днес спъряхме с кашата!Даваме колко пие вода той ако не иска бута с езика шишето,даваме пюре от тиква,сини сливи и круша,кърма съ5о дава ме колкото има и аптамил.Запека може ри да е от Аптамил трябва ли да сменим но от както се роди почнахме на аптамил1 и до сега нямаше запек?

# 462
  • Пловдив
Моето мнение е да не сменяте млякото , вижте сега 2-3 дни дали ше дадат резултат плодовите пюрета и тиквата, както и липсата на каша.
Щом досега не е бил запечен, а винаги е бил на Аптамил е малко вероятно от АМ да е запекът.

# 463
Моето мнение е да не сменяте млякото , вижте сега 2-3 дни дали ше дадат резултат плодовите пюрета и тиквата, както и липсата на каша.
Щом досега не е бил запечен, а винаги е бил на Аптамил е малко вероятно от АМ да е запекът.
Мерси подобно

# 464
Възможно е да е и от Аптамил, понеже вече има и твърда храна, но изчакайте и ще прецените.

Общи условия

Активация на акаунт