СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 42 895
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, здравейте! Скоро се записах в групата. В 13 с и 2 дни съм..много съм притеснена…миналата година юли ме диагностицираха с улцерозен проктит, минах лечение с кортико, нещата се нормализираха, чувствах се добре, януари като разбрах, че съм бременна пуснах изследвания за да видят как е положението с колите..бяха в норма…за съжаление обаче днес се активира..свързах се с лекуващия, посъветва ме какво да направя..въпроса е, че наистина да съм спокойна, знам, че всичко се отразява на бебето.. пиех салофалк гранули, които са поддържащи противовъзпалителни..но ги спрях след като разбрах, че съм бременна..изплашена съм вече, надявам се овладеем нещата…

Честно казано не знам какви точно са тези лекарства и дали вредят, но те разбирам много добре. Аз съм с много слаба имунна система. В 15 седмица съм и днес започнах 3ти антибиотик, заради инфекции. Една след друга, лекуваме едно, идва друго. От вчера съм с температура 38.3 и едва я свалям. Тъкмо я сваля, пак я качвам, тресе ме, запушен нос, болезнено гърло, цяла нощ не съм спала, някаква настинка тоя път. Писах на АГ, изписа аугментин. И аз вече съм супер притеснена, какво ли вече не ми минава през акъла. Освен това съм и с епилепсия, пия антиконвулсанти, които са противопоказни. Изобщо пълна каша е при мене. Не знам какво ще става вече, психиката ми е почти срината. 🤯
Та.. ще изчакам до утре за този антибиотик. Някакви бабини хитринки за сваляне на температурата знаете ли?

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 12:25 от Sk0rpi

# 451
Момичета, някоя ще прави ли още една ФМ, тази която е между 16-18 седмица?
Тя за какво се прави, какво се гледа, има ли смисъл от нея (ако е имало проблем на БХС, както при мен в случая)? Много се замислям дали да не я направя и нея.

# 452
  • Горна Оряховица
Тя за какво се прави, какво се гледа, има ли смисъл от нея (ако е имало проблем на БХС, както при мен в случая)? Много се замислям дали да не я направя и нея.
На мен докторката каза между 20 и 23 седмица, понеже имах предишни проблемни и неуспешни бременности.Ще говоря и с моята АГ.

# 453

“ Ранна фетална морфология и физиология между 16 и 18 г.с.
Тук се обръща внимание на маточната шийка и евентуалното ѝ скъсяване, както и риска от преждевременно пукане на околоплодния мехур – два проблема, за които на този етап от бременността могат да се вземат необходимите мерки. Също така много точно може да се анализират връзките между двете мозъчни полукълба на бебето.

Фетална морфология и физиология между 19 и 26 г.с.
Бебето вече е по-близо до крайната си реализация и можем с още по-голяма точност да прегледаме всички негови органи и системи, а където е необходимо – да повлияем върху процесите. В периода 25 г.с.-26 г.с. може да се направи преглед и оценка на плацентарната имплантация, която вече е завършена.”

# 454
Да, аз също знам така, че щом сме ходили на ранната ФМ до 14 седмица, следващата е 20-23, но се чудех за по-неспокойните може ли да се направи и тази 16-18.

ЕДИТ: Сега видях отговора на Mon2… значи има смисъл и от “ранната 16-18”.

# 455
Да, аз също знам така, че щом сме ходили на ранната ФМ до 14 седмица, следващата е 20-23, но се чудех за по-неспокойните може ли да се направи и тази 16-18.

За мен например ще има смисъл от тази ранна фетална морфология въпреки, че в 15г.с. бях на преглед и всичко беше наред, в 18г.с. също ще бъда. Имам история със слабост на маточната шийка, така че си е необходимо проследяване и навременни действия.

# 456
Аз поради моите истории, които знаете, също ще ходя в 16гс. После не знам кога и какво. Объркана съм вече много. Утре съм при АГ и ще го питам как ще действаме.

# 457
  • София
Тази между 20-23 е хубаво да се направи. Това, което знам за 16-18 разбрах, че се прави за сърцето на бебето или при някакви съмнения от първата ФМ. За близначките съм правила, защото явно са близначки- не знам, но всичко им беше наред, не е имало предписание. Аз мисля да я пропусна, но ще видя утре какво ще ми кажат на прегледа- ако кажат да ходя, ще ходя. За мен всеки преглед е шанс да се уверя, че бебето още е живо (аз си имам тази ми параноя).

