Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 55 346
  • 794
  •   1
Отговори
# 105
Дам, и аз предпочитам по- ръждивото и по- светло червено.

# 106
  • Бургас
А на Радика къната какъв цвят прави? Сега ме зарибихте и аз да поръчвам нови къни.

Помня и аз, че преди години турската къна се вареше.

# 107
  • София
Дам, и аз предпочитам по- ръждивото и по- светло червено.

Според мен, за да се получат медни оттенъци и по-светло червено, може да се разрежда с касия, но тогава би стояло естествено или на светла или на побеляла коса.

И аз побелявам от много ранно - от 22 год, и сега на 42 имам около 40-50 % бяла коса.
Определено всички около мен забелязаха новия ми цвят и получих много комплименти.

# 108
  • Стара Загора
Моят опит с Танзарин не е много успешен. При мен оранжавее в корена . Иначе дължинатс се получи с много приятен червен оттенък, но тя ми е доста по- тъмна.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 09:45 от niditop3

# 109
Аз все още нямам снимка след тезарин(щерката ме снима и все не може да се стиковаме). Смесих я с касия и не ми е тъмна, но и червеното е по- малко от очакваното. Бях забъркала малко къна от хена фокс+ касия за веждите, но уви не получих оцветяване. Къде бъркам?

# 110
Аз отново се правих със Сахарата и отново съм очарована. Интервала между двете къносвания е три седмици. Корените ми бяха много израснали, отново идеално покритие, каквото с други къни не съм постигала. Лесно нанасяне, лесно измиване без да падне нито един косъм, както се получава при другите. Този път не си измих косата преди да я намажа, не беше мазна, мита е в четвъртък, пак си стана идеално. Ще снимам утре или вдругиден, да се прояви истинския цвят, знаем, че потъмнява малко след ден, два.
Не знам, може би е до коса, но от никоя друга къна не съм била толкова доволна. Аз и затова все се отказвам, защото с другите корените ми все не се оцветяваха.

# 111
Снощи най-сетне се наканих да пробвам с витамин Ц да сваля наслоения от години къносване цвят... честно казано, не съм особено впечатлена. Има леко просветляване, но се чудя има ли смисъл да се опитам още 1-2 пъти преди да се къносам отново. Отдавна ми е време, но по ред причини не ми беше до това. По дължините ми се искаше да сваля поне донякъде натрупания цвят, естественият ми цвят е светло кафяво но косата ми беше станала сравнително тъмна с годините. Не че ползвам тъмни цветове, на чиста къна съм но си имаше натрупване. Освен че поначало в задната част на главата е по-тъмна и че побеляването предимно отпред около лицето засилва тази разлика още.
Според вас има ли смисъл да опитвам още 1-2 пъти с витамин Ц или да не очаквам да падне повече цвят? И колко често мога да правя това нещо? Косата ми е мека и хвърчаща след това третиране, но не я усещам изсушена хем нарочно не сложих балсам да видя на какъв хал ще е.
Хем ме сърбят ръцете са сложа къна вече че минаха 2 месеца и корените ми са израсли много, хем пък ако мога да я просветля по-добре да не бързам... май не знам и аз какво искам Grinning

# 112
При мен нямаше ефект, нищо не свали, но само един път пробвах.

# 113
  • Стара Загора
И при мен нямаше много ефект със свалянето на цвета.

# 114
Разлика има, но не е толкова колкото ми се иска на мен. А при къносване и без това ще хване по-добре по дължините, където вече има предишна къна, та исках поне да не става по-тъмна там от нужното.
За мазане само на корени няма да е сега, защото преминавам от една къна на друга, та вероятно следващия път ще опитам. Предишната беше ръждива на цвят, а последно сложих тази турската от Бахарика, която си е хубав червен цвят. Е, след мацането вчера с витамин Ц, по дължините е по-близо до стария ръждив цвят.

# 115
Натка, пробвай сега някоя мазна маска за сваляне на цвета.

# 116
  • В полите на Пирин планина
Няма как да стане отведнъж. Пробвайте маслени маски, но трябва постоянство. Все пак това е къна, натрупвана доста време. Simple Smile

# 117
Трудно се прежалвам за мазни неща по главата си, много трудно. То и затова към друго се насочих.
Косата ми се омазнява бързо и усещането за нещо мазно на главата ми го асоциирам с много мръсна коса... Всеки луд с номера си, просто за мен е супер неприятно. Хем съм започнала с къната още като ученичка и не ме притеснява че стоя намазана с нещо. Стига да не усещам мазно или да знам че е такова, обикновено не изтрайвам и тичам под душа.
Ще видя евентуално още веднъж с витамина да пробвам и то ще си проличи има ли смисъл и от трети път.

# 118
  • В полите на Пирин планина
Simple Smile Ами... иначе маслените маски не увеличават омазняването, а го регулират.

# 119
Simple Smile Ами... иначе маслените маски не увеличават омазняването, а го регулират.
Така си е и го знам, но пак ми е много неприятно усещане и не го изтърпявам за достатъчно дълго. Правила съм преди години с тривитаминол и с масла, в кратък период бях минала на химични бои и косата ми беше на метла... помогнаха много, обаче още помня колко гадно се чувствах всеки път, хем мина мнооого време. След това малкото ми опити с нещо маслено все бяха отмити почти веднага, не ги изтърпявам.
Пак падна малко от цвета сега, не се надявах и на толкова. Ако падне още малко - добре дошло. Ако не падне - здраве да е, ще знам че съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт