Парфюмни размисли и страсти - 270 март 2022 г.

• 63 118
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Искам да питам за Izia - Sisley:
https://www.fragrantica.com/perfume/Sisley/Izia-42935.html
Пролетен ли е, наистина ли е хубава, естествена роза?
https://www.fragrantica.com/perfume/Sisley/Izia-La-Nuit-64679.html

Кой е по-добрият вариант от двата?
Няма по-добър, и двата....Stuck Out Tongue Closed Eyes
Да, много е пролетен Izia, аз го извадих вече.
Не очаквай обаче типичната, росна роза, като от розов храст. В него има доста алдехиди и розите са, как да го кажа, изпрани и стерилни. Ухае на чисто и сапунено. Тъй като е специфичен, не препоръчвам покупка без тест.
Индрише и здравец не усещам аз. А много бих искала.

La Nuit също е разкошен, но е за студено време. За мен е със звученето на Coco Noir - дървесно-шипров и тъмен и много пипнат.

Ще проверя Idole Intense, щом казвате, че се усеща индрише.

За Byzance и аз + 1. Много добър аромат, напомня на Kenzo Amour, но е дори по-бюджетен от него.

# 511
Начи... Нито Byzance, нито This is her на Zadig and Voltaire намирам за лесни за харесване или прекрасни ванилии. Само си споменавам впечатленията, за да се имат предвид харесванията и нехаресванията като съотношение, без да настоявам, че моето мнение за тях е по-вярното.

# 512
Ех, тази Изия!
Из Фрагрантика: "Подойдет вообще на любой возраст и случай, но лучше носить с улыбкой, не представляю этот аромат на ком-то с отстраненным выражением лица!"
Едно видео, който иска да си  погледне:

# 513
Момичета, открих много приятен парфюмен канал на български Ilko Sokolov. Повече споделя за мъжки аромати, но съдържанието е интересно и човекът е симпатичен. Та го препоръчвам, ако ви се гледа.

# 514
Добро утро! Какво ви е мнението за Mancera Coco vanille и Mancera holidays? Не ги познавам, но ми се струва, че ще са доста сходни.
Също търся отзиви за Montale Vanille absolu и Montale vanilla cake. Тези са за подарък на дама, обичаща много ванилия. Спряла съм се и на Mancera vanille exclusif.

Имам отливки от Mancera Coco Vanille и Holidays - нямат абсолютно нищо общо. Coco Vanille е задушаващ, тежък и синтетичен, изобщо не ми допада, а с Holidays се разбрах от 3-4ти опит. Приятен е, свеж, мирише на разходка по плажа Wink

Mancera Vanille Exclusif ми е любимия от марката, праскова с много ванилия, мек, топъл и мирише на къпкейкове.

# 515
Момичета, открих много приятен парфюмен канал на български Ilko Sokolov. Повече споделя за мъжки аромати, но съдържанието е интересно и човекът е симпатичен. Та го препоръчвам, ако ви се гледа.
Споделиха го вече, колегата пише и тук Simple Smile за сега май в темата за размените само, но е добре дошъл и в тази, естествено.

# 516
  • Sofia
Здравейте, влизам да споделя какъв неочакван подарък си направих за първа пролет Simple Smile Отидох до Нотино днес да хвърля един нос на новата Реплика (за мен е с доста мъжко звучене, една грижа по-малко Simple Smile ), та както си обикалях, мернах новото Gucci Bloom EDT.  Бях го набелязала за тест, слад като изгледах няколко ревюта и всички твърдяха, че е по-лека, по-нежна и свежа версия на оригинала, който така и не успях да нося, твърде белоцветен ми дойде.
Ами, чудесен е! Свеж, прохладен, със леко подсладена тубероза, усещам мандарина, портокалов цвят... Прибрах си една 30-чка да си се гледаме сега пролетта.
Та, на който му е била тежка и затлачена оригиналната версия, може да погледне този, много е хубав Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 20:43 от cutesmallcat

# 517
И аз пробвах новата Реплика, никак не е моя. Дъщеря ми каза, мирише на дъжд, казвам тя така си се казва. И за мен отива в мъжка посока.

