На море в Гърция 2022 - I

• 83 632
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Задравейте, включвам се с питанка за почивка на остров Крит.
Изпизтани агенции за настанявания, ресторанти, забележителности, плажове и всичко интересно за посещение и почивка. Благодаря предварително.

# 556
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ!!!!

ОТ 1 МАЙ ОФИЦИАЛНО ОТПАДАТ ИЗИСКВАНИЯТА ЗА СЕРТИФИКАТ ИЛИ ТЕСТ КАКТО ЗА ВЛИЗАНЕ В ГЪРЦИЯ, ТАКА И В БЪЛГАРИЯ.

# 557
Благодаря на включилите се по моя казус! Параход, показаното заливче изглежда чудесно, точно за един уикенд и на два часа от Сандански, съвършено е.

# 558
Здравейте,

Включвам се с вариация на класическото питане за място близо до границата, подходящо за бебе. Не ме убивайте с камъни, защото пък държа да е неорганизирано, неурбанизирано, уединено скалисто плажче с камъни и чиста вода. Закътано, без много вълни и топла вода. Изходна точка Сандански в компанията на едногодишно, което не обича да пътува с кола и повръща на завои. Да става за шнорхелинг. Някъде около Солун може би? После ще търся подходящо настаняване, след като намеря подходящо място за плуване. Няма проблем с кратки пътувания под 30 минути от хотела до плажа.

Много ви благодаря предварително!

ПС - помня, че в предишните теми съм срещала мнение, че в Гърция е трудно с подходяща храна за най-малките, тоест че няма така много бебешка храна в бурканчета и по заведенията трудно се намира подобна на нашата супа. Тогава не се зачетох, защото не ми беше на дневен ред, но правилно ли съм запомнила? Странно ми се вижда, гръцките тодлърчета все нещо ядат, ама да се подготвя, ако трябва.
Подгответе си бурканчета от България, няма никакъв избор на храна за деца на 8м. В лидл има 2-3 вида за деца от 6-8м. В аптеките пък изобщо не се предлага. По останалите вериги има разни каши кремчета на Нестле които са пак за по - малки бебета. Супи е въпрос на заведени и късмет. Пиша от личен опит.

# 559
Тези гривни съм ги срещала в Алиекспрес, бях скептично настроена, но поръчах да ги пробваме, щом казвате, че вършат работа.
Извинявам се за глупавия въпрос, но как преценявате къде да сложите гривната при дете? Видях, че се отмерва с три пръста, така ли ги поставяте?
Ние за сега се справяме със сироп натриев цитрат.

# 560
Здравейте, искам да попитам тези, които са купували зехтин от Гърция, на каква цена е една тенекия от там, ако си спомняте? И от кой зехтин сте доволни?

# 561
  • София
Здравейте, искам да попитам тези, които са купували зехтин от Гърция, на каква цена е една тенекия от там, ако си спомняте? И от кой зехтин сте доволни?

Зависи от къде го купувате. Първите ни почивки в Гърция сме купували от хипермаркети, след това започнах да пазарувам от фирмени магазини или от частни лица. Винаги взимам поне 10-15 л.,  толкова горе-долу ползваме за година. Цените са различни , средно около 5 евро беше до сега. Най-евтино сме купували от една баба на Корфу за 3 евро литъра, страхотен беше, един от най-добрите които съм опитвала. В повечето случаи почивките ги организирам чрез AIRBNB или директно се свързвам с къщи за гости от Гугъл мапс, т.е. не сме  по хотели. Винаги питам хазяите от къде мога да си купя хубав зехтин, до сега не са ме подвели. Някои от тях са и производители.  За мен най-вкусен е домашният.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ!!!!

ОТ 1 МАЙ ОФИЦИАЛНО ОТПАДАТ ИЗИСКВАНИЯТА ЗА СЕРТИФИКАТ ИЛИ ТЕСТ КАКТО ЗА ВЛИЗАНЕ В ГЪРЦИЯ, ТАКА И В БЪЛГАРИЯ.

