Отговори
# 300
Джейлин си водеше записки докато слушаше клипа на Енгин.

Аз като го гледах със субтитри си записах това:

За да можеш да се съсредоточиш бърху един единствен въпрос.
Оставих ти бащата на всички проблеми.
Но, разбира се, ще се наложи да проучиш малко, за да разбереш какъв е.
Но няма проблем, в края на краищата и сам ще те намери.
Разбира се може да поискаш помощ от когото положелалеш.
Ако все още не си разбила живота си , и прокурора ти ще ти помогне.

Това ми звучи като кодово съобщение, за следващия проблем, с който Джейлин ще се сблъска или проблема сам ще я намери.
А края ми звучи, че, ако досега сама не си е разбила живота, Ългаз ще и го доразбие... или ще й помогне да не го разбие.. не знам как а тълкувам

кой е бащата на всички проблеми - нейният баща, неговит баща или бащата на Ългаз
какво трябва да проучи... нечие минало може би, за да разбере какъв е...
кой ще я намери? проблема ли, истината ли?

# 301
  • Кърджали
Кукличке - че ако не си е разбила живота,  (демек ако прокурора е още с нея) Ългаз ще ѝ помогне да разбере какъв е проблема  ( защото преди това казва че за да разбере какъв е този проблем може да потърси помощ от когото иска).
Проблема - естествено е трупа на Зафер.  Джейлин рано или късно ще разбере за него , тоест този проблем ще я застигне.

# 302
Здравейте!

Благодаря ви момичета за коментарите - супер са !
Алекс 
Вера (12345..) вярна прогноза за света на наркотиците. Влезеш ли веднъж, излизането е само с краката напред
Не знам вече какво чувствам към Джейлин. Първо ѝ се ядосвах, после ми идваше да я напляскам по гол гъз,  а сега се опитвам, да, опитвам  се и се питам - ако този стрес ми се беше случил на мен, как щях да реагирам.
И отговора изобщо не ми се понрави
За това, че  Ългаз я оприличава  с Чънар само донякъде има право. Те и двамата опитват сами да поправят кашите, които са забъркали, но се получава още по-зловещ буламач,трудно поправим, и после още един ,и още един , и така до върха на пирамидата. А после изведнъж - буммм Bowling всичко отива по дяволите.
Чънар се скрива при тати или дЕдЕ, а Джейлан - лъже на поразия.
Смяхме се у дома  на ситуацията :
- полицай (Метин) , лъжец и укривател на престъпление, ставайки сам престъпник по този начин;
- адвокати: Йекта , Джунейт и Седа -лъжци, фалшификатори, подстрекатели към престъпления, мошеници,
  изнудвачи;
- съдийка - рушветчийка;
- гл. прокурор - страхливец;
- други прокурори - всички си имат кусури, в т.ч. Ългаз - и неговата психика не е много наред.
Комай само комисар Ерен е  наред.

За мен ще бъде интересна развръзката със спасеното различно дете. Ще наблюдавам реакцията на домочадието Метиново, макар че отсега предвиждам реакцията им - всеки по отделно.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 22:05 от Dimeto_M

# 303
  • Кърджали
Аз ако съм на мястото на Джейлин досега да съм влезнала в лудницата. И подкрепата на мъж като Ългаз няма да ме спаси.

# 304
Аз ако съм на мястото на Джейлин досега да съм влезнала в лудницата. И подкрепата на мъж като Ългаз няма да ме спаси.

Това имах предвид и аз. Битката ѝ обаче продължава. Дано не ни чака развод.
Чудя се как ще се издържат занапред Айлин и Гюл, след като изгониха Осман.Той вероятно ще дава някаква издръжка за Парла, но ги чакат трудни времена. Джейлин пак ще е натоварена с техните тегоби. И като капак - ареста на Парла с бандата на Чънар и Серда. Ще изпуши пак

# 305
  • Кърджали
Нося още една изненада
Промо откъс от филма с Каан Урганджъоулу и Аслъ Енвер "Продължавай да живееш" -
https://vk.com/wall609002571_162
Очертава се този филм да ми хареса

Диме, аз все си мисля (не че искам),че ни чака развод по някое време.
Успокоявам се с това, че накрая двамата ще си получат истинска сватба.
Ако преди това не полудеят от любовна мъка и проблеми

# 306
Хм, гледах серията на 1tvplus и там репликата, която обсъждахте е преведена ...ако не си го (прокурора) довършила... Разбрах го в смисъл, че Енгин не очаква тя да успее да го задържи.

Очаквам сълзите от фрага да са за Джейлин все пак, ама или Каан преигра или замисълът е такъв, ама аз имах чувството, Ългаз не можеше да я понася на разходката на крайбрежната. После в кабинета как я гледаше, тръпки да те побият. Ългаз от преди няколко серии щеше да е притеснен от заплашителната за Джейлин част от съобщението и първо да дотича при нея.

# 307
  • Кърджали
Солничке, да ти кажа често 50 пъти връщах тази реплика за да съм сигурна как точно трябва да я преведа . Наистина звучи малко двусмислено (аз даже в първия момент бях разбрала " ако вече не си го убила и него) ... Но след много връщания, прослушвания и дума по дума  , се убедих че трябва да се преведе така както съм я превела. Не казвам че на 100 процента съм убедена, но мисля че е така...

