За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 906
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте!

Имам бебе на 5 месеца (навършва ги след няколко дни). Роди се с нормално тегло, досега винаги си е наддавал в нормите, хранил се е с голям апетит, даже да не кажа доооста лакомо. На АМ сме, хип. Яде през 3 часа, 6 пъти дневно, двете нощни хранения са отказани.
От 3 дена детето отказва млякото си. Странното е, че вода пие, когато и да му предложа, но усети ли млякото започва да се мръщи, плюе, върти глава. Абсолютно никаква друга промяна не виждам - жизнен е, смее се, няма температура, сополи и тн. На моменти отказва млякото още в самото начало, а в други случаи изпива между 50-100 и повече не иска. Единствения начин да го прилъжа е да заспи и да му дам тогава - когато спи не го отказва. Някой имал ли е подобен проблем или представа каква може да е причината?

# 541
И моите не са. На 1г и 3м са. Ходят само с опора или за ръка.😐
А какво ще кажете по въпроса колан за прохождане.
Какво е вашето мнение.

# 542
Коланът мисля, че ще попречи. Така вие пак ще го държите и той няма да се научи сам как да пази баланс.

# 543
Здравейте, бебето ми е на един месец 5300, 57 см (родена 4200, 53 см, изписана 3900). Днес бяхме на консултация и педиатърката каза да давам по 3 капки витамин Д (в момента давам по 1). Според мен е абсурдно и ненужно да се дава повече от 1 капка, но бих искала да чуя още мнения. Също така твърди, че е качила много за един месец, ако може и коментар по този въпрос.  Изцяло на кърма е, забравих да спомена.
Благодаря!

Идеално е качило детето, не е много в никакъв случай.
Попитайте на какво основание да давате 3капки. Обикновено се дават по две.

# 544
Коланът мисля, че ще попречи. Така вие пак ще го държите и той няма да се научи сам как да пази баланс.
Когато го държиш за едната ръчичка и ходи.
Когато него държа е до мен изправен прави крачка но винаги гледа да се държи за нещо било маса или стол ..
Във парка е пак така иска да ходи но трябва да го държиш за ръчичката.
Иначе има кола която си я бута със крачетата.

# 545
Казва, че е качило много, защото нормата е 600-800гр на месец, 1400 е доста над това. 3 капки Вигантол, защото може да развие рахит.
Казвам тези нещата, защото бяхме в абсолютно същата ситуация с нашата педиатърка.
За мен също теглото е добре, някои лекари също биха се зарадвали, други са като моята и на авторката.

Танче, още малко смелост му трябва, ще проходи, спокойно, нищо му няма.

# 546
  • Германия
Здравейте, бебето ми е на един месец 5300, 57 см (родена 4200, 53 см, изписана 3900). Днес бяхме на консултация и педиатърката каза да давам по 3 капки витамин Д (в момента давам по 1). Според мен е абсурдно и ненужно да се дава повече от 1 капка, но бих искала да чуя още мнения. Също така твърди, че е качила много за един месец, ако може и коментар по този въпрос.  Изцяло на кърма е, забравих да спомена.
Благодаря!

Синът ми се роди 4535, на два месеца тежеше 7кг, изключително кърмен. На 5-6 меееца беше над 10кг. На няколко пъти питах педиатъра дали е проблем, за него не беше. Скоро ще стане на 2г, все още е едър, но и доста висок за възрастта, тежи около 14-15кг, но не е дебел, нито нещо му има.

Щом бебчето е само на кърма нямам какво да се притеснявате, наддаването се забавя в един момент, а натрупаните сланинки изчезват като стане бебето по-активно и започне да пълзи

# 547
И моите не са. На 1г и 3м са. Ходят само с опора или за ръка.😐
А какво ще кажете по въпроса колан за прохождане.
Какво е вашето мнение.
Аз лично съм против всякакви помощни средства. Такъв беше и съвета на ортопеда, който ги преглеждаше. Наскоро гледах и лекцията на проф. Чавдаров и той казва, че е най-добре сами да се опитват децата.

