СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 42 926
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
Да,веднага ме свързаха. Каза,че е нисък риск 1:910 и да гледам общия резултат бхс+фм. Ако имам възможност да пусна за даун,ако не,не.
Каза,че би ме пратила за пренатест,ако освен това чхг,протеинът ми е нисък, или възрастта ми е +10г...но тези неща не са налице...

# 436
Да, гледа се там където пише “Вашият риск”. Аз пуснах неинвазивен тест и чакам резултат, но четох мнооого и все пак искам да чуя от тях от къде идва това повишение.
Общо взето не съм доволна от самия МЦ, имам чувството, че в новия МЦ все още не са си доизпипали някои неща. Направих там и изследване за тромбофилия (отново на 07.03.), сигурно вече се повтарям, но след няколко пъти досаждане по телефона от моя страна и казване от тях да изчакам “до края на седмицата”, 12 дни по-късно ми казаха, че епруветката ми с кръв е с изтекъл срок на годност и ако мога да отида да ми вземат кръв отново. Е, отидох и сега ще чакам нови 12 дни не за какво да е изследване, а за тромбофилия…

# 437
Ще се радвам да споделите резултати от него,тъй като сме със сходни стойности.

# 438
Разбира се, само да излезнат.

Ще се радвам да споделите резултати от него,тъй като сме със сходни стойности.

# 439
  • София
Странно- ЧХГ е човекшки хорионгонадотропният хормон, който е висок при всички бременни, чрез него разбираме и за бебето, той спада някъде в 4 месец. Според мен всичко е наред- не виждам причина, ако на ФМ всичко е наред и бхс е ок, да се правят още изследвания.

Относно настинките- едното дете пак домъкна хрема, писна ми вече, от ден първи на бременността съм болна, още ми минава грипа, сега ако пак се заразя, ще се гръмна. Грипстоп капки съм ги купувала за децата като бяха малки и съм си ги прилагала тогава, това е най-гнусното нещо на света- сладко е и ти се стича по гърлото и няма махане, а и не отпушваше при мен Sad Все пак съм сигурна, че ако настояваш пред личната, ще изнамери нещо подходящо.

За спокойствието- с децата е невъзможно, оня ден имахме брутален скандал с дъщеря ми, тя изпада в нервни кризи, които провокират моите нервни кризи, и няма сила на света, която да ги предотврати (моите). Не знам как не сринахме блока от крясъци. Вчера цял ден бях като парцал. Хубавото е, че бебето ще свикне още от корема с истериите ни и после няма да се плаши и да му идва изненадващо, както на предишните 2 деца Grinning Ма ще свикне, де, няма къде да ходи.

# 440
Darling* Направо ме разубеждаваш с написаното за Марковс. Аз имах само положителни мнения за МЦ и смятах втората ФМ да отида до София да я направя, защото не останах особенно доволна от ФМ в Бургас. Целия преглед продължи най-много 10-15 мин., а съм чувала, че са по 40-50 мин. Надявам се все пак наистина всичко да са огледали подробно както казват, но някакси не ме оставиха с чувство на спокойствие.

По темата за капките за нос Грипстоп - Бяха ги предписвали на племенниците като безвредни и на тях мисля беше посочено, че са подходящи и за бременни. Преди време бях с ужасна хрема и се бях пристрастила направо към други капки за нос и за да се оправя ми бяха изписали Грипстоп и оттогава само тях използвам. Много съм доволна и бързо отпушват носа, без да вредят и да водят до привикване към тях.

# 441
Ариа, аз в никакъв случай не искам да разубеждавам или убеждавам някого да ходи там, просто споделям моето мнение, въпреки че знам колко много позитивни има, чак не смея много и да се обяснявам да не ме нападат 😀  

Иначе мога да ти разкажа за самият преглед при проф. Марков (който не го интересува да не чете, защото е дълго предупреждавам 😀).

