Хайде Коледата идва дайте своите идеи!

• 52 923
  • 387
  •   1
Отговори
# 255
Искам да направя фунийки с ванилов крем!Но нямам извити капачки и формички. CrazyДайте ми моля ви идея от какво мога да ги направя!

# 256
  • София
Момичета, кажете с коя от всички рецепти за маслено тесто сладките стават мекички, като масленки? Аз пробвах едни меденки и още едни сладки с маслено тесто, но сладките стават твърди. И други мами по-нагоре пишат, че им стават на камъчета, а аз искам да станат мекички. Praynig

# 257
О-ле-ле, влакът е супер.....почват да ме сърбят ръцете да го спретна  Grinning

Тинкърбел, аз имах предвид рецептата за линзер сладки, но само да се разточи и изреже на формички....много хубави бисквитки стават - аз така пробвах последната тава, като ги правих миналата седмица....

# 258
Момичета, кажете с коя от всички рецепти за маслено тесто сладките стават мекички, като масленки? Аз пробвах едни меденки и още едни сладки с маслено тесто, но сладките стават твърди. И други мами по-нагоре пишат, че им стават на камъчета, а аз искам да станат мекички. Praynig

Не трябва да ги препичаш. Трябва леко да покафенеят, ако ги оставиш по-дълго време във фурната стават твърди. А....и трябва да са малкопо-дебелички  Grinning  Дано си ме разбрала, защото го обясних  Crazy

ето това си харесах аз.
Ще го творя в Събота и ще ви се изфукам след това. Струва ми се лесно, защото има и шаблончета Thinking

И аз го харесах това влакче, но няма да имам време да го направя за тази Коледа  Sad

# 259
Да, стават твърди но трябва да се съхраняват в кутия с резанка ябълка. Джемма така беше писала и аз направих така и станаха мекички иначе бяха наистина камъчета Simple Smile

# 260
  • София
Направих Английския коледен кекс на Джемма - стана фантастичен......Опитахме го, естествено, то при този аромат няма начин да не се изкушим  Joy Но останалата част го скрих в една кутия и се надявам до Коледа никой да не се сети за него.
Благодаря, Джемма, за прекрасната рецепта   bouquet
Мисля да направя и джинджифиловите сладки, дано да ми остане време след работа.
Рецептите и украсите са страхотни!!! Браво, момичета, действате ми много вдъхновяващо!   bouquet

# 261
Като гледам какви красоти сте направили ме е срам да ви покажа моите джинджифилови сладки Sad Браво момичета   bouquet страшни сте Simple Smile

Мисля да направя питката за Коледа по тази рецепта за тесто http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119848.0 Много е сполучлива и пропорциите са точни Simple Smile препоръявам ви я  Peace

# 262

Първата рецепта от този ми постинг , е за точно такива маслени сладки, които стават много мекички и пръхки.

# 263
И ние сме готови с коледната къщичка и меденките. С лепенето видях малко затруднения ,че опечените елементи на къщичката престояха два дни и поомекнаха, но с повече усилия стана Mr. Green
А украсата на сладките я рисувах с клечка за зъби ,че не се ядосах на фунията и спринцовката.

Simple SmileЕто снимките:http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1749450/

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1749451/

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1749452/

# 264
Като за първи опит не мога да не се похваля Simple Smile

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=86179&photo=1

С приятелка, на по чаша бяло винце - това сътворихме  Flutter

Децата се вихриха върху украсата  Mr. Green

# 265
Благодаря на всички ви за страхотните идеи ирецепти!Момичета,дайте рецепти и за панетоне и щолен,моля ви!

# 266
Зори, моля те кажи ми точните пропорции за украсата от пудра захар и прясно мляко!
А и не ми стана бяла а прозрачна..... Sad

# 267
Щом е станала прозрачна, значи си сложила много малко пудра захар! Нямам точни пропорции, защото я правя на око, но за ориентир ще ти кажа, че е по-добре в пудрата захар да сипваш лъжичка по лъжичка от млякото, а не обратно. Консистенцията трябва да е подобно малко по-гъсто от кондензирано мляко.

# 268
  • Русе
Зори, голям резил. Вчера реших да направя двата вида сладки от онова списание - от един вид тесто четири вида сладки /и ти ги имаш/. Нищо не стана. Едните трябваше да бъдат "зебра" - един пласт бяло тесто, един кафяво и отгоре пак бяло. Между тях течен шоколад, режат се на правоъгълничета и отгоре бадемова ядка. Само дето купих толкова продукти - накрая нищо. Станаха много тънки - абе направо на кора и като ги сложих да се пекат се разляха в тавата - умрях от яд.
Дали трябваше да ги точа по-дебело, дали много ми омекна тестото /то по принцип е онова масленото/  newsm78. Като гледам твоите на снимките - много добре са се получили... Другия вид ги докарах долу-горе, но пък са много корави. Слепих ги с течен шоколад, та да видим какво ще излезе до Коледа Thinking

# 269
mama1+2 що така  Thinking.  Има ли вероятност да си изпуснала някой продукт или да не си отмерила точно нещо. Аз само тези слепените не съм правила, но то тестото е едно и също, така че това няма значение. Възможно е да е трябвало още мъничко брашно за да не се разливат. При мен си станаха меки, даже ронливи на следващият ден. Щом си ги слепила със шоколад ще омекнат.
Ти си прегледай рецептата в списанието пак и виж да не си пропуснала някой продукт. Маслото си го размекнала само, не си го разтапяла, нали?

Общи условия

Активация на акаунт