На море в Гърция 2022 - I

• 83 602
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
За Кефалония мога да препоръчам Costa Costa beach club , плажът е чудесен

в тази връзка ако може да препоръчате подобен тип beach club с хубава музика и удобни шезлонги на Крит , ще бъде чудесно.

PS Имам нужда от код за booking.com , ако някой има и няма да го ползва , моля да ми го изпрати на ЛС

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 14:38 от VRay

# 616
Извинявам се но трябваше да уточня, за периода 21-30май, не видях директни полети с гугъл флайтс , а разни с прекачвания и затова питах.
О, да, май че започват от началото на юни. Тогава единствен вариант й остава с прекачване в Атина. Ако караше кола, можеше до Солун и оттам да отлети, но щом не шофира, това е. Иначе аз съм ходила и със самолет до Атина, после градски транспорт от летището до пристанището и след това ферибот до Крит. Но това е преди 15 години. Сега има толкова много вътрешни полети, че няма смисъл.

Нина Янакиева,
Акти Ониру е страхотно китен къмпинг, плажът също, но наистина е пренаселен и освен това е и доста шумен като за хора с бебе. Препоръчвам да погледнете Вурвуру, Каламици, Сарти. На Каламици по-хубав е плажът на селото, но може и къмпингът (много популярният сред българите Талата) да ви допадне. Той е на отделен залив.

# 617
Здравейте, може ли помощ за фериботите от Игуменица до Корфу? Гледам различни сайтове, но никъде не ми дава разписанията за юни. Месец за месец ли излизат? Също така все още не ми дава избор до Лефкими, а само до Керкира. Обмисляме да пътуваме с нашата кола и ми се иска в едната посока да сме до едното пристанище , на връщане от другото.

# 618
Здравейте, може ли помощ за фериботите от Игуменица до Корфу? Гледам различни сайтове, но никъде не ми дава разписанията за юни. Месец за месец ли излизат? Също така все още не ми дава избор до Лефкими, а само до Керкира. Обмисляме да пътуваме с нашата кола и ми се иска в едната посока да сме до едното пристанище , на връщане от другото.

Лефкими лайнс можеш да си купуваш направо тук:

https://lefkimmilines.gr/en/home/

От/до Керкира е по-скъпо, особено с кола,  не знам дали си заслужава, пътя от едното до другото пристанище е 40 мин. на острова, а с кораба разликата дори е повече като време.

# 619
Здравейте! Харесахме си хотел в Посиди за началото на август. Какво ще кажете за плажа? Мъжът ми много държи на него Simple Smile Ако пък не е добър, има ли хубав подреден плаж наблизо, с бар? Градчето предоставя ли развлечения, таверни? Какво бихме разгледали в района? Потърсих в търсачката мнения, но са оскъдни. Благодаря Simple Smile

# 620
Посиди е много, много малко село, което не предлага развлечения, ако си представяте дискотеки или барове. За деца - няма сергии или лунапарк. Плажът на самото село е малък, средно каменист, плавно става дълбоко, чист е, с чадъри в по-голямата си част. Ако продължите по плажа извън селото вече, има и част без чадъри и е доста разтоварен. Таверни има четири на плажа и една в началото на селото (но пък ние най- много нея харесваме). На 2-3 мин с кола е един огромен плаж, ,който представлява нещо като нос навътре в морето. Обаче няма чадъри и барове и става дълбоко по-рязко. На нас всичко това ни харесва и затова често ходим (почти всяко лято) в Посиди. Но за някои може да е доста скучновато.

# 621
  • София
В самото Посиди отцелихме най-лошия плаж на който сме били в Гърция - камънак, а самото море беше един голям хлъзгав камък. Бяхме отседнали тук: https://www.dolphin-beach-hotel.com/
Плажът към фара е хубав, но по спомени нямаше нищо организирано. Ние обикновено ходихме във Фурка или към Афитос и Калитея.

# 622
Моля, кажете нещо за плажовете към Афитос. Ходили сме един път заради самото село, но на пръв поглед (отгоре) плажът беше видимо каменист, направо със скали, да го кажем. Пак бих се разходила до селото, но ще се радвам да може да го съчетаем и с плаж някъде в района.

