Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 462
  • 794
  •   1
Отговори
# 495
И аз си мислех, че маслата свалят цвета, ама не е така, поне при мен. Аз мажа на чиста коса, последно слагах масло от макадамия в боята (Култиваторс). Правих и маска с бадемово масло, не виждам да ми е свалило много от цвета, но той вярно, че е близък до моя естествен. Белите коси обаче не са се променили, те си ми стоят златисти и не мърдат 🙄.
Сега аз да питам нещо, мрънкам тук в темата, че получих някакво раздразнение на скалпа, което не мога да овладея още, себореен дерматит е май, както и да е, обаче вече съм сериозно за боя, че бялото почва да се вижда в корените 🥴. Не смея смело да се наклепам с боя и да стоя с шапката за баня час, както обикновено, защото скалпът със сигурност ми е зелен поне докато не си измия главата с шампоан 2 пъти, а аз веднага след боядисването не я мия с такъв. Та ми се върти някаква идея да се боядисам все едно на кичури, с фолио, без да стигам до самия скалп, според вас дали ще ме хване, ако се направя така 🧐? Естествено, сама няма да мога да го направя, но ще викна майка ми, тя е с голям опит в боядисването, тъй че съм убедена, че ще се справи.

# 496
Момичета, намерих интересна и доста полезна статия за добавките към къната, в която се обръща внимание на митовете за смесите.
https://www.ancientsunrise.blog/dont-put-food-on-your-head/.
В сайта им има още доста интересна информация.
Ето още един полезенсписък на съставки техните ефекти:
https://www.ancientsunrise.blog/does-it-dye-hair-the-official-list/

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 23:36 от lora_bel

# 497
И аз си мислех, че маслата свалят цвета, ама не е така, поне при мен. Аз мажа на чиста коса, последно слагах масло от макадамия в боята (Култиваторс). Правих и маска с бадемово масло, не виждам да ми е свалило много от цвета, но той вярно, че е близък до моя естествен. Белите коси обаче не са се променили, те си ми стоят златисти и не мърдат 🙄.
Сега аз да питам нещо, мрънкам тук в темата, че получих някакво раздразнение на скалпа, което не мога да овладея още, себореен дерматит е май, както и да е, обаче вече съм сериозно за боя, че бялото почва да се вижда в корените 🥴. Не смея смело да се наклепам с боя и да стоя с шапката за баня час, както обикновено, защото скалпът със сигурност ми е зелен поне докато не си измия главата с шампоан 2 пъти, а аз веднага след боядисването не я мия с такъв. Та ми се върти някаква идея да се боядисам все едно на кичури, с фолио, без да стигам до самия скалп, според вас дали ще ме хване, ако се направя така 🧐? Естествено, сама няма да мога да го направя, но ще викна майка ми, тя е с голям опит в боядисването, тъй че съм убедена, че ще се справи.
Хм, то сигурно ще хване, защо не... обаче ако не е в корените, това как решава проблема с израстващата бяла коса дето трябва да се покрие?

# 498
Ами това е добър въпрос 😂.
Идеята ми е да ме намаже майка ми примерно на 1 см от кожата, да увие кичурите коса с фолио и да не се цапа толкова самия скалп (дали ще стане не знам, мисля да направя сместа една идея по-гъста). Защото аз като се боядисвам директно мажа с ръкавици, слагам си шапката за баня (че и калцун съм слагала като нямам 😉), увивам се в хавлиена кърпа и така седя. Стояла съм и час и 2 и 3, знам, че дори и за по-малкото време ме хваща. Просто не искам допълнително да дразня самия скалп, много ми е раздразнен.
Просто се чудя дали боята ще хване, ако не е увита достатъчно и дали алуминиевото фолио е подходящо, но просто не ми хрумва друга идея в момента. Последно съм се боядисвала средата на септември и вече си се вижда бялото, Слава Богу не съм побеляла чак толкова. Но си мисля, че пак ще е по-добре, ако нещо намажа, дори и да не е в самия корен, а малко над него.
🙄

# 499
Намажи скалпа с някой крем и се къносах цялата. Или си къносах един кичур и скалпа под него и изчакай за реакция.

# 500
  • Бургас
И аз нещо подобно на Мария щях да предложа.Скоро забелязах на възрастна жена, че скалпа и е с пърхут и и направихме маска със зехтин и масло от чаено дърво карамфил и здравец +малко ракия с мед заради отмиването, защото иска да я боядисам, но ме беше страх да не разраним скалпа с боята.Скалпа се успокои от маската.
Може да пробваш да го намажеш както предлага и тя с нещо мазно, най-добре естествено - може да е зехтин, може да е кокосово масло, дори и свинска мас за по-голяма изолация, но как ще се измие....Глицерин все забравям да си купя, по спомен и той беше мазен.

Ако се мажат само масла върху цялата коса може и да свалят цвят, но когато са вътре в къната се слага малко количество, спомагат да не се пресуши косъма, да се маже по-лесно и да не се дразни много скалпа от частиците на къната.

# 501
  • волно калдъръмче
Свинската мас се отмива много по-лесно от растителните масла.

# 502
  • Бургас
Възможно е, не съм се осмелявала, но "лош" спомен имам от какаово масло.

# 503
Аз бих изчакала да се успокои скалпа и после да се боядисвам. Мила, а ти знаеш ли от какво сте получава това нещо ходила ли си на дерматолог, да ти изпишат някакво лечение?
На моята коса мазнината пречи на боядисването, по-слабо ме хваща цвета.
За мазните коси - защо не пробвате да смените козметиката, шампоани,  балсами, маски...

# 504
Всички дето сме с такива коси сме пробвали какво ли не...
И аз в момента изпробвам нов шампоан, уж против накъсване и незнамсикакво. Смяната му съвпадна с драстично скъсяване и сега се чудя от него ли ми е по-мазна косата или от това че няма как да я връзвам и съответно все там са ми ръцете, а това доказано я омазнява за нула време.
Знам си че такива за ежедневна употреба са ми най-добре, ами съм на майната си и тук не видях на ни един шампоан да пише това... ще се правят и още експерименти. С къната също, че при първия опит уцелих не много фино смляна, но пък си взех цял паунд че беше евтина иначе - и на хиляди километри аз пак съм си габровка Grinning

# 505
Аз в началото ползвах все бебешки шампоани, от две години съм на др.Конопка, един вид по-щадящи. 🤔
На Веледа бебешкият е най-разкошният, но и цената му също

# 506
Бебешките често имат обратно омазняващи съставки, не ми вършат работа за косата. С такива съвсем ми залепва по главата...

# 507
  • В полите на Пирин планина
За раздразнения скалп предлагам маска с гел от алое. Много успокоява.
И маски с масла успокояват - аз обичам кокосово, зехтин, рициново.
Никога не съм имала проблем с отмиване, моята коса буквално ги изпива.

# 508
  • Бургас
Може би на голяма и гъста коса е трудно честото миене, но на мен не ми представлява проблем.Гледам поне 2 дена да изкарам, ако не мога да се измия - розов прах.

На косата не се отразява никак честото миене, защото тези шампоани не са агресивни.Друго не слагам.Може да се изплаква с лимонена киселина и вода, но много често забравям.

# 509
За какво се ползва изплакването с лимонена киселина и вода?

Общи условия

Активация на акаунт