За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 890
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
Децата са различни, моята дъщеря се роди 3400, качи 1200грама за 1 месец изцяло на кърма, сега на 2г 2м е 94см и 14кг, изглежда на 3годишна,но не е дебела изобщо

# 556
  • София
Ген, и първото ми дете е родено 4 000 кг.
Нищо обезпокоително нямаше, чиста физиология.

# 557
Много благодаря на всички мами за мненията.
Аз също съм на това мнение но свекърва ми Много се притеснява че още не е проходил самостоятелно..

# 558
От известно време забелязах участък със ситни пъпчици в горната част на бедрото на дъщеря ми. Не е зачервено, а с цвета на кожата. При вглеждане и напипване се усеща. Педиатърът ни смята, че просто суха кожа. Днес напипах същото и на другото бедро. Чудя се каква ли е причината да се появи? От раждането си е с козметика на биодерма, перилния препарат е същия. Не съм вкарвала нови храни идните 10 дни. Някой да се е сблъсквал с подобен обрив? Дали да не иска направление за дерматолог? Няма други симптоми.
Вид "лишей", lichen nitidus.
Симптом на леко атопична кожа.
Нужен Ви е добър овлажняващ крем.

Цитат
Много благодаря на всички мами за мненията.
Аз също съм на това мнение но свекърва ми Много се притеснява че още не е проходил самостоятелно..
"Прохождане" се считат 3 до 5 самостоятелни стъпки до 15м възраст.
Зрелостта на походката не се оценява [тоест, не е критерий за "прохождане"]

# 559
Благодаря, Birdie. А към коя козметика да се насоча?

# 560
  • Германия
Танче, много поздрави не свекърва ти!
Моята като качваше по килограм (понякога по повече) до годинката, педиатърката ме побъркваше. Добре, че не съм я паслушала да ходим по болници и рехабилитации. Да, все още е с повече килограми за годините, но през последните 7,8 месеца така порасна, че не и личат изобщо. Вече изтлежда съвсем нормално. Явно, ще е голямо момиче. Доста е дълга и това много ми харесва.☺
Относно бенките, имам един въпрос. Тя няма нито една за сега (2,6г), това означава ли, че няма да има или е още рано? Баща и е рус с много светла кожа и има лунички(петна) по раменете и лицето. Възможно ли е след време и тя да има или щеше да се роди с тях? Да вметна само, не е проблем да се появят, изобщо не се притеснявам, просто ми е интересно.

# 561
  • София
Мели, колко е висока и колко кг е към момента?
После се появяват. До кожа си е, на мен след 35 г. започнаха тук там, и двете деца нямат, а големият е на 10.

# 562
Според мен винаги могат да се появят бенки, все пак и на възрастните им се появяват нови.

# 563
  • Германия
Мели, колко е висока и колко кг е към момента?
После се появяват. До кожа си е, на мен след 35 г. започнаха тук там, и двете деца нямат, а големият е на 10.
104см 19кг, като теглото поддържа вече близо година.

# 564
  • София
Като моята върви приблизително, Тя е на 4,6 и е 113 см и 20 кг.
Ще забави с кг.

# 565
  • Пловдив
Като моята върви приблизително, Тя е на 4,6 и е 113 см и 20 кг.
Ще забави с кг.
Вашето дете кога забави растежа? Моята дъщеря е на 3г и 3 м и е 110 см и 18 кг, роди се 4560, 54 см.

# 566
  • Германия
Вече спрях да се филмирам. Забелязах, че зимата качва по някой килограм, миналото лято беше свалила 1,5кг. Имаше един период, в който беше болна и отказваше да яде, от тогава до момента яде минимално количество.

# 567
  • София
Някъде след 3,6-3,8 м, но специално кг, ръста и краката не спират. 😂

Аз съм много фина като структура, мм е едър, имат сестра голяма и тя е така. За мой ужас.

Да се допълня, синът ми, който се роди 4 кг и 52 см в момента е 27 кг и 140 см на 10 г.
Ро едното тегло не е водещо винаги.

# 568
  • Германия

Аз съм много фина като структура, мм е едър, имат сестра голяма и тя е така. За мой ужас.
Виж, за краката не спирам да мисля, кой номер сте вие? Доста по-голямо е детето ти от моето, но все пак. За годините и са много, но за нейните размери може би нормално, незнам. 27номер са последните и обувки, но пръстчетата не опират съвсем. Може би 26.

# 569
  • Пловдив

Да се допълня, синът ми, който се роди 4 кг и 52 см в момента е 27 кг и 140 см на 10 г.
Ро едното тегло не е водещо винаги.
Има още малко време значи Simple Smile При нея кг не мърдат от много време, но на височина - всеки месец по 2 см отгоре. Номерът на обувките ... не ми се говори. И за мой ужас и баща и, леля и и братовчедка и са над 180 см, а момичето е само на 14.

Общи условия

Активация на акаунт