За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 872
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Малката е на 1г и 5 месеца наскоро се пусна сама.. но аз пак я придържам особенно вънка защотот много тича и пада .. и се спъва доста😃
• Мами , може ли малко информация. Как направихте прощопълник?
Какво точно се прави.. питка , торта? Слагат се предмети на масата , и се пуска детето ли? Не съм много на ясно. Ако сте правили може ли да ми кажете 👼 благодаря💓

# 571
  • София
В момента е 31 номер.
Аз не съм правила прощъпулник.
Зависи къде сте, някои мисля търкаля питката и детето тръгва след нея.
Повод за събиране, нищо специално. 😂

# 572
От никне на зъбче каква температура сте имали? Бебето ми е с 38 , пъшка постоянно и си лапа ръката. ...

# 573
  • Пловдив
Аз така и не правих прощъпулник, но доколкото знам се пуска питка по едно платно 😀 детето върху него, докато стигне масата с предметите.
Общо взето повод да се съберете с роднини и приятели:)  черпете с каквото решите.

От зъби не се вдига температура.

# 574
Няма закони и нещо задължително за прощъпулника. Опекох питка, наредихме предмети, които аз реших. Бях си намислила всеки предмет с каква сфера е свързан. Търкулнахме питката пред нея и я пуснахме, за да отиде при предметите и да избере един.

# 575
Момичета, как да накарам бебето да пие вода? Пробвах със бутилката с биберон вместо мляко не иска, пробвах с лъжичка пак не иска. Не гълта , държи в устата и плюе водата.

# 576
Момичета, как да накарам бебето да пие вода? Пробвах със бутилката с биберон вместо мляко не иска, пробвах с лъжичка пак не иска. Не гълта , държи в устата и плюе водата.
На колко е бебето? Моите пропиха след захранване. Преди това плюеха, отвръщаха глава, напъваха се да повърнат като усетят, че е вода. Със захранването постепенно пропиха. Можете да предлагате, но не можете са принудите да пие.

# 577
Благодаря, Birdie. А към коя козметика да се насоча?
Aveeno
https://www.aveeno.com/products/baby-care

Цитат
Не се дава на бебета преди 7-8 м възраст вода. Особено и на не захранени бебета.
Пряк път към "оркестъра" и "филмите на ужасите".

# 578
  • Варна
Моето пропи с чаша със сламка.

# 579
Момичета , правихме тест за алергии . За яйчен белтък излиза отрицателен . След него дадох варен белтък , а се обрина и зачерви на бузките . След това и намазах ръката с белтък и никаква реакция ?Някоя с подобен казус ?

# 580
Момичета , правихме тест за алергии . За яйчен белтък излиза отрицателен . След него дадох варен белтък , а се обрина и зачерви на бузките . След това и намазах ръката с белтък и никаква реакция ?Някоя с подобен казус ?
Тестове за алергии до 4 годишна възраст не дават коректни резултати. Би следвало лекаря да е обяснил. След като има ракция след прием, не давайте. Изчакайте 6м/година и опитайте пак.

# 581
  • Пловдив
Белтък обикновено се въвежда след годинката. Аз го въведох на 13 месеца, за да е въведен преди МПР ваксината.
Вашето детенце не беше ли по- малко?
Изчакайте с белтъка няколко месеца и опитайте пак по- нататък да видите как ще е реакцията.

# 582
На 13 + сме , сега трябва да го въвеждам заради морбилито и се чудя какво да правя . Нали не трябва да има алергия детето . Теста показва , че няма . Бузите се зачервиха , при по-голямо прието количество
.Педиатърът каза , че било някаква хистаминова реакция , а не алергия , но ми се иска преди мпр да го потвърдя някакси . Моля дайте съвети . Тя ,ако има действителна алергия няма ли като и сложа белтък на ръката да даде реакция локална ?и това , че не са достоверни тестовете до 4г , какво ще рече ? Възможно фалшиво положителни или фалшиво отрицателни. Много съм притеснена .
Белтък обикновено се въвежда след годинката. Аз го въведох на 13 месеца, за да е въведен преди МПР ваксината.
Вашето детенце не беше ли по- малко?
Изчакайте с белтъка няколко месеца и опитайте пак по- нататък да видите как ще е реакцията.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 15:43 от сложно@е!

# 583
Няма връзка между яйчен белтък и морбили ваксина (МПР).
Ваксината днес се произвежда по друга технология.

# 584
И аз не виждам какво общо има ваксината с белтъка? Дори не бях давала белтък като сложиха тази ваксина.
При деца до 4 години резултатите са некоректни. Може да са фалшиво отрицателни и обратно. Поради тази причина на моето дете 2ма лекари отказаха да пуснат тест за алергии и съвета беше при проявена чувствителност към нещо, да не се дава. Тя имаше алергия към прясно мляко и продукти съдържащи пълномаслено мляко. Израстна алергията след 3 годишна възраст.
Не давайте белтък и толкова, няма повод за тревога или пък обвързване с ваксина. Ако поставянето е проблем според медицинско лице, има процедура. Няма да се сложи ваксина, ще има протокол. Няма нужда да се тормозите и да давате на детето след като реагира.

Общи условия

Активация на акаунт