На море в Гърция 2022 - I

• 83 833
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
А някакъв линк за резервация да ми дадете? Много благодаря!

# 256
  • София
Това е сайтът на компанията West Ferry. В момента не работи формулярът за резервация, но те през март са почивали, така че може би ще го пуснат по-късно. Ако не - може по телефона да се резервира, вероятно и по мейл ще стане. Не съм сигурна дали платформи като ferryhopper ги предлагат, вероятно някой друг ще каже, защото аз реално не съм правила резервация.

# 257
  • София
Здравейте,
Имам следното питане към тези, които са били на Корфу.
Намирам изгодни места за настаняване в най-горната част, по-точно в Ахарави.
Според вас, може ли оттам да се обиколи целия остров за 4 дни или е отдалечено и става само за обикаляне на северната част?
Острова за 4 дни няма да може да разгледате където и да се настаните. Честно казано на мен
 плажа на Ахарави най-много ми  хареса. За разлика от други части на острова е много спокойно.

Най-близо ви е Сидари и DAmour Canal от местата които си заслужава да се посетят. Малко по на запад е и Cape Drastis Scenic- много красиво място, ако стигнете до там  може да видите и Loggas beach .
Cape Drastis Scenic

Loggas beach

Задължително отделете време и за столицата- Керкира.

Имахме нощувка на Лефкада за да видим Порто Кацики и да купим билетите и на следващия ден пътувахме с ферибота.

От плажовете на Лефкада Порто Кацики хич не ми хареса. Погледнахме  го от горе , снимах го и си тръгнахме Smile  Не, че не ми хареса как изглежда, просто като видях тълпата долу ...

# 258
От плажовете на Лефкада Порто Кацики хич не ми хареса. Погледнахме  го от горе , снимах го и си тръгнахме Smile  Не, че не ми хареса как изглежда, просто като видях тълпата долу ...
Nellyli, ти не си го виждала с тълпа... Stuck Out Tongue Бива и много по-зле от твоята снимка.

# 259
  • София
Ние през юни 2016г. на път за Кефалония имахме щастието да посетим Порто Кацики следобяд към 16 часа. Беше рай, почти нямаше хора. Оттогава това е любимият плаж на съпруга ми. Дори критските не можаха да го засенчат. Готов е всяка година да ходи на Лефкада. Ние ходихме пак през септември 2017, но тогава си беше тъпканица. Добре че ни остана първият спомен. Наистина цветът на водата е уникален. Както и цялата гледка отгоре. Но до Порто Кацики се пътува доста и определено не е плаж за всеки ден. Хубаво е обаче да се посети веднъж.

# 260
  • Варна
Зависи и от сезона. Предишни години за юни и септември не беше нужна резервация за Лефкада - Кефалония. Но за юли и август е задължителна. Корабът Капитан Аристидис не е много голям и може да не се съберат всички коли.

За Сами ферито е поне 4 пъти по голямо от Капитан Аристидис и никога не се пълни и до половината.А и защо да се забучвам във Фискарадо ако не отсядам там някъде.Все пак Сами е в средата на острова и се избягват разни баири и завои

# 261
  • София
Цените за другите фериботи, които пътуват до Кефалоня, са по-високи. Да не говорим, че ако се вземе фери от Патра или Килини, има още път + плащането за моста.
В нашия случай цената от 100 евро в посока скача на близо 200.

# 262
  • София
След Фискардо ние отидохме до Асос и след това потеглихме на юг, където ни беше настаняването. Иначе трябваше да търсим повод да отидем до Асос.
Така че - в един ден видяхме две от очарователните градчета на острова и никак не ми се видя излишно забучването във Фискардо. Simple Smile

# 263
Фискардо е очарователно място, дори само за разходка! Порто Кацики е най-красивият плаж, на който съм била. Вярно пътя до там е кошмарен и категорично не е особено подходящ за деца.
Миналата година с мъжа ми бяхме на о.Миконос, изкарахме си страхотно. Силно ме впечатли архитектурата и как държат на единна стилистика на белите къщички и това че винаги откривахме по нещо ново между уличките. Плажовете също са десетки и чудесни от безлюдни скрити и мънички до големи пясъчни заливи с лазурна вода Heart Eyes Заведенията са безбожно скъпи, но ние не бяхме там заради тях.
Тази година търсим спокоен олинклузив хотел(да не е с космически цени), тъй като ще сме с 2г. ни дъщеря+второ на път. Имате ли идеи или препоръки?