Отидох в МЦ за моят час сутринта, но имаше забавяне и преди мен имаше мисля 3 жени и една в кабинета. Влязох след около час и половина, за мен нямаше проблем, но докторът ми каза, че малко закъснявали с времето и видимо бързаше (ходеше много бързо и нервно, въпреки че по отношение не е бил изнервен). Директно се настаних на кушетката и прегледа започна, минаваше през всички органи, всъщност аз не разбирам дали е през всички 😀, но ми казваше някакви неща и мед.термини, като например, че бъбреците са добре, бебето е пило вода и е пишкало (нещо такова) 😀 колко е НТ, че има носна костица… само това запомних, другите неща бяха по медицински. Също ми направи впечатление, че някак набързо говореше, гледаше и преминаваше, самият ехограф мисля, че беше около 15 Мин. Точно накрая ми каза, че имам не много хубав кръвоток (с други думи) и аз попитах какво означава това, а той отговори, че не е кой знае какво ама сега ако искал да ме наплаши (или нещо такова), щял да ми каже, че може да имам тромбофилия и, че трябва да я изследвам. Разбира се аз казах “ами може би да я изследвам ако мислите, че е необходимо”, (защото съм чувала и чела за тромбофилията и си правех сметка да си пусна изследването в Геника например), след което той каза, че тогава направо ми я пуска да я изследваме и с БХС да ми взимат кръв и за нея (а когато излезне резултатът от тромбофилията да се обадя на рецепция да ме свържат с него когато може, за да ми назначи лечение ако има нужда; за сравнение: споделих с моята АГ и тя каза да започвам Акард заради кръвотока, а не да чакам резултат и добре, че го започнах, защото вече мина почти месец, а резултат няма), аз малко се стъписах, защото знам, че това е скъпо изследване и не бях сигурна дали имам толкова пари в себе си, но се сетих, че имам карта, но както и да е, това са си мои проблеми 😀
Мисълта ми беше, че нямах време нито да го обмисля, защото както казах много бързаше и се почувствах някак като притисната.
След това ми зададе въпроси от някакъв въпросник за години, кг, височина и подобни и стана, за да ме изпрати, пък аз исках да питам още нещо, но… мина. От там нататък знаеш историята с изтеклия срок на епруветката.
А забавянето там вероятно е ежедневие, защото в понеделник когато отидох да ми вземат отново кръв, пред кабинета на Марков имаше 4 или 5 чакащи жени, може и повече да са били, стори ми се пълно, но минах бързо и не оглеждах.
Това са моите впечатления от срещата ми с МЦ, разказани подробно на дълго и на широко 😀

# 442
Много ти благодаря за подробното описание. Нещо подобно се случи и при мен на ФМ в Бургас... имаше забавяне с часовете и затова май се получи това претупване и бързане. Аз съм с тромбофилия, която си изследвах профилактично сама още преди да започнем с опитите, без да съм имала проблеми преди. На ФМ специално обърна иначе внимание докторката на кръвотока, дори не знам дали не наблегна главно на него, но при мен беше добре. Аз бях изследвала някакъв разширен пакет в лаборатория, но след това при консултация с доц.Конова от Плевен ми предписа да изследвам и други мутации, които са важни, ако са в комбинация, а ги няма в пакетите и те се правят в Геника. Общо взето наистина са много скъпи изследвания и те разбирам, че си се притеснила като не си била подготвена.
На мен подобно на твоята ситуация с резултатите, в лаборатория Лина ми взеха кръв за изследване на НК клетки и след 10 дена, когато вече резултата трябваше да е готов и да го представя на доктор, след търсене от моя страна се оказа, че не са изпратили навреме пробата с кръв и вече не била годна и се налагаше да се повтори изследването. Много е гадно и им казах, че това са сериозни изследвания, от които зависят терапии и задържане на бебето и не може да подхождат така несериозно и е трябвало своевременно да ме уведомят. Явно вече навсякъде работят некомпетентни и несериозни хора и затова се получава така.

# 443
  • Горна Оряховица
Аз съм много доволна от ранната ФМ в Щерев при доктор Искилиева.Точно и професионално.Дано и пренатеста е с добри резултати,че е малко по-разширен пакет.

# 444
Darling*, бяхме говорили да ти споделя, когато науча какви са нормалните граници на кръвотока. Е, опитах да разбера, защото и мен много ме вълнува, но не успях. Вчера бях на ЖК и съответно показах резултатите на наблюдаващият ме, споделих какво са ми казали на БХС и попитах какви всъщност са нормалните референтни стойности.. а той ме погледна и каза "спокойно, не е толкова зле" ?? и подхвана други неща.. Малко се разочаровах, в смисъл такъв, че се почувствах все едно претупваме нещата и не повдигнах пак въпроса.
Чудя се дали да не пусна и аз едни изследвания на тромбофилия ей така за всеки случай (въпреки, че той нищо не каза по въпроса), но като чета при теб колко време отнемат резултатите и ми се отщява.. би ме побъркало това чакане.
Вие само заради кръвотока ли взехте решение за изследването? Имаш ли някакви други промени от началото на бременността?
При мен кръвното ми е по- високо. От горна граница 90 преди, към момента вече ми е над 120 и не знам има ли връзка. И много се дразня на тези лекари, че все бързат, рядко обесняват нещата напълно и с достъпни термини. Избрах моя по приятелска препоръка, при първите ми прегледи ми се стори много готин и приказлив, обаче напоследък все го хващам дооста натоварен и започвам да се обърквам добро решение ли взех Rolling Eyes

Допълвам с информация от гугъл:
"The mean PI in the right and left uterine artery are 1.09 and 0.81, with a range of 0.53 - 1.58 and 0.58 - 1.83 respectively."

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 11:41 от brunette_12

# 445
Brunette, май много рядко се намира и добър, и приятен лекар, но се радвам, че моята следяща засега е такава, въпреки че ме е хванала, че чета много в интернет и понякога се опитва да ми спестява неща, които биха ме притеснили, а не трябва да ме притесняват толкова (аз така си го обяснявам).
Иначе относно тромбофилията, аз проблеми не съм имала (имам задъхване, но не мисля, че е от това), така че мисля, че само заради кръвотока взе решението. Другото което е, че можеш да си пуснеш изследване за тромбофилии в Геника, изработва се за 5 дни (така пише на сайта) и основният пакет струва 160 лв.

# 446
Дарлинг, и аз не смея да се изказвам негативно за там по същата причина Grinning Може би ние сме имали кофти късмет, щом повечето жени ходили там са толкова доволни. Аз съм при Марков сега на 30.03 в 09:20 по препоръка на АГ, който ме проследява да видим какво ще види и каже той за гънки, мънки, сърца и т.н. Та ще ви разкажа след това пак как е било, но от сега тръгвам предубедена като знам как беше при Павлова, която също всички доста хвалят. Мислех да изляза за малко от работа за прегледа (аз съм хоум офис и започвам в 07:00) с надеждата до към 10:30 да съм обратно на компютъра, нали е уж ранен час, ама май ще се наложи пак да пускам отпуска Sad

# 447
Darling*, бяхме говорили да ти споделя, когато науча какви са нормалните граници на кръвотока. Е, опитах да разбера, защото и мен много ме вълнува, но не успях. Вчера бях на ЖК и съответно показах резултатите на наблюдаващият ме, споделих какво са ми казали на БХС и попитах какви всъщност са нормалните референтни стойности.. а той ме погледна и каза "спокойно, не е толкова зле" ?? и подхвана други неща.. Малко се разочаровах, в смисъл такъв, че се почувствах все едно претупваме нещата и не повдигнах пак въпроса.
Чудя се дали да не пусна и аз едни изследвания на тромбофилия ей така за всеки случай (въпреки, че той нищо не каза по въпроса), но като чета при теб колко време отнемат резултатите и ми се отщява.. би ме побъркало това чакане.
Вие само заради кръвотока ли взехте решение за изследването? Имаш ли някакви други промени от началото на бременността?
При мен кръвното ми е по- високо. От горна граница 90 преди, към момента вече ми е над 120 и не знам има ли връзка. И много се дразня на тези лекари, че все бързат, рядко обесняват нещата напълно и с достъпни термини. Избрах моя по приятелска препоръка, при първите ми прегледи ми се стори много готин и приказлив, обаче напоследък все го хващам дооста натоварен и започвам да се обърквам добро решение ли взех Rolling Eyes

Допълвам с информация от гугъл:
"The mean PI in the right and left uterine artery are 1.09 and 0.81, with a range of 0.53 - 1.58 and 0.58 - 1.83 respectively."

Относно изследването за тромбофилията според мен е хубаво да си го направите, защото то може да окаже влияние не само за периода от бременността Ви, но и до края на живота Ви.
Аз взех сама решението да си пусна това изследване без да съм имала никакви симптоми и за щастие проблеми с бременностите си.

Симптомите на тромбофилията се засилват с напредване на годините и при евентуална следваща бременност ще Ви бъде много полезно. В пакета се изследват и гени отговарящи за усвояване на витамини от групата Б, вкл. изключително важните вит. Б9 (фолиева киселина) и вит. Б12.
Например,  при наличие на мутация в ген MTHFR стандартната фолиева киселина е токсична за организма и се приема биоидентична форма на витамина, а не синтетична и т.н.

# 448
Pan_pan, чакаме да споделиш как е минал прегледа. Току що погледнах и моят час е бил в 10:20, тоест сложи си за всеки случай час отгоре 😀 но ако започват от 9, ти вероятно си втора, така че дано няма забавяне. 

Mon2, да, затова повечето АГ изписват метилирани форми дори без изследване за тромбофилии. Аз още преди да забременея пиех метилирана фолиева киселина по мое мнение, за всеки случай.

# 449
Момичета, здравейте! Скоро се записах в групата. В 13 с и 2 дни съм..много съм притеснена…миналата година юли ме диагностицираха с улцерозен проктит, минах лечение с кортико, нещата се нормализираха, чувствах се добре, януари като разбрах, че съм бременна пуснах изследвания за да видят как е положението с колите..бяха в норма…за съжаление обаче днес се активира..свързах се с лекуващия, посъветва ме какво да направя..въпроса е, че наистина да съм спокойна, знам, че всичко се отразява на бебето.. пиех салофалк гранули, които са поддържащи противовъзпалителни..но ги спрях след като разбрах, че съм бременна..изплашена съм вече, надявам се овладеем нещата…

Общи условия

Активация на акаунт