# 518
По темата здравец  в Парфимо виждам отлична оферта - https://www.parfimo.bg/rochas-tocade-eau-de-toilette-za-jeni-100-ml-tester/
https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Tocade-1418.html

В ретроспекция цялата му красота се разкрива на студено, проветриво. Идеално се вписва в темата за топлия кашмирен пуловер,  сложен, спокоен, за хора, които се чувстват добре в кожата си. Закачливо настроените дами могат да пропуснат. Чистосърдечно си признавам, че имах проблем дълго време със сладката остатъчна пудреност, която залепваше върху кожата ми, непоносима ми беше. Има известен уклон към Casmir Chopard, който не можах да нося.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 11:26 от Никой като Някой

# 519
Изпуснала съм цялата тема някакси....

По въпроса от пурвата страница:

Смело мога да кажа че CH Good girl  е най-съблазняващия и секси парфюм в колекцията ми в момента. Преди време имах Estee Lauder Modern Muse Niut и ми носеше множество комплименти, определено беше чувствен и секси.
В същата категория мога да добавя и Zara EBony wood - усещам череша, подправки, дървесни нотки, много сходни с тези на вечно любимият ми мъжки парфюм V&R Spice Bomb.

Сдобих се с два парфюма последната седмица, непланирано, но желано. Първият е Zara Rose Gourmand - най-добрият бюджетен парфюм, който притежавам. Сладка роза, почти лукумена, много топъл аромат, напомнящ ми на близкия изток. Силно излъчващ, трайност 6+ часа на кожа, на дрехи няма отмирисване (облякох блуза пръскана с него 3 дни по-рано и миришеше достатъчно силно, че да не се налага да пръскам отново).

Вторият е от днес, след като го издирвах в размените - Balenciaga Florabotanica - взех последния 100 мл от Нотино, ще се поливам с него в следващите месеци. Носи ми свежест, лекота и настроение. Усещам зелените нотки, розата е ненатрапчива и все пак отчетлива. Първоначално усещам хладна мента, но бързо избледнява. Пробвала съм го само в студени дни, надявам се в по-топлите още повече да се харесаме. Виждам го като неразделна част от пролетно-летният ми парфюмен аутфит.

Тествах и новото Chloe Naturelle, първоначално си казах "мирише ми на скъп слънцезащитен продукт" (от сериите на козметичния бранд Nuxe) и мнооого ми харесва, а няколко часа по-късно съм влюбена. Разви се много сладко, фурмите и мирабелата се разгърнаха прекрасно. Нищо общо не намирам с предшествениците му. Това е сладка далечна братовчедка. Но цената му ме притеснява и бих го взела за есенно зимния период на добро намаление. Трябва да се пробва преди да се купи.

# 520
Много ми и драго да срещна фен на Florabotanica 😎

# 521
Аз отдавна се стреснах от аромата на Florabotanica. До втори опит не стигнах, но шишето, за мен, е едно от най-красивите. Не в смисъл на изящно и фино. Но е удивително. тежко, нестандартно, страхотно!

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 22:35 от Magda Dimitrova

# 522
Днес си извадих за употреба през пролетта "Innocent". Разкошен е. Не усещам сладки нотки, а само чисти и свежи. Скромен е (не нахален), но заявява присъствие. Май всичко на Мюглер ми харесва.

# 523
  • by the sea
Florabotanica когато го взех една пролет на момент реших, че ще си ходи... , ужас, остър, миришещ на зелентии вместо на роза... Но остана у мен до лятото, дадох му нов шанс и се оказа голяма красота, прекрасен и освежаващ за жегите, лятна роза. Сега за нищо на света не бих се разделила с него.
Вчера и днес съм с Puredistance White
Много нежен фин мускус, леко ретро идва, женствен парфюм, за сватба ще е прекрасен, всичко в него ми допада, само цената не ми харесва.

# 524
  • Варна
Здравейте , наскоро някой беше споменал- сравнил два дамски Coach-a . Насочила съм се към марката за подарък на младо момиче ,но не откривам ''размислите'' .

Общи условия

Активация на акаунт