# 548
Когато го държиш за едната ръчичка и ходи.
Когато него държа е до мен изправен прави крачка но винаги гледа да се държи за нещо било маса или стол ..
Във парка е пак така иска да ходи но трябва да го държиш за ръчичката.
Иначе има кола която си я бута със крачетата.
Детето не е готово да ходи самостоятелно, имайте търпение просто. Коланите могат да изкривят походката, да го накарат да стъпва на пръсти и няма да се научи как да пада. Като залитне, вие дърпате колана. После като няма колан, ще се забива по очи. Няма да има навика да разпери ръчички напред. Просто изчакайте, детето е малко още.

# 549
Здравейте!

Имам бебе на 5 месеца (навършва ги след няколко дни). Роди се с нормално тегло, досега винаги си е наддавал в нормите, хранил се е с голям апетит, даже да не кажа доооста лакомо. На АМ сме, хип. Яде през 3 часа, 6 пъти дневно, двете нощни хранения са отказани.
От 3 дена детето отказва млякото си. Странното е, че вода пие, когато и да му предложа, но усети ли млякото започва да се мръщи, плюе, върти глава. Абсолютно никаква друга промяна не виждам - жизнен е, смее се, няма температура, сополи и тн. На моменти отказва млякото още в самото начало, а в други случаи изпива между 50-100 и повече не иска. Единствения начин да го прилъжа е да заспи и да му дам тогава - когато спи не го отказва. Някой имал ли е подобен проблем или представа каква може да е причината?
И ние сме така. На вашата възраст сме, така сме вече втора седмица. Също не знам каква е причината.

# 550
От известно време забелязах участък със ситни пъпчици в горната част на бедрото на дъщеря ми. Не е зачервено, а с цвета на кожата. При вглеждане и напипване се усеща. Педиатърът ни смята, че просто суха кожа. Днес напипах същото и на другото бедро. Чудя се каква ли е причината да се появи? От раждането си е с козметика на биодерма, перилния препарат е същия. Не съм вкарвала нови храни идните 10 дни. Някой да се е сблъсквал с подобен обрив? Дали да не иска направление за дерматолог? Няма други симптоми.

# 551
Здравейте, бебето ми е на един месец 5300, 57 см (родена 4200, 53 см, изписана 3900). Днес бяхме на консултация и педиатърката каза да давам по 3 капки витамин Д (в момента давам по 1). Според мен е абсурдно и ненужно да се дава повече от 1 капка, но бих искала да чуя още мнения. Също така твърди, че е качила много за един месец, ако може и коментар по този въпрос.  Изцяло на кърма е, забравих да спомена.
Благодаря!

Колкото човека питате за вит. Д - толкова различни мнения ще чуете.
На мен в рамките на 1 месец ми казаха да давам 1 капка, 2 капки, 3 капки (2 педиатъра и 1 ортопед).

Бебчето ви е едро и тепърва ще качва, да Ви е живо и здраво. Качило е нормално, не се притеснявайте. Много е важно да е на кърма във Вашия случай, гледайте, ако имате възможност/кърма/желание, да го кърмите и да не му давате АМ.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 21:05 от Jerry19

# 552
  • София
Въобще не е задължително да качва много. Дъщеря ми се роди 4300,ппвече от 0.600 кг на месец не е качвала.
При все, че беше  само на кърма и на навършени един месец ядеше по 8 пъти по 140-160 Мл на хранене.

# 553
А моят първия месец ядеше 8 пъти по 110мл и качи 1300гр 😀
Аз също в един месец получих три различни мнения за витД от педиатър, невролог и ортопед.

# 554
Въобще не е задължително да качва много. Дъщеря ми се роди 4300,ппвече от 0.600 кг на месец не е качвала.
При все, че беше  само на кърма и на навършени един месец ядеше по 8 пъти по 140-160 Мл на хранене.

Макрозомията на какво се е дължала при Вашето бебче?

Общи условия

Активация на акаунт