# 308
Малко инфо от Ранини тв : ''Зюмрют '' е родена през 1995 г ( мислех я за по голяма ) , играла е в театъра и се е снимала само в Йешличай по блу платформа преди Присъдата , все още учи в университета . На нейната героиня какво ли ще се случи - ужасТ . Наистина няма да стигнат адвокатите .

# 309
Алекс, просто споделих как е преведено там. Още като гледах серията тази реплика ми направи впечатление и сега като я закоментирахте нямаше как да не ме впечатли разликата.
Ти си ни официалният преводач Flowers Hibiscus така или иначе. Аз допълних просто любопитен факт.

# 310
Изгледах преведен целия епизод. Установих, че повечето проблеми в него,
а и в целия сериал, не са криминални, а нравствени, морални.
Оставям настрана прокурор Дерия с проблемите на сексизма,
оставям и Йекта, Лачин, сетра й Седа и Джунейт,
оставям Парс и сестра му Нева, оставям и Мердан и детето му.
Оставям дори младежите - там проблемът е също от морално естество.
В момента ме интересува единствено  двойката Джей и Ългаз.
Ългаз е прав да е огорчен и дори обиден, че Джей го лъже
и крие нещо  важно от него. Но абсолютно не съм съгласна,
че набързо се отказа да се поинетересува от нея за причината
и за това как да решат плетеницата със зловещата поява на Енгин,
а веднага изтича с лаптопа (тайната!) при Парс. Rage
Излиза, че той е много по-близък с Парс, отколкото с любимата си Джей.
Освен това мотивите на Джей с п(р)остъпката й са изклюбително в областта на морала -
трябва ли един изпечен мошенник като Йекта (всички са убедени в неговите постоянни
машинации, манипулации,  подкупи и т.н., но никой не може да го изправи
пред съда. И затова тя намира по-лесния начин - да го постави капан!
А после да разкрият постепенно всичките му престъпления като адвокат.
Има достатъчно свидетели за това.

Така мисля аз, а какво си мисли Сема ханъм е нещо друго...
Между другото, Уур Аслан е един от най-добрите актьори във филма
а досега кой знае защо не сме го обсъждали. Disappointed

# 311
  • Кърджали
Не мисля,че Ългаз веднага предаде лаптопа на Парс за да му угоди, защото го чувства близък или нещо такова. Там беше воден от инстинкта си за справедливост, и инстинкта на прокурор. Видяхме,че този му инстинкт се включи и като разбра за Нева, може да е бившата му годеница, но е извършила престъпление и трябва да си понесе отговорността; в това вярва той. Че всеки трябва да си плати за грешките си, но не и да плаща за неща, които не е направил.
И той много добре знае, че Йекта е ужасен човек, знае че мястото му е в затвора, но съвестта му няма да му позволи да знае че е осъден за нещо, което не е направил.
А защо първо предаде записа,после говори с Джейлин? Може би защото е наясно със слабостта си към нея. И с това,че трудно ѝ отказва и накрая Джейлин може да го убеди 🤪

Иначе и Парс беше много доволен,че най накрая му се удаде възможност да прати Йекта зад решетките.
Ръдван и той така се радваше....
За Ерен да не говорим....
То и Ългаз беше доволен, до момента до който разбра,че е зад решетките за единственото нещо, което не е направил...

Оттук нататък както казах всички те ще попаднат под ударите на отмъщението на Йекта. Кой знае, може па това да събере отново Конниците на Апокалипсиса и да се преборят срещу него...

# 312
  • София
Здравейте, момичета!
След като изгледах и този епизод отново съм объркана. Объркана, но от собствените си мисли и заключения. Ще споделя, въпреки, че повечето от вас няма да са съгласни с мен, но?!?
Аз предполагах, че Енгин е този, който си е поръчал книгата с отровните листа /четеше "Името на розата" / за да се натрови и избяга, но да замисли смърта си чрез убийство - това не. Преди бях чела , че се самоубиват само психично болни хора и силно душевно наранени. Луд ли е Енгин??? Според мен не е, но е болезнено наранен от любимата си и от съдбата си, която му отреди да стане убиец. Наранен е и от хората с които е живял и са го разочаровали и преди да отиде на "оня свят" иска да им отмъсти. Ех, това "турско отмъщение" . Един като Зафер взима оръжие и иска да убива "убиеца", а Енгин преди да умре иска да убие у всеки вярата, че е безгрешен и да им докаже, че всеки малко или много греши. Взел е решение той да си произнесе смъртната присъда, която смята, че заслужава, а не от страх, че ще лежи в затвора. Трудно решение, но ще накаже и тези които е обичал и от които не е получил това което е очаквал. Аз отново казвам, че изпитвам съжаление към Енгин.
И понеже съм почнала да оправдавам тези за които всички се изказват с неодобрение, ще кажа,  и за дедето Мердан. Във всеки епизод кадето дедето се появяваше, у мен се зараждаше мисълта, че той не е лош човек. Колкото и "неприятен" визуално да е представен, каквото и досие на  "престъпник" да  има, за мен той е  добър и справедлив човек. Сцената с детето аутист прободе сърцето ми.  Бащите на тези деца  ги захвърлат като ненужна вещ /"Доктор Чудо"/ или семействата им ги изостават /"Жена"/, то тук един случаен човек, който е убил бащата- изверг, лежал е в затвора, но  се грижи за болното дете.
Доста сте писали за създалите се отношенията между Джейлин и Ългаз. Съгласна съм с вас, че ни предстои още да "треперим" да не се разделят. Аз смятам, че двамата много се обичат и всичко ще отшуми като "буря в чаша вода" . Ще си напаснат характерите, но трябва време.
Спирам да пиша, но като заключение ще ви припомня един цитат /префразиран от мен/ от "Лунната долина" на Джек Лондон. Възрастна жена /като мен/ дава съвет на младата току що омъжена девойка, че "Жената не бива да се разкрива веднага на съпруга си. Това трябва да става постепенно - както характера, така и тялото. Мъжът трябва да сваля "прикриващия воал" не наведнъж. Той трябва да изучава нрава й, да се ядосва,  да свиква, да прощава ако е нужно, но винаги да остава по нещо скрито от него, което да го изненадва, а тя да му става все по интересна."

