За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 829
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
Бил е контактен, но е здрав. Към момента няма симптоми, силно се надявам да не се и появят. И ако все пак го взема с маска ли да седя, нещо друго?

# 661
  • София
Не бих го взела, ако е здраво детето. Ако нещо се зарази и изкара тежко ще си бия главата в стената дълго време.
По-добре още някой друг ден рев, отколкото да си вкарам такъв таралеж в гащите.

# 662
Аз също не бих го взела. Изчакай още 5-6 дни. Знам, че ти е тежко, но ако се зарази, пак няма да ти е леко и спокойно.

# 663
Нямам проблем с взимането на решения по принцип, но сега направо не знам на къде да хвана. Бабата ми звъни и реве и ми обяснява колко и е тежко, че детето плаче дълго ,а аз нямам полезен ход

# 664
Нямам проблем с взимането на решения по принцип, но сега направо не знам на къде да хвана. Бабата ми звъни и реве и ми обяснява колко и е тежко, че детето плаче дълго ,а аз нямам полезен ход
Или бабата се стяга и спира да ви психира вас и намира начин да разсее детето или просто си го взимате. Няма друг вариант. Дали сте заразна и дали ще го опази маска, никой не може да каже. Така или иначе след като е контактно, може и да е заразено, дори да няма симптоми. Моето малко дете показа симптоми на 9ти ден от първи контакт. Голямото дете не се разболя, въпреки че беше с нас през цялата карантина.

# 665
  • София
Аз не бих го взела. Преди месец баткото се разболя от училище, в къщи дори спяхме с маски, в различни стаи, но се заразихме и аз и бебето. Аз с ваксина с умерена отпадналост и главоболие. Бебето стана парцал с температура, пиеше мляко колкото да не умре, захранването ми отиде на кино....мина почти месец и едва отскоро започна да възстановява количеството. Пищя няколко дни, явно го болеше главичката. Бебето беше най-зле от всички.

# 666
  • Германия
Нищо няма да му стане на детето. Не си го оставила там за кеф. Бях се разболяла преди два месеца, тестовете бяха отрицателни, но симптомите показваха Ковид. Ако имаше на кого да оставя малката, нямаше да мисля изобщо. Заразих детето, беше с температура, аз нямах сили да се грижа за нея, баща и и той се зарази. Беше нещо страшно. Наистина бабата трябва да се стегне. Моята майка никога не ми е звъняла, да казва че детето реве, а комшиите са ми казвали, че е пищяла. Ще се оправят нещата, не е края на света. Стегни се и ти.

# 667
В последния месец доста често има някакви истерични периоди с пищене в различни часове на деня и поводи. Сега с престоя си си при баба му зачестяват и затова се притеснявам. Иначе да се стегна, колко да се стегна - звъни ми снощи в 22 часа и плаче по телефона как детето реве, как сигурно му се е свила душичката и тъгува , колко жално се натъжил и т н. .... И аз стоя и гледам в една точка и се чудя да тръгвам ли , да и се скарам ли , просто.....

# 668
В последния месец доста често има някакви истерични периоди с пищене в различни часове на деня и поводи. Сега с престоя си си при баба му зачестяват и затова се притеснявам. Иначе да се стегна, колко да се стегна - звъни ми снощи в 22 часа и плаче по телефона как детето реве, как сигурно му се е свила душичката и тъгува , колко жално се натъжил и т н. .... И аз стоя и гледам в една точка и се чудя да тръгвам ли , да и се скарам ли , просто.....
Ами то и в детската градина ще му се свие душичката, не се поддавай на изнудване.

# 669
  • Германия
Нали за това са бабите и дядовците. Иначе знаят да настояват, внуци кога ще има. Остави я да реве и тя. Не ти стига, че си болна, отделно мислиш за детето, ами и тя те натоварва. Няма да го гледа цял живот, да си стиска задните части. Кажи и че и на теб не ти е хубаво, но нямаш друг избор. От любопитство питам, това твоята майка ли е или свекито?

# 670
Нали за това са бабите и дядовците. Иначе знаят да настояват, внуци кога ще има. Остави я да реве и тя. Не ти стига, че си болна, отделно мислиш за детето, ами и тя те натоварва. Няма да го гледа цял живот, да си стиска задните части. Кажи и че и на теб не ти е хубаво, но нямаш друг избор. От любопитство питам, това твоята майка ли е или свекито?
Как мислиш Simple Smile свекито е Grinning

# 671
  • София
Имаме живи, негтижещи се баби и дядовци.
Само да не умрем и двамата с мм, че чужди хора ще ни отгледат децата. 😂

# 672

Ня колко е детето? Моето е на 2.5 и НИКОЙ не го е гледал за един час, камоли за една нощувка. Ако въонще се случи това, може би и той ще реве 😆😆

# 673

Ня колко е детето? Моето е на 2.5 и НИКОЙ не го е гледал за един час, камоли за една нощувка. Ако въонще се случи това, може би и той ще реве 😆😆
На 1г и 9м е. Те са го гледали и друг път. Спал е там 1, 2 пъти никога не е имало проблем. Нарочно сме го оставяли, за да се чувства добре с тях. През деня си е добре, усмихнато ,весело дете, играе си. Вечер става ад. Пищи по 1 час, не плаче, пищи. Дърпа си нервно ръчичките , не дава да го пипаш, бута всичко, което му подадеш. Това е от около месец, но не всеки ден. Сега обаче е три дни подред,нещо ескалира , но не знам какво

# 674
Здравейте, проби първото зъбче на детето и идвам с въпросите от кога почнахте да използвате четка и паста за зъби и какви да избера. Моля за препоръки!

Общи условия

Активация на акаунт