Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 430
  • 794
  •   1
Отговори
# 600
Хубав е цветът наистина, а и ти скоро започна, ще се понатрупа и още с времето.

Наскоро стана дума за къна дето изглежда прекалено зелена... Е, не бях срещала, ама вчера и това видях. Че и количество си поръчах от Бахарика, то не си струва доставката ако е малко.
Вярно че сравнително малко часове я оставих да оксидира, нямах повече време да я чакам. Беше сменила цвят само отгоре, а иначе си беше зелена сместа. Чак се съмнявах ще стане ли нещо, но пробвах на ръката и като видях че остави оранжева следа си плюх в пазвата и мазах Grinning Хвана си нормално де, ако и да умрях от смях по време на мазането. Като махнах найлона да мия след няколко часа, вече не беше чак така, та ще видим. Ще пробвам следващия път да си я оставя да оксидира по-дълго и да я замразя, това с повечето къни съм го правила. Интересно ми а дали и след това ще стои зелена сместа. Понеже имам количество, не ми е раздразнила скалпа или от сорта, а и за сега цветът изглежда добре, мисля да си я използвам. Пък нататък ще видя каква друга ще търся.
Нати, за тази къна някога аз "зарибих" съфорумките. В смисъл, че случайно я открих, купих, мазах и останах доволна. После споделих тук в темата. Тя е една от къните, които правят добър червеникав цвят, не така ръждиво, както са повечето. Не знам какво има вътре, но факт, че стои по-зелена сместа. Отделно при нея няма никаква разлика в покритието, ако е престояла 2-3-6-12 часа да оксидира, или да я разтвориш и директно да я мажеш. Резултата е абсолютно един и същ. Питала съм продавачките във всички магазини, тъй като са пловдивска верига и никоя не знае точен състав. Казват - къна от Турция и това е. Последно като купих /преди месец/ я бяха направили 5 лева/100 грама. Беше 3 лв.  Видяха, че имат доста поръчки и хоп - вдигнаха цената.
Та следващия път, бъркай и директно мажИ, ще видиш, че няма да има разлика.

# 601
Да, поскъпна докато се наканя, пробвах я за пръв път в началото на годината и беше на токава цена... Сега е и повече. Но пък то кое ли не е поскъпнало вече.
Пак ме устройва, тя моята коса е тънка, не е гъста и съм я скъсила доста, 50 грама ми стигат ако е прилично смляна къната. 4 лева веднъж на около месец не е скъпо,ако и да няма нищо общо с първоначалната им цена. Може и по-скъпо да я внасят, приятелка която живее в Турция се оплаква че и при тях цените летят в небето...

# 602
Не, не, нямах предвид увеличението като цяло. Просто те вдигнаха цените, заради повечето поръчки на къната. Иначе реално погледнато, тя излиза най-евтино , спрямо всички останали, които се предлагат.

# 603
8лв е вече за 100 грама... Но тя и на Хенафокс е поне толкова май, ако не и повече. Други марки не съм проверявала скоро, може и там да се изненадам. Каквото - такова, няма да ходя с белите коси я, те моите са много и визуално ми слагат бая годинки отгоре.

# 604
8лв е вече за 100 грама... Но тя и на Хенафокс е поне толкова май, ако не и повече. Други марки не съм проверявала скоро, може и там да се изненадам. Каквото - такова, няма да ходя с белите коси я, те моите са много и визуално ми слагат бая годинки отгоре.
Хм, значи са се изтарикатили онлайн. Във физическите магазини е 5 лв. Преди 2 часа казах на половинът да мине да ми вземе, и все още е 5 лв.

# 605
Извинявам се, не разбрах коя къна хвалите. Погледнах назад в темата, но не се ориентирах.
Може ли линк?

# 606
Извинявам се, не разбрах коя къна хвалите. Погледнах назад в темата, но не се ориентирах.
Може ли линк?
Тази
https://baharika.bg/product/kana-originalna-turkey-wholasale-trade

# 607
  • Бургас
Къната на Радика дали ще прави по-тъмен цвят? Писали са я махагон.

Помня, че навремето когато имаше само такава като турската не се оставяше да оксидира.Тогава съм се правила с къна и кисело мляко като маска, но и не ми е трябвал силен цвят, просто да червенее.Или пък сме я варили.Правех се като ученичка, явно си имам афинитет към червена коса от малка.После с боите изпробвах всички възможни нюанси.

