Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 447
  • 794
  •   1
Отговори
# 555
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Момичета днес отварям сайта на Хена Фокс, че съм си харесала един дълъг
списък с билки и гледам, че няма наличност на къната Сахара Тазарин.
Няма и да изпращат поръчки от 03 до 08-ми декември да знаете.
За Сахарата ми е неприятно, дано заредят скоро пак, че наистина е много качествена
и хубава. Аз откакто минах на къносване и косопада ми почти спря, да не говорим
колко по-здрава и жива ми е косата. Чудя се за индигото, някоя от вас пробвала ли е
къна с индиго и добре ли стои? Предполагам, че индигото ще даде тъмно кестеняв цвят
или бъркам? Гледам сега клипчета в нета и индигото го оксидират за 15 минути и стоят
около 3/5 часа а не повече, което ми е странно как така ги хваща. Ама мацките където
ги гледам нямат бели коси и съответно не мога да се ориентирам с пустото индиго.

# 556
  • София
Пробвала съм измиване със сапунени ядки. При мене не беше добра идея - много ми лютеше и дразнеше очите, почервеняха и няколко часа виждах всичко премрежено.  След 1 -2 часа от очите започна да изтича нещо като при конюктивит. Страшно беше, мислех, че ослепявам, но премина след 24 ч. Бях го купила от магазин Зоя, същата опаковка като боята на Хена фокс. След време пробвах втори път - същата реакция.
Но аз съм с много чувствителни очи, дори и от топла вода се зачервяват.

# 557
О, мерси, да, явно не е добра идея и за мен, аз съм със супер чувствителни очи и само да ми влезе някакъв шампоан/душ-гел или каквото и да е, става страшно.
Ох, вече не знам с какво да си мия главата, че да не ме сърби и да не ме пари, честно… 😥, че и на всичкото отгоре е мазна, гадна и изобщо ми иде да се гръмна понякога 😣.

# 558
  • Бургас
Може да сте свръхчувствителна към някоя измиваща съставка.
Има ли я, без значение от цената на шампоаните, ще има реакция.

С хума?
Не знам до каква степен е ок, но е естествен продукт.
Не е пълен с химия шампоан.

# 559
Хумата обаче сваля цвета.
А и съм пробвала преди, нещо не ми беше ОК на косата.
Не знам за съставките, пробвах и сулфатни и безсулфатни, изобщо всякакви варианти и не, и не, дори шампоаните, които съм ползвала месеци наред не ми действат добре.
Според мен от толкова проби вече ми се изостри чувствителността съвсем, в момента направо ми пари на главата 😖.
Утре ще мина през Зоя да си взема алое гел и да се намажа, дано се поуспокои положението, но после с какво да се мия е големия въпрос? Хем да не си сваля цвета, хем да ми успокои кожата, хем и за себорейния дерматит да е добре… Сложна задачка.

# 560
Срещала съм вариант сода за хляб да се използва за измиване на косата като щадящ вариант, но не помна дали беше споменато сваля ли цвят ако е оцветявана...
Дано намериш вариант че така си е мъка.

# 561
Погледнете за сапун от Алепу за косата.

# 562
  • София
Преди години  дъщеря ми беше със упорита алергия по тялото, чак  рани ставаха. Кожен лекар предписа освен другите лекарства и сапун без сапун на А дерма. Но не е била боядисана косата и.

# 563
А с този сапун си миеше косата, така ли?

# 564
  • София
Да, то е измивно блокче, само прилича на сапун.
Може би фирмата има и подобен вид шампоан, трябва да разгледаш сайта.
https://www.aderma.bg/   

# 565
Имат, само че искам да пробвам с нещо, което не е точно шампоан. Ще го взема това измивно блокче, ако не стане за косата - поне ще го ползвам за ръце.
Набелязала съм си и един арабски магазин със сапуни от Алепо, утре ще мина да ги видя. Поне и тях мога да ползвам и за други цели.
Че купих 8 шампоана за месец и половина, направо не знам сега какво да ги правя 😂.
Ще пробвам и със щипка сода в шампоан (но кой?).
Мерси за съветите, ако на някой му хрумне още нещо като идея - ще се радвам да сподели.

# 566
Мм, това последното със содата ако е по повод на моя пост - аз имах предвид содата вместо шампоана, а не смесена с него. Не знам от такова смесване какви реакции ще станат, поне аз не бих експериментирала така на вече раздразнен скалп.
Някъде бях чела това като алтернатива за измиване, големи хвалби бяха че се регулирало и прекаленото омазняване, та затова съм се зачела. Така и не пробвах, пишеше че има някакъв период на адаптация през който косата може да не изглежда толкова добре и май това ме отказа.
Определено звучи като по-малко мазало отколкото измиване със смлени билки, него също не го пробвах че ме домързява само при мисълта Grinning

# 567
Да, точно по повод твоя пост беше.
Ясно, само сода… Ще пробвам явно и това, въпреки че идеята за недобре измита коса също не ми е много приятна…
Добре, ясно вече, че сапунените ядки може да раздразнят чувствителни очи, а някакъв отзив за шикакай + амла?

# 568
Мила, а да пробваш да измиеш косата с жълтък от яйце? Като ученичка съм го правила.

# 569
Бях сега до Зоя, взех си гел от алое, ще пробвам първо на ръката и после ще видя да се намажа, четох, че дори може да се ползва вместо шампоан.
Изкуших се и си взех билковата смес на Хеннафокс за измиване, ще направя patch тест и ще преценя.
Иначе отивам после до аптеката за миещо блокче.
За жълтък и аз съм чела, слагала съм си яйца в разни маски, но после задължително съм мила със шампоан. Нещо идеята да слагам сурово яйце без да го измия после ми е малко гадна, аз съм хипохондричка и си мисля за разни салмонели и т.н. 😂
Тази седмица ще експериментирам и ще дам отзив, може пък да е полезно на някой, не че го пожелавам, пу-пу.

Общи условия

Активация на акаунт