Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 7

• 26 222
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Аз също не съм гледала анимациите на Дисни. Просто не си падам по анимации с много малки изключения (Шрек, например).

# 256
  • софия
Леле как 2 жокера за 7те чудеса 🙈 сравнително лесен въпрос.
На въпроса за папата залагах на спасител. Много я насочи с въпроса какъв е по народност, но тя не знаеше.
За дисни въпроса мислих, че е Жасмин и аз 😄
Ариел нямам спомен да съм гледала, а съм дете на 90те.
Хари Потър утре ще го видим до къде ще стигне Simple Smile

# 257
Е, предполагам, че зависи от това къде живее човек. Нас по принцип не ни пускаха по улиците (а и си беше опасно през 90-те, пък и след това), нито пък някой ме е наглеждал - или съм била на гости, или сама вкъщи (не ми е хрумвало да вися навън). Не си спомням бабите и дядовците да са били масово явление - май само една приятелка имаше баба, която да живее наблизо. И видео имах, и компютърна игра (повечето ми съученици също - бяха все някакви от битака и все с различни заредени игри - рядко можеше да се видят две еднакви). Мен затова ми е смешно разни съвременни "звезди" на по 20 години като кажат, че преди тях децата не са стояли вкъщи, защото е нямало Интернет. Еми, нямаше Интернет, но една хубава игра на Марио си отнема 4-5 часа.

П.п. имам предвид масов домашен Интернет - да не вземе сега някой да ми обяснява кога се е появил първият Интернет.

# 258
  • Велико Търново
Ем, що да не. Аз имам момчета и познай дали сме гледали тези анимации - ми не сме. Не, че не знам кои са, но никакви подробности не знам. Но пък колко пъти съм гледала Мишки рокери от Марс... Joy
Точно това щях да пиша и аз - че момчетата не гледат за принцеси. Поне не и във възрастта, на която е детето на участничката. Моят внук повтаря Пламъчко, но не знае нито една принцеса.
Аз също не знаех, че Ариел има втора част. Иначе първата със сигурност съм я гледала, имахме я на видеокасета, но само това. Въобще не предполагах, че след това е имала дъщеря.

# 259
В моето училище, сред съседите и приятелите ми (на моята възраст) не е имало деца, които да не са гледали много пъти всички филми на Дисни. Още повече, че тогава телевизията беше по-скапана и се наблягаше на видеото.
А на моята възраст не сме ги гледали, защото не ги даваха по телевизията и нямаше видео и кабелна. Децата на 80-те масово не познават принцесите на Дисни от детството си.

# 260
О, дъщеря ми ме светна, че за Ариел имало 3 серии. 😃

# 261
Ама хора.. аз нямам ни момичета, ни момчета, гледала съм ги като малка. Аврора е Спящата красавица и е много стара анимация. Някои са от 60-те и 70-те години, както казаха преди мен.

Даже на 20 и няколко години пак си ги прегледах в някакъв зимен уикенд. 😂

# 262
Ама хора.. аз нямам ни момичета, ни момчета, гледала съм ги като малка. Аврора е Спящата красавица и е много стара анимация. Някои са от 60-те и 70-те години, както казаха преди мен.

Ами те и да са от 60-те и 70-те години не означава, че в България някой по това време ги е гледал.

# 263

Ами те и да са от 60-те и 70-те години не означава, че в България някой по това време ги е гледал.

Така е, аз съм ги гледала като дете. Но не е било в момента на издаването им. 😂😂

# 264
  • София

Стани богат - 07.03.2022

# 265
  • Пловдив
Тази сутрин догледах едно предаване от миналата седмица и да се възмутя. Жената, която изгоря на изобарите (линиите, ограждащи на картата зони с еднакво налягане), че не знаеше отговора, не го знаеше, че Билалов се опита да я насочи леко, опита се, ама защо с 50 на 50 и оставиха и грешния отговор "температурата", който много лесно обърква?! Още повече, че май тя още преди това каза, че се чуди за него.
Това, ако прехахването на два от три отговора не е напълно случайно, но май тук повечето подозираме, че не е.

# 266
Може да е случайно, може и да не е. Съмнения винаги ще има и затова според мен играещият никога не трябва да споменава за колебанията си. Така няма да има съмнения, а и ако после пита публиката няма да я обърква с предположенията си.

# 267
  • Пловдив
Защо Христо Ботев издава вестници в Румъния на български език? Не е било заради шепата българи там.
Абе, Деф, как успяваш да измислиш толкова щуротии?
Ползвали са кирилица за писане и старобългарски език, мисля, в църковните служби, нищо повече.
И да, имат славянски (български вероятно) заемки в езика си и преди са имали още повече. Което не е като да са говорели български. Англичаните имат още повече френски заемки, ама не говорят на френски.

Как изобщо можа да ти хрумне, че не е имало румънски (или влашки, както са го наричали българите тогава) език?

Естествено, че вестници със заглавия като "Дума на българските емигранти" са за "шепата българи там".

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 12:31 от Магдена

# 268
Опука жокерите за нищо Хари Потър.

# 269
Билалов директно чете от уикипедия...

Общи условия

Активация на акаунт