Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 54 453
  • 794
  •   1
Отговори
# 540
Нямам бяло. Само 10тина косъма тук там. Самия скалп ми стана рижав. Надолу кестеняво с рижав отенък.Нищо бургундско. Снимката е снимана на терасата, слънце няма днес. Но не си личи на нея рижаво

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 09:52 от ЗЛОДЕИДА

# 541
  • Бургас
Ако има къна няма как да стане истинско бургундско.Не може да се докара цвят като от боя за тъмните червени.

Иначе така на снимка изглежда хубав цвят.

# 542
Да, абсолютно нищо общо с бургундското.
Рижавото поне в скалпа би трябвало да падне след 1 измиване, но защо се е получило такъв цвят идея си нямам 🙄. То даже не е и в червената гама, за да се наложи да го повториш.
Иначе - много е хубав цвета според мен и косата ти в красива, но тъй като ти искаш нещо различно, ясно защо не си доволна.

# 543
  • Варна
Много ми хареса цвета на косата, а и самата коса е разкошна Blush браво

# 544
Момичета току що се появи слънце . Тук най-добре се вижда. Наистина нищо общо. Смесих бургундито с хибискус, стоях 90 мин. Всичко изпълних точно. Чудя се да я намажа ли с кокосово масло днес и после да я мия или да я оставям пък каквото стане.

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 13:01 от ЗЛОДЕИДА

# 545
  • Бургас
А защо искаш да я мажеш с кокос?

# 546
Да събори малко цвета. Нали маслените маски свалят.

# 547
Според мен си много красива, с тези оттенъци са много приятни.
Но ако самата ти не се харесваш - пробвай да свалиш малко цвета и после наново боядисване. За билковите бои няма проблем да се намажеш и след 2 дни дори.
Между другото, аз с Култиваторс стоя и повече от 90 Мин., понякога съм стояла и 3 часа. Но моят цвят е друг, просто става мнооого тъмно, след което след няколко измивания се омекотява и става каквото го искам, но поне белите коси да са покрити.

# 548
Кой цвят да взема според вас. Явно това бургунди не е за моята коса щом не хвана. От билковите смеси на Хена фокс някой доволен има ли? Да си взема средно кестеняво ли? Пфуу

# 549
Много ти е хубав цвета!

# 550
  • Бургас
Аз се правих досега само с къна много години, но последните 2 пъти смесих с кестенява билкова боя горе-долу 50-50.Притъпи се силния оранжево-червен цвят и стана по-убито върху белите, иначе върху моя цвят си е тъмно.Предполагам, че ако не слагам и къна ще стане още по-тъмен, но аз имам да доизхабявам.Ако нямаш бели коси би трябвало да се получи по-тъмно, но сигурно пак ще има отенъци на светлина.

# 551
Абе, Зло, чудесна ти е косата!

# 552
Не видях снимките, но моето мнение е, че и с билковите бои трябва да се стои по 3 часа, а не само 90 мин., както пише.

# 553
  • София
От билковите смеси на Хена фокс някой доволен има ли?

Да, аз съм доволна. Вече втора година ги ползвам на побеляла коса. Не слагам къна преди това.
Става нещо като кафяво, но на кичури, харесва ми. Стоя с боя 3 часа или повече.
Но дъщеря ми е много добра фризьорка и като ме види все дудне колко грозно било, как цветовете на главата ми били различни, дразнело я, излагала съм я като професионалист.
То от нейните проф. бои години преди това останах с 5 косъма.
Сега косата ми е жива, вече не пада.

# 554
Дами,
Пак аз с моята шампоанена драма, аман.
Обострил ми се е жестоко себорейния дерматит и вече не знам какво да се правя. И на дерматолог бях, и смених вече над 10 шампоана, антихистамин пия, но не мога да случа на нещо, което трайно да ми успокоява сърбежа и паренето.
Успях да се боядисам някакси миналата седмица, поне цвета оправих, но ето че днес се измиван с поредния скъп шампоан против себорея и главата ми пламти.
Донякъде открих, че отвара от корен от репей помага, но се мажа вечерта преди измиване, прави косата слепнала и изглежда мръсна, тъй че не е вариант да се разхождам така.
Та тук идва питането - чудя се дали да не пробвам да се мия със сапунени ядки и или шикакай? Знам, че сте пробвали и ще се радвам да споделите отзив и най-вече това дали ще ми свали тъкмо опреснения с Култиваторс цвят, че четох и такова мнение.
Моля, помагайте ☺.

Общи условия

Активация на акаунт