СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 42 829
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Понеже съм с няколко спонтанни аборта и съм малко параноична, води се, че кофеинът предизвиква аборт, но казвам, че се води, реално ако се прекалява с него. На мен обаче не ми се рискуваше, Защото този ад е изтощителен и смазващ. И накрая спираш дори да дишаш само и само да не тръгне аборт… Sad  и да-за преждевременното раждане четох покрай абортите.
Сега като казвате, ще взема да пробвам по малко. Аз писах, че оня ден си взех безкофеиново макиато и бебето полудя, но пък беше приятно да го усещам. Така че мога да го изпробвам пак. Иначе сутрин ще си продължа с ръжта и леблебията, когато не ме мързи.

# 586
  • Горна Оряховица
Най-накрая излязоха резултатите от пренаталния тест.Негативен е, всичко е наред,чакаме момиченце 🎉

# 587
Мами моля ви, препоръчайте ми към кои колички сте се насочили. Бях си обявила бюджет 800-1000, но цените скачат до небесата и май ще го увелича. Благодаря ви!

# 588
Леле, наистина са много поскъпнали. Аз ще използвам количката от първото дете живот и здраве, която е от 2015. Стабилна е, с помпащи гуми и два коша - летен и за новородено. Може само да й ударя един спрей на шасито. Количката е от полските. Когато я купувахме беше около 500 лв, но в момента гледам, че полски с два коша са по 1000 лв. Доволна съм от качеството. Единствено бих отчела като минус, че е по-тежка. Бих ви посъветвала да видите в Дундьо. Имаха карти, с които си връщаш 10 % от стойността на покупката. От тях купихме и легло.

# 589
  • София
На мен още ми е рано да се насочвам, но ще търся компактна и максимално сгъваема. 2ра употреба.

# 590
Момичета, изписаха ми Коензим Q10, но в аптеката ме питат какви милиграми. АГ явно смята въпроса ми за глупав и не ми отговаря на вайбър.
Та въпроса ми е, вие от колко милиграма приемате?

# 591
Аз ще си ползвам количката от първото дете. Cam 3 в 1, не е мръднала, а е ползвана 2 години + че приятелка я ползва 2-3 месеца със зимния кош. Лека, маневрена, лесно се сгъва (беше ми важно, защото излизам само с кола и стои в багажника), събира се в седан дори със зимния кош, всички платнени части на всички кошове се свалят и перат в пералнята. В комплекта има и чанта, дъждобран, зимен чувал за летния кош, подложка за смяна на пелени и борд а летния кош. Единствено може да се купи допълнително база за кошницата за кола, но аз си я ползвах с колана.
Много си харесвам количката. 2019 година беше 1500 лв, но предполагам сега има нови модели и десени и цената е различна.

# 592
Предишната ми беше Bexa  , сега не съм решила. Обмислям бюджет до 1300

# 593
  • Варна
И аз ще си ползвам старата. Като нова е. Ние реално я ползвахме 6-7м, после взехме лятна, нищо, че тя си има летен кош. Peg perego е, взехме я за 1600лв, намалена от 1900. Иначе бюджета ни беше 1000лв, обаче като почнахме реално да гледаме колички, мъжа ми рязко реши да го увеличи. Аз бях против да даваме толкова пари, ама той настоя и сега съм доволна. Има и борд (стъпало) за по-голямо дете, което ще ми е много удобно за баткото.

# 594
  • София
И мен това ме притеснява- с близначките ни откраднаха количката като бяха на 4 мес. Така че направо им взех "лятна" тип чадър-то тя си има леглнало положение. И макар че при близнаците и дъма не може да става за удобство, беше в пъти по-добре, от първия тулуп, който тежеше 29 кг без децата вътре. Лятната "само" 18. И я ползвахме изключително малко, зщаото просто адски тежеше и на година и 2 мес. свекърва ми я хвърли, то беше абсурдно да я влачи и да следи децата. Та сега...хем зимно бебе, може би ще трбява, хем мисля да го нося повече в мен, защото иначе не мога да маневрирам с другите деца, ако ще бутам и количка, а при нас няма тротоари до училището...ей такива неща все ми се въртят в главата.
Иначе бях на преглед, поне установихме седмицата- 16. Потвърдиха и че ще е момче. Имах контракции, а не ги усещам, та ми увеличиха магнерота и ношпа-то и ми напуска изследвания. Все повече харесвам тази лекарка, много внимателна, не претупва, обяснява и се сеща кое кога да даде. Всички други викат- няма проблем.

# 595
Момичета , понеже скоро ще ходя до Плевен, там има ли къде да разгледам за колички?
Просто оглед . И също някой има ли мнение за количка Финтера?

# 596
Аз пък се чудех след като ще сме със зимни бебета и предполагам няма да се извеждат всеки ден с количка, а когато сме навън, мисля че няма да е за повече от 1-2-3 часа зимата (било то на закрито или открито), дали ще ми трябва кош за новородено или ще е добър вариант да си ползвам столчето за кола сложено на количката, още повече имайки предвид, че ще излизам в 90% от случаите с колата и не знам доколко е удачно да слагам бебето веднъж в столчето за кола, после да сглобявам количката и от столчето да го местя в количката (ами ако спи, няма ли да го събуждам?).
Мислех си и за другият вариант - да не взимам столче за кола, а да ползвам зимният кош в колата когато излизаме с кола и количка, но не знам доколко е сигурно бебе да се вози в зимен кош в кола?!
И третият вариант - да взема някакво по-обикновено столче и зимният кош, който съм харесала за количката, и да разбутвам бебето всеки път - веднъж да го сложа в столчето, после в количката, после от количката пак в столчето иии така до безкрай Grinning

# 597
Столчето е за след 6 месеца , с голямата ми дъщеря даже на 8мия месец го почнах. Кошницата за кола според мен е по-безопасна, може с нея да си излизате и тя да си е в колата. Но едва ли има количка без зимен кош. А и септември, октомври, ноември, обикновено са топли, така че ще сме навън според мен. Аз за това държа на количка 3в1 както предния път. Големия кош за новородено според мен не е ок за кола, но много хора го правят.

# 598
Да, кошница съм имала предвид.

# 599
Ние разглеждаме за колички 2 в 1 или поне ние да ги комбинираме с кош за новородено и седалка. Попринцип в комплектите 3 в 1 кошницата за кола, която е включена винаги е по-ниско качество, за да може да бъде горе-долу приемлива крайната цена на комплекта. Това ни го обясняваха и на една лекция. Кошницата/столчето за кола трябва да е наистина хубаво и да се инвестира в него, защото е изключително важно да е безопасно. Дори препоръчваха, ако трябва да се направи компромис с количката и да се вземе по-евтина, но столчето за кола да е хубаво. Ние сме се насочили към столче, което е от 0 до 25 кг.. На по-висока цена е, но ще се използва дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт