Пазаруване от Aliexpress.com 64

• 42 684
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Няма "автоматично" разпределение. Има разпределение според платен и неплатен ДДС. Поредното безобразие в България. В нормалните държави има Европейски потребителски център където ги "разкостват" Проверете има ли такова нещо в България и подайте жалба там. Едно време кофти беше с организациите за защита на потребителите. Този път газят европейски директиви и дано да стигне до институциите на ЕС. Жалко че не може да подадете до евро прокуратурата. Те че си крадат крадат и средствата са европейски т.е. от джоба на европееца пардон Българина, който според чиновниците в БГ явно не е европеец, а крепостен. Какво стоите още в скапаната държава се питам?

# 76
Моля за помощ по следния въпрос:
Купих продукт от Алиекспрес на стойност 120 евро.
На следващия ден продавачът ми е написал съобщение, че продуктът не е наличен и да анулирам.
Не знам дали това не е поредната китайска схема, затова моля за идеи как да постъпя. Опитах с чата на Алиекспрес - никой не отговаря. Изобщо има ли начин за връзка с тях?
Мерси!

# 77
  • Варна
Номерата за сега са с 24 цифри ,само.Които се носят с куриерската фирма М&ВМ.
[/quote] И пак няма написан телефонен номер на получателя върху пакета.

# 78
Това е продължение "Отдолу" от предишния пост.
Скрит текст:
ПОРЕДНАТА БГ ПРОСТОТИЯ: Последната ми пратка от днес от АЕ дойде с Китайска поща (CN) много бързо пристигна , направо в БГ. “Повечето ми идваха с (NL)”. А чакам утре още една със (CN). ТА ПО КАЗУСА, БГ пощи ми взеха някакво ДДС и аз не разбрах на какво основание ->4,97 лв. + Митническо представителство -> 3,90 лв = 8,87 лв. „Мито няма“. Сумата която съм платил в АЕ общо със ДДС -> 50,44 $. До сега то нали имам фактура, всичко си идваше без такси. Звънях в управлението на пощите, „дадоха ми телефона“. Казва няма фактура, викам да ти я пратя и чувам мацето как обяснява на колежката си как не знае какво да ми каже. Каза ми да си искам парите от търговеца т.е от АЕ „чувай де!!!!“. И накрая се разбрахме. а и тя така каза БГ сме какво да направим. Simple Smile ПЛАТИХ и си я взех. Веднага писах на същия Китаец от когото чакам още не пусната пратка че не искам със (CN) поща и му пратих снимки на плащанията и че не ги признават ако покажа фактурата. Китаеца ми писа че е със YT22088....... А! Мацето каза че разпределянето е автоматично и нищо не може да направи, дадох и номера естествено. Утре чакам другата със (CN) и тя бързо дойде, да видим. Сигурен съм че и на нея ще плащам. Какво да кажа Българската неграмотност е на ниво..... то май няма такова. Уж сме във ЕС, но не баж.
Така! Както предвидих и днес платих 8,84 лв. Показах фактури и прочие, звъннаха там на управата си и какво се оказа: Проблема не бил БГ Пощи а в митницата, спират пратката и не виждат или се правят че не виждат платеното ДДС (VAT). Казаха ми 3,90 лв дето го пише освобождаване това е транспортните разходи защото е спряно от митницата. А останалото 4,94 лв което е ДДС си го прибират митницата т.е Милото ни НРБ. Ми това е, да съм се разправял с митницата.  И втората пратка е за малко над 50 $ с платен VAT. ЧНГ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ За сега с митница не ми се разправя и те са една тежка гимия. По добре един онлайн Формуляр за жалба относно нарушение на правото на ЕС!

# 79
  • Варна
Пусни диспут за платени такси и ДДС, снимай и прикрепи към диспута.

# 80
  • Бургас
Жалко че не може да подадете до евро прокуратурата.
айде и този, чул но не прочел
 затова и казах до МС, защото те ще го пренасочат където трябва, а и така като има пренасочване, въпросната агенция неможе да играе с сроковете за отговор
-------------------------------------------------------------------------------------------
Подаване на сигнали от частноправни субекти

Частноправните субекти (физически или юридически лица) се насърчават да изпращат сигнали за престъпления, по отношение на които Европейската прокуратура би могла да упражни своята компетентност, до децентрализираната служба на Европейската прокуратура в България, включително на функционален имейл:
Цитат
EPPO-BGEDP-Office@prb.bg. В този случай не е необходимо попълването на специален формуляр и сигналът може да бъде в свободна форма.

Частноправните субекти могат да подават сигнали и чрез специализирания уебсайт на Европейската прокуратура за докладване на престъпления: https://www.eppo.europa.eu/bg/signal-za-prestplenie-do-evropeyskata-prokuratura като за тази цел може да бъде използван всеки един от официалните езици на Европейския съюз.
ето ти и директния линк на европрокуратурата
https://www.eppo.europa.eu/bg/webform/eppo_report_a_crime/
-----------------------------------------------------------------------------
източкика е министерство на правосъдието
https://mjs.bg/home/index/d69f7867-33bd-4236-9183-a36cf79c90ba

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 16:41 от musicdoubl3

# 81
Жалко че не може да подадете до евро прокуратурата.
айде и този, чул но не прочел
 затова и казах до МС, защото те ще го пренасочат където трябва, а и така като има пренасочване, въпросната агенция неможе да играе с сроковете за отговор
-------------------------------------------------------------------------------------------
Подаване на сигнали от частноправни субекти

Частноправните субекти (физически или юридически лица) се насърчават да изпращат сигнали за престъпления, по отношение на които Европейската прокуратура би могла да упражни своята компетентност, до децентрализираната служба на Европейската прокуратура в България, включително на функционален имейл:
Цитат
EPPO-BGEDP-Office@prb.bg. В този случай не е необходимо попълването на специален формуляр и сигналът може да бъде в свободна форма.

