Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 456
  • 794
  •   1
Отговори
# 510
  • Ст Загора
Забърках къна снощи .. Бърз въпрос на току що измита коса т е влажна става ли да я сложа ?

# 511
Може би на голяма и гъста коса е трудно честото миене, но на мен не ми представлява проблем.Гледам поне 2 дена да изкарам, ако не мога да се измия - розов прах.

На косата не се отразява никак честото миене, защото тези шампоани не са агресивни.Друго не слагам.Може да се изплаква с лимонена киселина и вода, но много често забравям.
Галчудо, би ли споделила кои са тези шампоани?
И аз си мисля, че омазнявам косата си в опитите да пригладя краищата. Често ползвам термозащита и след това капка-две олио, и докато я наглася, явно омазнявам и скалпа. Но по принцип съм си и с мазна кожа, та...ако не си мия косата през ден, не изглежда добре. Снощи пробвах да не я мажа с нищо след къпането -само с балсам, който отмих. Наложи се да я вържа, защото непригладена не изглежда добре. Ще видим сега колко ще издържи без да се омазни.

# 512
Ходих на дерматолог, нещо като себореен дерматит е, аз си имам по принцип, явно се е обострило. Изписаха ми няколко шампоана да тествам + Себорал форте, обаче от него определено ми пари, той е с много алкохол и затова явно 😫.
Пробвах преди това всякакви безсулфатни шампоани, вкл. и бебешки, не става, даже с бебешкия съвсем не ми се изми добре. Аз съм с къса и тънка, омазняваща се бързо коса и я мия по принцип през ден. Но такова чудо не е било.
Пробвах с маска с бадемово масло, уж не омазнявало толкова, колкото кокосовото и рициновото, но много трудно го измих, трябваше 2 пъти с шампоан и после пак ми седеше мазна косата.
Мисля да пробвам отвара от репей вместо Себорал и без това съм с косопад отново.
Иначе, ако си намажа скалпът преди боядисване няма как да не я мия с шампоан след това и не смятам, че изобщо ще има някакъв ефект от цялата работа. Затова си мислех за варианта с кичурите.
Nasito8988, винаги се мажа на току-що измита, влажна коса.

# 513
Похвалихте интензивния цвят на Сахара тазарин и я поръчах. Никога не съм я пробвала.
Иначе за Балеа Мед шампоана има в описанието: "Разработен за ежедневно измиване на косата"
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-med-shampoan-ultra-sensiti … 066447054552.html

# 514
Бебешките често имат обратно омазняващи съставки, не ми вършат работа за косата. С такива съвсем ми залепва по главата...
Пробвай този на Веледа, разкошен е:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010021346

# 515
  • Бургас
Забърках къна снощи .. Бърз въпрос на току що измита коса т е влажна става ли да я сложа ?

Става, даже е препоръчително.

Лимон, оцет, лимонена киселина  с вода за изплакване  служат за блясък на косата  и стабилизиране на цвета/ доколкото си спомням затваря се кутикула на косъма/.

LaCumparsita, всякакви от аптеката - Дюкре за честа употреба, Биодерма Ноде, Микса бебешки, Апивита и др., които са ми попадали на промоции.На Криста Джи -един с ленено семе много харесвам, на Пруве, на Лакме балансиращ също много го харесвам.

# 516
  • Ст Загора
Благодаря,  намазах се . Аз преди  съм писала,  но я слагах на суха коса . Ползвах Хена Фокс преди. И бях тъмно само с агенък  понеше косата ми беше тъмна  . Скоро правих къна + касия  за подхранване...Но тя ми е тъма руса уж скалпа ме сърби , а и косата изтъня . Реших се   ...

# 517
Аз си мия косата всеки ден откакто се помня и нищо ми няма. Случва се да пропусна, когато например цял ден се въргалям по дивана и вечерта събера сили само за бърз двуминутен душ, но това да се опитвам умишлено да изкарам още някой ден без да я мия - абсурд. Пуша цигари и живея в центъра на София, няма какво да ме убеди, че е по-здравословно да я държа прашна и мазна само за да не я мия твърде често. Просто трябва правилната козметика, а тя се намира с проба-грешка, след това е лесно. Hug

# 518
Да добавя към шампоаните за мазна коса, щадящ към нашите бои и този на Инна есеншълс с коприва против косопад. Не че ми спря косопада от него, но поне първите месеци така ми балансира скалпа, че се миех през 2 дни, вместо през ден. Явно обаче свикнах с него, ползвам го вече година и не ми действа.

# 519
От изброените марки тук няма как да купя, в България си бях намерила кои работят за мен... Веледа гледам че имат, но не и посоченото, ще го търся още че може да е друга опаковката. Друг е въпросът че може и рецептурите да са различни за Европа и за другаде, с доста марки е така. Ще го мисля дали ми се дават 20 долара да пробвам дали и тук е толкова добро Grinning
Естествено че прашна и мазна не бих държала косата, но и да ми се омазнява на същия ден не ми е нормално поне на мен, не и през цялото време. Почвам да си мисля дали не е и от биотина, взех си много висока доза като добавка и дори лицето ми стана по-мазно и докато се усетя че е от това, имах и пъпки каквито от години не бях виждала... разредих го през ден-два и това се оправи, но не изключвам и на скалпа да влияе по същия начин. Явно за мен е висока дозата и не бива да вземам чак по толкова нонстоп.
Ще си намеря вариант, просто ще отнеме време, по-важно ми е да си намеря хубава къна дето да не струва цяло състояние, че се намъчих с тая грубо смляна дето съм си я купила. А имам от нея поне за 3 пъти още, както си скъсих косата доста.

# 520
  • Ст Загора
това се получи по -червено е ... 4 ч стоях с

# 521
Наси, страхотен цвят се е получил.

# 522
това се получи по -червено е ... 4 ч стоях с

До днес сигурно е оксидирала напълно вече и цвета е малко по-тъмен?

# 523
  • Ст Загора
Скрит текст:
да  . Радико сложих само къна с гореща вода. И стоя на стайна Т даже повече от 12 ч

# 524
Много приятен цвят се е получил.
Аз снощи смесих 50 на 50 къна и билкова боя. Получи се пак едно кафяво-червено.
Сигурно можеше и по-добре, но никак не ми достига търпение  да седя по повече от 2-2,30 ч.
Планирам и една освежителна подстрижка, за да мога да поизрежа малко по-малко изгорелите от изрусяването краища.

Общи условия

Активация на акаунт