На море в Гърция 2022 - I

• 83 933
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
При така поставените условия аз мисля, че трябва да отидете в района на Неаполи Вион и да се гмурнете до Павлопетри. Хубави плажове има и на сушата - Пунда и Нерандзиона, но на 10 минути с ферибот е ненадминатият Елафонисос. Градчето не е нищо особено, но е оживено и с мега топла вода на градския плаж. Наблизо освен Монемвасия има и други по-малко известни неща за гледане, не е трудно да се направи дей трип и до Мани.

# 406
Добро утро. Параход, всеки път ти се чудя къде побираш цялата тая информация и как успяваш толкова бързо и точно да реагираш. Поздравления за което.

# 407
  • София
От втори май отпадат всички изисквания за влизане в Гърция и ограниченията вътре в страната. Септември ще го мислят пак. 😃

Но, засега няма облекчение за влизане в България от Гърция.

# 408
  • на последния етаж
Навсякъде е топла в края на юни, с изключение на някои по-далечни острови. С така посочената характеристика има десетки места, ако не и стотици, ако кажете на какво разстояние бихте искали да пътувате - по-лесно ще е да се препоръча. Щото ако е на 100 км от границата, изборът намалява Stuck Out Tongue
Благодаря, Параход! За разстоянието - като цяло няма значение, но предпочитаме да пътуваме с кола. Simple Smile
Да, забравих да спомена, че и плажът трябва да е сравнително хубав (да не е каменист и с големи вълни), заради децата. Simple Smile

# 409
От втори май отпадат всички изисквания за влизане в Гърция и ограниченията вътре в страната. Септември ще го мислят пак. 😃

Но, засега няма облекчение за влизане в България от Гърция.
Вчера бяха приети реципрочни изисквания за влизане от 10 държави, които не изискват сертификати и тестове (сред тях всички съседни без Гърция), така че вероятно и това ще се промени.

# 410
  • София
yovanka, откъде ти е информацията за влизане в Гърция? Аз чета, че днес ще обсъждат и евентуално приемат облекчаване на вътрешните мерки от май, и то без пълно отпадане на маските. За влизане в държавата нищо не пише.

# 411
Вярно е, дори от 1 май, не от втори. Просто е съвсем ново.

# 412
  • София
Явно обаче не е прието още. Новина от последните минути:
"Както обяви министърът на здравеопазването, ваксинирането и сертификатите за болести се премахват от 1 май до 31 октомври. Тази мярка ще бъде преразгледана на 1 септември. След това г-н Плеврис заяви, че представянето на европейския сертификат за влизане в страната ще бъде преразгледано в близко бъдеще."

# 413
Миленка, в групата за Кулата, които следят документално нещата, информацията е същата - падат мерките и за граница.

Лита,
още първия път като каза "малко селце, на плажа" щях да ви препоръчам да погледнете Микро, на Пелион. На полуострова има и други подходящи места, от вътрешната страна (за да няма бурно море и вълни), но там плажовете са с малко повече камъчета, иначе водата е като езеро. Микро е само пясък.

Друг вариант е Амудия край Парга. Там е една идея по-голямо село.

# 414
  • София
Явно обаче не е прието още. Новина от последните минути:
"Както обяви министърът на здравеопазването, ваксинирането и сертификатите за болести се премахват от 1 май до 31 октомври. Тази мярка ще бъде преразгледана на 1 септември. След това г-н Плеврис заяви, че представянето на европейския сертификат за влизане в страната ще бъде преразгледано в близко бъдеще."

Тук го прочетох.
https://greekcitytimes.com/2022/04/13/covid-pass-to-be-suspended … lth-minister/?amp

# 415
  • София
Дано да е така. Не бях видяла информацията във ФБ групата. Явно гръцките медии са по-предпазливи. Иначе за всички ще е супер. Очевидно гърците планират силен сезон т.е. навалици ще има почти навсякъде. Дано най-накрая вземат да обявят и фериботните разписания за юни - Занте Ферис са обявили до 31.05. Мен ме интересуват и едни малки корабчета на Boatmen Union of Santorini, които се движат между Санторини, Фолегандрос, Иос и Анафи, но те мълчат, нямат и за май даже. А не пътуват всеки ден, поне предните години е било така. Дано изненадата е приятна, явно ще е в последния момент всичко.

# 416
Здравейте, имам нужда от съвет и насока Simple Smile Може ли идеи за хубаво местенце, подходящо за почивка с бебешор на 6 месеца? Знам, че въпросът е общ, но за пръв път ще ходим някъде с него и не знам кое е подходящо. Например да няма много комари/оси. Може би ще би е най-удобно с кола да помъкнем катуна Simple Smile, но не държим да е супер близо до границата - бихме обиколили. Изобщо нямам много изисквания все още, отворена съм и към препоръки от личен опит каквп да съобразим. По-добре ли ще е да сме близо до по-голям град, за всеки случай? Помагайте Simple Smile

# 417
  • Wonderland
Като гледам последните коментари съм улучила супер момент да се сетя да запазвам почивка.

Проблемът е, че съм обиколила цяла северна Гърция, най-често се връщаме на Неа Перамос. Халкидики (навсякъде), Керамоти, Тасос, целия район около Кавала, надолу към Катерини също, от Йонийската страна също сме стигали до Лихнос. От 10 години, още от ученичка, само там почивам.

Търся нещо различно, но достижимо с кола. Не искаме път от 10+ часа. Искам хубав плаж. Това са всички изисквания!

В момента гледам хотели по Скиатос и Скопелос - дали е добра опция?

Моля за препоръки ♥

# 418
  • София
Дефинирайте "хубав плаж".
За всеки това означава нещо различно.

# 419
  • Wonderland
Дефинирайте "хубав плаж".
За всеки това означава нещо различно.

Интересно Grinning
За мен еталон са плажовете на бийч баровете на Амолофи - чист ситен пясък, широка ивица, чиста вода.

Общи условия

Активация на акаунт