(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 47)

• 38 620
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Към всичко написано от  duhi_puhi ще допълня че искат и светло място. В стремежа си да запазим нашите в района на строежа, ги местихме няколко пъти през годините. Сега ги връщаме отново от източната страна, на сянка и течение нищо не набрахме.

# 436
и страна да сложим разрязани тръби, някъде по средата и в тях да засеем ягоди. Иска ми се да опитаме, на много снимки съм виждала, сега дали ще стане нещо е друг въпрос Blush.
Трябва да им пуснете капково и да се поливат често. Когато има малко почва бързо изсъхва и няма достатъчно хранителни вещества...
То и без почва може, но във водата се слагат всички торове...
Иначе всичко много бързо ще изсъхва и нищо няма да се получи.
Да, мислихме да им сложим капково, няма как иначе да оцелеят.
Исках да питам Айла за Варелите за вода, каква им е цената ориентировъчно? Трябва да измислим нещо такова за поливане в другата градина.

# 437
  • sofia
FB, говоря за пръчката пред маточината...
Горе може да е изсъхнала, но надолу е зелена и коренът й е ок, най-вероятно.

А тая маточина може и да се разкара, щото и тя се разпространява бясно

# 438
  • София
Исках да питам Айла за Варелите за вода, каква им е цената ориентировъчно? Трябва да измислим нещо такова за поливане в другата градина.
180 лв, мога да ти кажа от къде ги взехме, обявата си я харесах в олх.
Nothinger  благодаря за подробното описание, ще пробвам и аз есента по този начин със салатите.
За целогодишни ягоди аз и дребните и сега уж едри си поръчвах от интернет. Първите със сигурност са целогодишни бях взела 10-тина коренчета, сега са вече два реда, като доста раздавах есента.
Доста са дребнички обаче и затова сега си поръчах и се опитвам да завъдя целогодишни едри, садих ги точно преди миналогодишното зимно застудяване и не всички са се хванали, но и няколко корена да са, те ще си се размножат. Ако съм доволна от тях, постопенно останалите 10-тина реда ягоди ще ги подменя с целогодишни. Миналата година имахме доста ягоди наведнъж и после нищо през останалото време, което не ме устройва. Предпочитам по малко, но постоянно да връзват и да има по една малка касетчица.

# 439
  • София
Момичета, какво сте я подпукали тази маточина - нито е плевел, нито се разпространява бясно Simple Smile
Билка е това, освен всичко друго е и много полезна. Сушете си я за чай и в комбинация с мента действа идеално на нервите. А вечерно време с малко мед е прекрасно приспивателно Simple Smile
Гледам си я в двора от десетки години и даже я намирам за капризна за отглеждане - доста пъти ми се затриваше и я засаждах наново. Flowers Blossom
За да съм по темата - вече 2 седмици и моята луфа не иска да поникне. Вчера разрових и намерих семките непокътнати - никакви признаци на живот няма в тях - някакви идеи къде бъркам? За колко време е нормално да поникнат?

# 440
За целогодишните ягоди може да пробвате тези:
http://kundev.blogspot.com/p/pink-panda.html?m=1
Скъпи са му нещата, но има голямо разнообразие от екзотики и съм чела много добри отзиви за него от доста хора.
Добавям: сайтът е стар, ето сегашни неща, има няколко сорта целогодишни:
https://m.bazar.bg/obiava-32598677/tselogodishni-iagodi
И още един сорт:
https://m.bazar.bg/obiava-24796656/nov-sort-tselogodishni-iagodi-malling-opal

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 15:02 от Недоволна

# 441
  • София
За целогодишните ягоди може да пробвате тези:
http://kundev.blogspot.com/p/pink-panda.html?m=1
Скъпи са му нещата, но има голямо разнообразие от екзотики и съм чела много добри отзиви за него от доста хора.
Добавям: сайтът е стар, ето сегашни неща, има няколко сорта целогодишни:
https://m.bazar.bg/obiava-32598677/tselogodishni-iagodi
Допаднаха ми тези ягодки.
Много ме сърби да си поръчам 5 коренчета. Ако някой иска от София може да се комбинираме и да поръчаме повече.

# 442
Ооо, чудесни сте! Гледам, човекът има малини и къпини, ще направя една комбинация.
Айла изпрати ми моля те линк, щом ги има онлайн, цената ми се струва разумна.

# 443
Ооо, чудесни сте! Гледам, човекът има малини и къпини, ще направя една комбинация.
Айла изпрати ми моля те линк, щом ги има онлайн, цената ми се струва разумна.
Човекът наистина има много неща. Всичко, което сега се предлага, е в Базара.
С търсене на Сайди Кундев, има и фейсбук страница.

# 444
FB, говоря за пръчката пред маточината...
Горе може да е изсъхнала, но надолу е зелена и коренът й е ок, най-вероятно.

А тая маточина може и да се разкара, щото и тя се разпространява бясно
Вярно е зелена надолу и май въобще не ми прилича на къпина Grinning ще снимам моите тия дни.
Ягоди разсад си поръчах от ФБ по 35 ст. от Ягодите на Мирко. 6 вида по 10 бр. Садихме ги под фолио, за първи път ми е и май не се справихме много добре. На всичко отгоре накрая 🐶 мина в галоп два три пъти през  лехата и фолиото се продупчи на няколко места...

# 445
Изпуснах ви, връщам се да дочитам😂

# 446
Алекс, моята луфа все още никаква я няма, но поливам все още, не се отказвам. Останалите, сяти заедно с нея, вече кръстосаха Grinning
Маточината и аз я имам за нахален плевел. За малко да ми задуши едни ягодки, едва извадих коренищата. Да не и е сухо при теб? Май обича влагата.
Такива вече само в саксия гледам - маточина, риган, мащерка, джоджен... и даже ако има нещо друго в саксията, ги плевя, иначе го задушават.

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 19:23 от Phloxx

# 447
А при мен наопаки, маточината расте на сухо, и никоя подправка извън джоджена/ментата не се разпространява сама, а все им казвам, че са добре дошли Smile Дори ментата не пожела да се разпространи там дето я прехвърлих извън лехата с подправки, щеше ми се да стане ивица до оградата, но не пожела ¯\_(ツ)_/¯ Ама като си пожелахме дива градина и то всичко издивя 😂

# 448
Е, и аз помолих мащерката да расте в тревните площи - и сях, и коренчета местих там. Ами е ще! Расте навсякъде другаде, но не и в тревата Grinning

# 449
При мен мащерка не иска даже да се вкорени...ще пробвам на улицата, там е по каменисто. Ментата си завзе предоставеното и пространство, опитите ми за прекратяване на взаимоотношенията ми с глухарчета са поредния повод за шеги от страна на съседите.

Общи условия

Активация на акаунт