На море в Гърция 2022 - I

• 83 636
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Извинете, направила съм грешка в изписването, редактирах се. Парга Simple Smile

# 541
Обичайно е чудесно времето, дори много горещо - макар че има понякога едни йонийски есенни циклони с много дъжд и вятър, но както се писа и по-горе - непредвидимо е (а и по островите са по-лоши, в Парга не е чак толкова зле).
В центъра на града е лудница и доста зор с паркирането, с малко дете помислете къде ще се настаните - може например в по-зелената зона над Валтос или пък към Амудия, където и плажът е далеч по-подходящ за бебета.

ПП Mia Rulana, ти с какво допринесе към темата, освен с езикови остроумия? Stuck Out Tongue

# 542
Да, информирах се за паркирането и съм се спряла на няколко хотелчета с паркинг. Видях и как е устроен града и вероятно ще разхождаме детето в ергораницата, защото има и улички, които не биха били подходящи за детска количка. Много красива ми се видя Парга, как ще изчакам до септември да я видя на живо 😍. Параход, благодаря за препоръката по-нагоре в темата.

# 543
Точно така, алеите със сувенири и заведения, които слизат към пристанището, са стълби на практика.

# 544
Здравейте, за част от лятната ни почивка съм се насочила към Ханя, Крит в средата на Юни с Раян еър. Може ли да споделите дали водата в морето е достатъчно топла според вашите критерии? То е ясно, че температурите ще са високи, но дали ще става за плуване. Намерих само един автобус (като изключим такси) от летището до града, има ли друг вариант?

# 545
Била съм от втората седмица на Септември до края на месеца в Парга и околностите. Беше топло,прекрасно лятно време. Имахме само един следобед с бърз летен дъжд. Но, съм била и юли, спуска се да вали. Трудно е да се каже..

# 546
Здравейте, за част от лятната ни почивка съм се насочила към Ханя, Крит в средата на Юни с Раян еър. Може ли да споделите дали водата в морето е достатъчно топла според вашите критерии? То е ясно, че температурите ще са високи, но дали ще става за плуване. Намерих само един автобус (като изключим такси) от летището до града, има ли друг вариант?
[/quote
Автобуса спира в центъра на Ханя и е много удобно.

# 547
Здравейте,

Включвам се с вариация на класическото питане за място близо до границата, подходящо за бебе. Не ме убивайте с камъни, защото пък държа да е неорганизирано, неурбанизирано, уединено скалисто плажче с камъни и чиста вода. Закътано, без много вълни и топла вода. Изходна точка Сандански в компанията на едногодишно, което не обича да пътува с кола и повръща на завои. Да става за шнорхелинг. Някъде около Солун може би? После ще търся подходящо настаняване, след като намеря подходящо място за плуване. Няма проблем с кратки пътувания под 30 минути от хотела до плажа.

Много ви благодаря предварително!

ПС - помня, че в предишните теми съм срещала мнение, че в Гърция е трудно с подходяща храна за най-малките, тоест че няма така много бебешка храна в бурканчета и по заведенията трудно се намира подобна на нашата супа. Тогава не се зачетох, защото не ми беше на дневен ред, но правилно ли съм запомнила? Странно ми се вижда, гръцките тодлърчета все нещо ядат, ама да се подготвя, ако трябва.

# 548
Макарон
В гръцките Лидл а и  в аптеките има детска храна в буркани , също както и в БГ.
Относно повръщането има едни меки от плетен текстил гривни с топче. За моето повръщащо бяха перфектни, аз на лодки и кораби също ги ползвам. Препоръчвам с 2 ръце.
така изглеждат

# 549
Благодаря за инфото за гривната. С голямата ми дъщеря е страшно, нито близалки, нито нищо помага.....
Веднага поръчах, пък ще видим!

# 550
Мерси, Пинко, ще разгледам Simple Smile

# 551
Здравейте,
Включвам се с вариация на класическото питане за място близо до границата, подходящо за бебе. Не ме убивайте с камъни, защото пък държа да е неорганизирано, неурбанизирано, уединено скалисто плажче с камъни и чиста вода. Закътано, без много вълни и топла вода. Изходна точка Сандански в компанията на едногодишно, което не обича да пътува с кола и повръща на завои. Да става за шнорхелинг. Някъде около Солун може би? После ще търся подходящо настаняване, след като намеря подходящо място за плуване. Няма проблем с кратки пътувания под 30 минути от хотела до плажа.
Много ви благодаря предварително!
ПС - помня, че в предишните теми съм срещала мнение, че в Гърция е трудно с подходяща храна за най-малките, тоест че няма така много бебешка храна в бурканчета и по заведенията трудно се намира подобна на нашата супа. Тогава не се зачетох, защото не ми беше на дневен ред, но правилно ли съм запомнила? Странно ми се вижда, гръцките тодлърчета все нещо ядат, ама да се подготвя, ако трябва.
Около Солун не съм сигурна, че има такова място, най-малкото преди носа на Епаноми не е особено чиста водата.
Давам идея другаде https://goo.gl/maps/f57WDVRAUyuHQkrPA
Изобщо разгледайте района.
Други такива заливчета има от страната на Уранополи точно преди границата с монашеската република, може да отседете в Неа Рода.
Относно пюрета, аз си носех от България - по едно на ден, както и кутия с каша, но това беше докъм 1 г. После си ядеше по заведения. Супа не сме търсили. Овесени ядки, йогурт, кус-кус и т.н., както и памперси си купувах в Гърция.
На гръцките тодлъри им готвят бабите, по-рядко майките, затова готови храни не им трябват Stuck Out Tongue

# 552
  • софия
Супи няма, но има вкусни домашни манджи. Единствената супа, която сме намирали е рибена. Само първата година и аз носех от тук пюрета и съм давала и хапки от нашето ядене. Сигурно и там имат пюрета, но предпочитах да взема конкретни от тук.

# 553
Здравейте отново Simple Smile
Да попитам средата на май (9-21) в Никити как е - ще има ли достатъчно отворени заведения и магазинчета? Ако сме отседнали в старата част, удобно ли е стигането до плажа пеша?
В района има ли интересни места за кратки пътувания?
Пък ако имате и препоръка за хубаво място за настаняване (2+бебе), ще съм благодарна Simple Smile

# 554
  • Пловдив
Миналата година бяхме в Гърция с бебе на 10 месеца. Носих по едно пюре за обяд за всеки ден, каша и адаптирано мляко за закуска, кремчета и плодови пюрета за следобед. Вечер ядеше хляб, домати и сирене от нашата маса.
В магазините има пюрета на Нестле, памперси, всичко. Аз се бях запасила за всеки случай, но погледнах и супермаркета в Потос, Тасос беше доста добре зареден и с бебешки неща.

Общи условия

Активация на акаунт