# 623
От другата страна на въпросния нос на Посиди има много бийч барове и е доста приятно. Пясъка е по-едър, да но не е болка за умиране. Самото селце е мъничко и спокойно, но в съседното на площада има цялата китен-ска дандания  която би могла да привлича желаещи. Най-голяма такава е отсреща, от другата страна на ръкава в Калитеа.

# 624
  • София
Моля кажете има ли някакви изисквания в момента за влизане в Гърция? (Сертификат и PLF)
Ако може да препоръчате и някое хубаво местенце - плаж и заведения около Солун.

# 625
Моля кажете има ли някакви изисквания в момента за влизане в Гърция? (Сертификат и PLF)
Ако може да препоръчате и някое хубаво местенце - плаж и заведения около Солун.
PLF и сертификат не се изискват за влизане в Гърция.

# 626
  • София
Здравейте,
разглеждах първата страница с линковете за температурата, но нещо не успявам да се ориентирам. Преди време ползвах един линк, където имаше и температурата на водата в избрана от теб област в Гърция, но не мога да го намеря отново. Дали някой се сеща за нещо подобно и може да ми помогне?

# 627
  • София
Здравейте,
разглеждах първата страница с линковете за температурата, но нещо не успявам да се ориентирам. Преди време ползвах един линк, където имаше и температурата на водата в избрана от теб област в Гърция, но не мога да го намеря отново. Дали някой се сеща за нещо подобно и може да ми помогне?
Мисля , че за този сайт питаш
https://seatemperature.info/august/greece-water-temperature.html

Пак за Кефалония да попитам, препоръчахте ми да пробваме месния пай,  вино Робола, да търся мед от Мащерка, да посетим селцето Куруклата  и да търся демонтирания връх на кулата. Някой още нещо да ми препоръча? Разбира се сме включили в плана  по интересните плажове ,  имам амбицията  да  отидем  и до Фтери пеша по пътеката  и  Платия Амос  ако има възможност да се слезе до плажа. Пещерата Мелисани, пътьом от Фискардо да минем през Асос или ще го съчетаем с Миртос. Какво друго пропускам?

# 628
Не можете да слезете до Платия Амос. До Фтери пробвайте, ще ми е интересно дали може да се стигне без лодка, май не познавам никой, който го е правил. В Мелисани обезателно гледайте да сте в 12 ч. на обяд.

Ще напиша още две интересни места в южната част - плажа Палиолинос, където пясъчната коса ту се появява, ту изчезва под водата (откъм брега е скалисто) и е въпрос на късмет дали ще я видите

и плажа Корони под Платиес. Мога да препоръчам и Атерас, закътано малко заливче с чудесна таверна, както и ако искате да си наемете Yellow Boat от Агия Ефимия и да обиколите каменистите заливчета наоколо.

# 629
  • София
Не можете да слезете до Платия Амос. До Фтери пробвайте, ще ми е интересно дали може да се стигне без лодка, май не познавам никой, който го е правил. В Мелисани обезателно гледайте да сте в 12 ч. на обяд.

Ще напиша още две интересни места в южната част - плажа Палиолинос, където пясъчната коса ту се появява, ту изчезва под водата (откъм брега е скалисто) и е въпрос на късмет дали ще я видите

и плажа Корони под Платиес. Мога да препоръчам и Атерас, закътано малко заливче с чудесна таверна, както и ако искате да си наемете Yellow Boat от Агия Ефимия и да обиколите каменистите заливчета наоколо.

Благодаря Параход , отбелязах си ги, а за Платия Амос попаднах на клипове в Ютюб  на разни ентусиасти които слизат до долу, ето един от миналата година:  https://www.youtube.com/watch?v=yp3S2srxwxs. Не знам дали ще ни стигне смелост и сили и ние да го направим, но поне от горе да го видим. Струва ми се много красив по снимките.
За Фтери също има клипове по пътеката : https://www.youtube.com/watch?v=VlLkiHan194&list=PLPFwS0aJ70 … ex=21&t=2049s . Там мисля, че ще се справим

Общи условия

Активация на акаунт