# 264
  • София
Влизам с питане от опитните,тъй като намирам разностранна информация относно пътуване с куче.Задължително ли е да пътува в транспортна клетка?Въобще режима в колата какъв е? Предстои ни пътуване идния месец и се опитвам да се информирам за всички аспекти на почивката с куче.Ясно е че ще.носим медицинските документи .Но дали има специфични изисквания за поведение в  кола,на плаж,ресторант...Ще се радвам да споделите опит и съвети по темата.Имамв домашен любимец от скоро и въпросителните   са много и във всякакви посоки.А досега не съм обръщала внимание на другите хора с кучета и поведението им

# 265
  • София
от 8 години пътуваме с куче. Веднъж ни поискаха паспорта ѝ на границата, въпреки че полицаят нямаше представа какво да гледа в него. Обикновено не ѝ обръщат никакво внимание. Никога не е била в клетка.
В заведение обикновено първо на нея ѝ носят купичка с вода.
Формално е забранено куче да се къпе в морето, но ние такива проблеми  не сме имали.

Всичко зависи от конкретните хора.
Какво е кучето?

# 266
Влизам с питане от опитните,тъй като намирам разностранна информация относно пътуване с куче.Задължително ли е да пътува в транспортна клетка?Въобще режима в колата какъв е? Предстои ни пътуване идния месец и се опитвам да се информирам за всички аспекти на почивката с куче.Ясно е че ще.носим медицинските документи .Но дали има специфични изисквания за поведение в  кола,на плаж,ресторант...Ще се радвам да споделите опит и съвети по темата.Имамв домашен любимец от скоро и въпросителните   са много и във всякакви посоки.А досега не съм обръщала внимание на другите хора с кучета и поведението им
Как кучето в клетка в колата, защо? Аз не съм чувала такова изискване, но и да имаше - нямаше да го затворя. От 10г ходим в Гърция с куче. Няма никакви по-специфични изисквания, освен общоприетите, които са по-скоро въпрос на възпитание, отколкото на закони и са общовалидни, не само за Гърция. Винаги си почистваме след кучето, не го оставяме да  търчи пуснато сред хора и по плажовете (само, ако сме сами) за да не притеснява никого. Доколкото може, гледаме да е тих (но все пак е куче, случва се да лае, като има да каже нещо). Аз си почиствам и хотелите, преди напускане. Знам, че те ще си изчистят, но все пак гледам да не оставяме тонове косми след нас. Пускам го във водаата, да се охлади, но не сред хората. Никога не сме имали никакъв проблем. Мисля, че основно, от нас хората с кучета зависи как ще ни приемат и какво ще е отношението, защото заради единици невъзпитани хора, които не са си възпитали и кучетата, на много места, на които преди са пускали, вече не искат (не само в Гърция, по принцип). Така че, наслаждавайте се на емоцията да почивате с кучо, без да пречите на околните, и ще видите, че по-скоро те ще пречат на вас, като постоянно идват да го галят, снимат и да му се радват Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 11:13 от SitaraB

# 267
  • София
Кучето е кокер.На 6 месеца.Много мил и чаровен.Не лае, слуша.Продължавамв да работим върху всички аспекти на възпитанието му.То е като с децата Simple Smile Няма да се излагаме,я Wink За написаните официални правила ми беше питането.Нормативно дали няма нещо специфично.Останалите общочовешки съображения са ясни.
https://bnr.bg/play/post/101082214 Ето тук прочетох изказване за намордник и клетка...

# 268
Цените за другите фериботи, които пътуват до Кефалоня, са по-високи. Да не говорим, че ако се вземе фери от Патра или Килини, има още път + плащането за моста.
В нашия случай цената от 100 евро в посока скача на близо 200.
До Астакос няма повече такси и мост. Разликата в цената на ферибота е незначителна - нещо като 10 евро общо за кола и трима пътници. Единственото неприятно е, че пътува значително по-дълго -до Сами (около 2.5 часа, спира и на Итака, но на тъпо място без гледки).
Преди години имаше на същата компания Василики-Сами, чудесна алтернатива на Капитана - голям, по-бавен ферибот, не беше всеки ден, но откак пристанището е в Нидри, го спряха.

# 269
Кучето е кокер.На 6 месеца.Много мил и чаровен.Не лае, слуша.Продължавамв да работим върху всички аспекти на възпитанието му.То е като с децата Simple Smile Няма да се излагаме,я Wink За написаните официални правила ми беше питането.Нормативно дали няма нещо специфично.Останалите общочовешки съображения са ясни.
https://bnr.bg/play/post/101082214 Ето тук прочетох изказване за намордник и клетка...
Не бях попадала на такава информация и честно казано, никога не съм виждал куче с намордник и клетка в кола в Гърция. Да не би да важи за обществения транспорт? То, като се замисля, принципно, гърците имат някои нелепи закони за това как да пътуваш в кола (от рода да не се пуши в колата и да не се кара по джапанки), т.е. - не е невъзможно. Те май са фиктивни, дори и полицаите не ги спазват, нито проверяват за това. Иначе,  дори и на фери сме го качвали, никой нищо не ни е казвал за намордник, а беше пълно с хора, само му се радваха.

Общи условия

Активация на акаунт