Супер, супер, супер Blue Heart

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 15:31 от nellyli

# 562
  • Русе/ София
Здравейте.
Вече 5 поредни години ходим на море в Гърция -> Халкидики-> Ситония-> Торони-> къща Тсамакдас... Страхотна е. Благодарение на предните теми го открихме и ни хареса от първия път. От миналото лято насам обаче, 2 от трите деца - тинейджърките на 14-15 г, обявиха че им е скучно и прекараха по голямата част от почивката в къщата...а ние ходехме на близкия плаж заради малкото  дете. Е вярно, че Торони не предлага забавления , има 2-3 магазина и караме основно на гироси, но пък нали ходим там заради морето, слънцето, водата....Прескачаме до Сарти и Неос Мармарас в облачни дни....явно са се наситили; .....) та така, тази година ще изневерим на "нашето място". Обаче не съм готова да се откажа от морето заради девойките: с матурите им, скуката и капризите и да лиша от почивка останалата част от семейството. Започнах да търся на по -близка дестинация в Северна Гърция.   – Керамоти, Неа Парамос, Неа Ираклица....
Ще си харесам нещо и няма да умувам много, но моля кажете как са през август като комари  тия части на Гърция (едното дете е алергично).
Благодаря!

# 563
В Торони също има комари, тъй като има две блатисти рекички. Комарите са в пряка зависимост от температурата и влажността на конкретния период и едва ли някой без кристална топка може да ви каже ще има ли, или няма да има. Но да, в Керамоти рискът е по-голям заради близките блата и оризища.
Ползвайте репеленти за мазане и непременно наемайте къща с мрежи на прозорците, за да не влизат през нощта - това мога да посъветвам. И аз съм алергична, пия антихистамин, това е. За мазане - купете си в Гърция от първата аптека препарат, съдържащ амоняк, има чудодейно действие веднага след ухапване. В България трудно се намира.

# 564
  • Русе/ София
Благодаря Параход! Да, в Торони има заради едни канали които се вливат, но интересното е че на Сарти не видяхме никакви вече толкова години... и ми беше първи вариант, но пак е там от другата страна на Ситония, нещо познато.... За оризища и блата край Керамоти...не съобразих изобщо. Мерси още веднъж!

# 565
В Сарти е по-ветровито, може би затова. Където има вятър, няма комари.

# 566
На Керамоти комарите са много, без репелент вечер е голяма напаст. А и оживлението в селцето е на една улица, имайте го предвид с оглед на тийнейджърките Simple Smile

Може ли да ми предложите 1-2 интересни места за спиране и отсядане след Промахон на път за Атина? За по една нощувка.

# 567
Интересен е само Солун, но той пък е твърде близо до България Simple Smile

Ние сме преспивали на две-места на Олимпийската ривиера, но не в Паралия Stuck Out Tongue В самото Катерини, градчето навътре в сушата, сме сядали за обяд само - има хубави таверни и пешеходен център, за нощувка не сме оставали.
След туй Волос, ама той не е точно на магистралата и не знам дали се класира.
Най-често преспиваме в Глифа, което е на 13 км от пътя, известно е с това, че оттам тръгва ферибота за Евия. Но не е интересно, просто селце, което ни харесва. Има и плаж. И накрая Камена Вурла, до самата магистрала, но то вече е на 1 ч. път преди Атина. И там има плаж, но е ужасен.

# 568
Благодаря, Параход! Не търсим точно плаж и кой знае какво, защото ще спираме за почивка, че пътят е дълъг. Т.е. достатъчно е да е приятно местенце, където да хапнем добре и да преспим. За друго по-скоро няма да имаме време Simple Smile

# 569
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Някой може ли да препоръча настаняване на Закинтос за 6 човека?

Общи условия

Активация на акаунт