# 608
И аз съм варила навремето, с такава инструкция вървяха тогава... голяма галимация беше, то това повече ми тежеше от мазането.
Помня че като започнах да се правя с къната на Хенафокс (преди двуцифрен брой години), бях скептична става ли нещо без варене, като така пише на нея. То пък ставало, да се не надяваш. За нея от форума разбрах, преди това беше каквото има по магазините и рядко ако докопам от Турция донесена.
И аз от ученичка още, искам си червена коса и туйто Grinning Сега вече мажа по принуда, заради побелели коси, но не ми и хрумва да сложа боя или друг цвят. Къната си е моето.

# 609
  • Балчик-Сливен
Момичета, от Култиватор - бургунди получих зачервяване по врата, ушите. Вече трета седмица имам сърбеж по шията, явно направих алергия към някоя от съставките.Интересно, че нямам сърбеж на скалпа, а там, където се докосва косата- уши, лице, шия. За съжаление, не направих тест преди намазването. Споделям, за да не правите моята грешка. Сега си правя маслени маски и чакам да падне, за да се намажа със Сахара таразин.

# 610
Здравейте, момичета. С алергия към боя съм от много години (получих я от черен цвят). Вече обаче имам нужда от боядисване поради зачестили бели косъмчета.
Вероятно сте писали за това и ще се върна да чета, но все пак и да попитам - някой в моето положение да е проявил алергия и към кафяв цвят на Хенафокс? Купила съм си 1 опаковка миналата година и все не се решавам да опитам... в момента съм си намазала сгъвката на лакътя за тест и реших междувременно да проверя за личен опит. Благодаря Simple Smile

# 611
Не съм се мазала с Хенафокс, аз ползвам Култиваторс в тази гама, но те са с подобен състав, имат само билки без добавена химия.
Аз също получих алергична реакция от химическа боя, направо изгарях от сърбеж няколко дни и трябваше да се измия няколко пъти, докато падне пигмента от скалпа, че ме беше оцветил много. Пих и антихистамин.
После съм пробвала с други бои, както и с шампоан оцветител, които не са ми било толкова дразнещо, но пак не беше съвсем ОК.
Откакто съм с билкова боя - няма никакви странични ефекти, стояла съм и по 3 часа без никакъв проблем.
Според мен изчакай 24 часа от теста и ако няма някаква реакция - мажи смело.

# 612
  • Бургас
Аз направих тежка алергия от боя Гарние.
Пробвала съм с къна Хенафокс и последния път сложих хибискус.
От къната имам сърбеж по скалпа, но не било алергия. Оставал някакъв фин прах, от него било това усещане.
Нямам парене, подуване и зачервяване, дано не се появят.
И аз дълго ходех със сива коса от страх.
С билки уж не се получават такива жестоки алергии както от химични бои.
След реакцията кожата ми беше като изгоряла.

# 613
Аз направих тежка алергия от боя Гарние.
Пробвала съм с къна Хенафокс и последния път сложих хибискус.
От къната имам сърбеж по скалпа, но не било алергия. Оставал някакъв фин прах, от него било това усещане.
Нямам парене, подуване и зачервяване, дано не се появят.
И аз дълго ходех със сива коса от страх.
С билки уж не се получават такива жестоки алергии както от химични бои.
След реакцията кожата ми беше като изгоряла.
Благодаря ви, момичета Heart

Да, при мен също беше много страшна реакцията. Вече минаха може би 10 години и още не мога да се престраша да пробвам отново. Но вече има доста посивели косъмчета и става наложително. Може би ще се престраша на опитам Хенафокс - дано намеря решение и преодолея този страх... Simple Smile

# 614
  • Бургас
Вижте на какво попаднах!
Рецептата е на 7:50 минута. Има ли някой да го е пробвал или желаещ да се "жертва"?Smiley

https://www.youtube.com/watch?v=uTJTzuvsnnU

Общи условия

Активация на акаунт