Частноправните субекти могат да подават сигнали и чрез специализирания уебсайт на Европейската прокуратура за докладване на престъпления: https://www.eppo.europa.eu/bg/signal-za-prestplenie-do-evropeyskata-prokuratura като за тази цел може да бъде използван всеки един от официалните езици на Европейския съюз.
ето ти и директния линк на европрокуратурата
https://www.eppo.europa.eu/bg/webform/eppo_report_a_crime/
-----------------------------------------------------------------------------
източкика е министерство на правосъдието
https://mjs.bg/home/index/d69f7867-33bd-4236-9183-a36cf79c90ba

Да вземе да прати и на двете места за по-сигурно, но като гледам проКУРВАтурата как злоупотребява с власт и изисква списъци с хора България все повече заприличва на феодално имение. Повече ме съмнява да изтече информация от колкото в ЕС да забавят нещо. Така или иначе повече се газят закони в България от колкото да се бавят оплаквания от Европа. Справка директиви на ЕС за митници, за топлофикации и какво ли още не.

# 82
  • Бургас
Да вземе да прати и на двете места за по-сигурно,

само дето прокуратурата е некомпетентен орган, тя проверява престъпления
а това по скоро е някакво административно нарушение, направено от некомпетентен служител на агенция митници

освен това ако се търси помощ от европейска институция, първо трябва да се потърси помощ от нашите министерства (на регионално ниво) и след това като приложи тяхното решение, че нашите нищо не са направели
иначе те ще го препратят тук

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 18:09 от musicdoubl3

# 83
Да вземе да прати и на двете места за по-сигурно,

само дето прокуратурата е некомпетентен орган, тя проверява престъпления
а това по скоро е някакво административно нарушение, направено от некомпетентен служител на агенция митници

освен това ако се търси помощ от европейска институция, първо трябва да се потърси помощ от нашите министерства (на регионално ниво) и след това като приложи тяхното решение, че нашите нищо не са направели
иначе те ще го препратят тук
Верно. Понеже аз съм тъп европеец се жалвам директно. Това е право на всеки независимо какво му казват.

# 84
И аз имам подобен случай. На един лак за нокти са ми начислили 40 ст ДДС плюс 3.90 такса митническо представителство. Ако повдигна диспут само 40-те стотинки ли ще ми върнат или цялата платена сума?

# 85
И аз имам подобен случай. На един лак за нокти са ми начислили 40 ст ДДС плюс 3.90 такса митническо представителство. Ако повдигна диспут само 40-те стотинки ли ще ми върнат или цялата платена сума?
Не. Откажете получаването с протокол и причина неправилно начислен ДДС. Таксите на пощите не се възстановяват при диспут. Не правете китайците на прости. Няма да плащат за лакоми чиновнически г...ве

# 86
  • Бургас
с течности винаги има риск
и бг пощи не приемат пратки с течности за международни пратки, заради връщане от митници
като си поръчате някоя машинка, забележете / като в комплекта има малко шишенце масло, китайците не го слагат, заради риска да не изгубят по голяма сума
ето според китайците безопасните/безрисковите методи

дори ако си изчакаш времето, може би ще мине мотива - неполучено

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 23:41 от musicdoubl3

# 87
с течности винаги има риск
и бг пощи не приемат пратки с течности за международни пратки, заради връщане от митници
като си поръчате някоя машинка, забележете / като в комплекта има малко шишенце масло, китайците не го слагат, заради риска да не изгубят по голяма сума
ето според китайците безопасните/безрисковите методи

дори ако си изчакаш времето, може би ще мине мотива - неполучено
Няма да мине. За тези пратки пощите ги пишат получени и ги прибират след изтичане на срока. Може би точно това и чакат. Да лапнат едно лакче на аванта.

# 88
Здравейте, как мога да си сменя имейла, с който съм регистрирана в Алито, понеже ми хакнаха пощата. Като се опитам да го променя от настройките ми изписва, че трябва да въведа кода, който ми е изпратен на пощата, но след като не мога да си вляза в пощата как да го видя този код. Писах на съпорта, но там автоматично ми отговарят как да си сменя имейла т.е по начина, който описах по горе. Някой може ли да ми помогне?

# 89
Здравейте, как мога да си сменя имейла, с който съм регистрирана в Алито, понеже ми хакнаха пощата. Като се опитам да го променя от настройките ми изписва, че трябва да въведа кода, който ми е изпратен на пощата, но след като не мога да си вляза в пощата как да го видя този код. Писах на съпорта, но там автоматично ми отговарят как да си сменя имейла т.е по начина, който описах по горе. Някой може ли да ми помогне?
Според мен само съпорта. Поради масови измами с подмяна на мейл адресите не са много навити. Има други данни за вас когато сте се регистрирали, но предполагам не сте ги изпратили и затова не могат да Ви идентифицират. Мошениците търсят лична карта а балъците дават нея. В случай, че дадете друго и не казвате на никого какво е ... Става сложно да ви хакнат. Пък и повечето пощи се хакват вече трудно. Привързани са към 4-5 неща и ти се отелва вола да ги хакнеш.

Общи условия

Активация на акаунт