Irichka73, мога само да пожелая всичко да е наред, друг съвет не знам дали мога да дам поне аз- слушаш лекарите и ги питаш тях, когато си притеснена. Аз пък съм с корумпирана имунна система и имам постоянен генитален херпес. По принцип пия много силни лекарства без прекъсване, за да не избиват. Съответно откак съм бременна, не мога да ги пия категорично. И освен един в началото, повече не съм имала, което е прецедент за последните 5 години. Не знам какво ще стане, ако почнат пак, защото абсолютно всичко е забранено- нито хапчета, нито кремчета. А да не говорим това какъв риск е за раждането.

# 458
Момичта, онзи ден бях на преглед. Видяхме вече доста пораснало бебенце момченце. Дори аз познах от ехографа, че е мъжко, така че няма съмнение. 🙂 Очаквах да съм доста напълняла спрямо тамошния кантар, но май са около 1-2 кг. Аз иначе се чувствам като балон.
На мен АГ ми каза другия месец да си запиша час за фетална морфология, а при нея чак средата на май. Сега като чета какво пишете за марковс направо се чудя дали там да записвам. Като варианти ми предложи Цолова и Марковс. Не искам да ме бързат на този преглед. Иначе аз не съм ходила на ранна фетална, но честно казано бих се записала на ехокардиография, която май пак е около 20-22 седмица.
Да ви питам казахте ли вече на работодател. Трябва ли някакъв документ да представя, амбулаторен лист или друго.

# 459
Значи не съм единствената за “средната”, “незадължителната”, “първата” (която реално не е първа), вече не знам и аз как да я нарека 😀 фетална морфология. Мислех, че само аз съм толкова луда и напрегната, и чак ще ми се смеят лекарите по ФМ 😀

Вие към кого сте се насочили за нея и записахте ли вече часове? Аз си мислех за Патрикова, чета хубави отзиви за нея (едно момиче от тук също я беше похвалило).

# 460
Здравейте, септемврийски мами, аз съм вече в 16-та г. с., а имам чувството, че съм в 40-та. Корема ми е огромен, чувствам се като балон и видях първите стрии по корема, нямам голям апетит, постоянно гледам да ходя, но съм с тромбофилия и не смея и много да се натоварвам бих искала да спортувам нещо леко, но... Вие как си поддържате кожата, аз се мажа сутрин и вечер с смес от свинска мас, какаово и кокосово масло, а на обяд си слагам крем против стрии за бременни и въпреки това толкова рано ми се появиха😪😪😪

# 461
  • София
Аз пак ще си ходя при Цолова за тази в 20 г.с. И предишната бременност ме следеше, и на първата фм сега беше внимателна, изчерпателна, като и пратих бхс, веднага ми отговори. Нямам оплакване. За кардио, ако се наложи, още не съм гледала, чакам да ми кажат налага ли се.

Иначе аз съм абсолютно "за" за първата ФМ, която е най-важна от гледна точка на аномалии, заради които може да вземе решение за аборт, позволен до края на 3 мес. На следващите вече само можеш да се подготвяш...
Имоите стрии избиха, но старите- заради опъването на кожата тези около пъпа лъснаха. Но аз съм се приирила, че с тази бременност няма да имам късмета на първата, само с няколко стрии около пъпа. Какво да се прави...

А, да-аз не съм казала, не бързам. Нищо не ти трябва, освен ако не смяташ да си биеш болничен и да не се връщаш повече на работа...

# 462
Момичета, изчезна ли при вас вече гаденето на този етап?

# 463
Аз както ви казах сега съм в 16+гс при Марков. После искам пак да отида към 20гс, но не знам при кого. Иска ми се пак при Игнатов, от който останах много доволна, но ще питам утре АГ.

Ще допълня само Канари, че аборт по собствено желание е разрешен до края на 3м. После пак е разрешен, но при медицински показания и разрешение от лекарска комисия. Не го пожелавам на абсолютно никого Disappointed Relieved

# 464
  • Варна

И аз така знам, даже аз минах ранната в 13 седмица. Предвид възрастта ми /40 г./ и това, че бия фракси 0,4 ме вика пак на 18 г.с, а в 20 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт