Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ефективните начини за борба с миризливите буболечки и алтернативата?
Какви са някои съвети за отглеждане на зеленчуци и разсад през различните месеци?
Какви са препоръчителните практики за отглеждане на различни култури в оранжерии?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ефективните начини за борба с миризливите буболечки и алтернативата?
За борба с миризливите буболечки, рецепта със сода за хляб, зехтин, течен сапун и вода може да се смеси в емулсия и да се нанесе. За алтернативата се препоръчва пръскане с отвара от чай от полски хвощ, сода за хляб и препарат за прилепи. Тези методи са предложени от участници във форума и се считат за екологични и ефективни.
-
Какви са някои съвети за отглеждане на зеленчуци и разсад през различните месеци?
Форумът предлага различни съвети за отглеждане на зеленчуци и разсад през различните месеци. Някои предложения включват засаждане на моркови, магданоз, репички, грах, салата, спанак, киселец, копър, краставици и тиквички през пролетта. През лятото можете да опитате да засадите тиквички и пъпеши. За есента помислете за отглеждане на карфиол и зеле. И накрая, през зимата се съсредоточете върху отглеждането на салатно цвекло, фасул и ряпа. Точните времена обаче могат да варират в зависимост от вашия регион и метеорологичните условия.
-
Какви са препоръчителните практики за отглеждане на различни култури в оранжерии?
За да отглеждате различни култури в оранжерии, има няколко съвета, които трябва да следвате. Например, за Южна България се препоръчва засяване на разсад от ранни сортове пипер, зеле, патладжан и краставици. Що се отнася до едногодишните малини, препоръчително е да премахнете плододаващите издънки през есента и да оставите младите да презимуват, като ги подрязвате отново напролет преди растеж.
-
Какви са някои хомеопатични лекарства за растения?
-
Какви са съветите за отглеждане на зеленчуци под короната на висока череша?

, човешка коса, клони от туя, карбид, и разни други миризливи неща, които да ги прогонят. Не знам дали действа. Аз съм до поле, на което отглеждат жито, като узрее житото изчезват от градината, но после пак са при мен