Хубава вечер, аз ще се прехвърля на "Затворника". Бъдете здрави.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 22:35 от Nina NN

# 313
Попаднах на това интервюс Пънар,но понеже е голямо,давам линк за желаещите да го прочетат.Част от него,отнасящо се за Джейлин:
" От няколко дни уговаряме интервю. Тя работи толкова усилено, че дори се включва в интервюта от снимачната площадка. Това е добре познат сериал, който е следван с възхищение, включително и главният му герой. В сериала тя ражда образа на адвоката Джейлин, който се опитва да постигне справедливост по всички възможни начини.

Допустими ли са всички средства и за да постигнете справедливост?

📍Не! За Джейлин е добре, но не и за мен. Джейлин е момиче, което се бори с големите закони. Има свой характер и специално място.

Чудя се дали приличате по характер на Джейлин?

📍Определено не сме еднакви. Тя е много умна. Ако бях неин терапевт, щях да й кажа, скъпа, имаш проблем със себе си. Бих казал: „Първо, решете тези проблеми.”
https://vk.com/dizimedya?w=wall-132999259_1293566

# 314
Верче - пак си "гръмнала" в десятката.Ето с този откъс.
Цитат
Чудя се дали приличате по характер на Джейлин?
📍Определено не сме еднакви. Тя е много умна. Ако бях неин терапевт, щях да й кажа, скъпа, имаш проблем със себе си. Бих казал: „Първо, решете тези проблеми.”
Та само като погледна семейството на Джейлин и виждам представителна извадка от редица психиатрични диагнози
Това ме накара малко да се "заровя" в средата, в която е израснала. Била ли е обичана от майка си и баща си. Когато арестуват Зафер точно тя е поела всички тежести на семейството - материални и морални. Сестра ѝ е в тежка депресия след загубата на дете. Майката - също се лекува.
А Джей все пак успява - завършва право, което хич не е лесно, гради кариера и започват да я забелязват в юридическите среди. Какво ѝ се случва обаче по-късно - отново разочарование. Мъжът до нея ѝ изневерява. Леко ли се понася такова предателство. Мисля си , че точно и затова тя поема всичката тежест от делата в кантората. Енгин е по-скоро момче за бързи поръчки., въпреки отличната си диплома.
Та цялото това битие е изработило характера на Джей. Тя не се доверява на хората и не вярва в тяхната добронамереност. Разчита само на себе си, вярва само в своята преценка за нещата. Затова на хора като нея е трудно да съжителстват с някого, да споделят с него, да му се доверят, да приемат помощ.
Нали помните какъв скандал направи Джейлин на Ългаз когато разбра ,че е подал оставка като прокурор.
Хората са различни. Нашите гълъбчета също - единия мисли като адвокат, другият е с мисленето на прокурор за постигане на справедливост. Няма начин тези две вселени да не се сблъскат. И това се случи.
И друго да си кажа - не мисля, че Джейлин не оценява добрата страна на Ългаз. Тя просто се страхува от неговата гледна точка по въпроса, страхува се да не го загуби. Може би, затова често чуваме - "Не ме оставяй, както направи баща ми". Този страх е ужасен, това е нейният ад - да остава сама, да се бори с предизвикателствата - сама, да пада , но да се изправя сама. 
А Ългаз изобщо не се постара да я разбере, той се противеше и на адвокатските ѝ действия в началото.
Не успя този път прокурора , да постъпи като съпруг, да прояви разбиране, да поговори открито с Джейлин, пък после нека пак се направи на спасител на Йекта. Различни са тези двамата сладури, ще им бъде трудно, ще спорят, ще се сърдят , но вярвам, че ще бъдат заедно.
ЗЗдравейте !

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 18:35 от Dimeto_M

Общи условия

Активация на акаунт