СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 42 789
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
Mon2, аз имах дълъг пост за сигридов преди време. Не ми се ще да повтарям, не искам да налагам мнение или разстройвам никого. Той мрази магнезия и го спира на пациентите си. Оттам имам 3 познати със загубени деца. Както и моите едва спасиха след това в Шейново. Така че той НЕ препоръчва никакъв магнезий. Ся за развитието не знам- всички жени са на тази терапия при проблемно задържане, моите деца са даже доста интелигентни, според резултатите им в училище, проходиха рано, проговориха рано, никога не са имали проблеми с растежа и развитието и не мисля, че конските дози са ги увредили. Чувала съм и тезата му за липсата на тези вещества и извеждането на бебетата, както и че контракциите не били контракции, а чревно неразположение. Аз лично бих взела още едно мнение, ако имаш притеснение, разбира се-ако не- всичко е наред.

Както споменах лично аз съм много объркана, затова ще потърся Вашия пост по темета. Имам две мнения вече и са двете крайни противоположности. Второто ми детенце се роди 2,900кг, което е малко според него, след яко блъскане с магнезий и препарат за подобряване потока на хранителните вещества към бебето, който бил забранен. 😨

# 676
Да кажа и аз за усещането на бебето. В 17 седмица съм и ако не съм се объркала само веднъж съм го усетила. С предишната бременност дори не го усещах поне до към 30 седмица. И при това го усещах изключително рядко. Примерно веднъж на десетина дена. Имах си домашен фетален доплер и с него си контролирах тревогите Grinning Сега се чудя дали изобщо да си купувам пак такъв доплер.
С предишната бременност пиех магнезий просто, защото един аг ми каза да пия. Никога не съм имала контракции. Сега не пия, не знам дали трябва, но ме ми е предписван от лекар.

# 677
В 17 г.с. съм. Не съм го усетила все още бебока. Нямам спомен и предните кога започнах да ги усещам. Това ще ми е 3-то дете, ама освен гадните неща нищо друго не усещам. Обаче и този път коремът ми е огромен. Сигурно съм като в 6-ти, 7-ми месец… яката сланина 🤦🏻♀.
Относно магнезия с първото ми дете пих месеци наред 3х2 всеки ден. С второто бях много несериозна, май само седмица - две докато ми спрат крампите в краката. И двамата си се родиха около 3.500 кг.

# 678
Аз днес бях на втората фетална морфология. Всичко е наред с бебето. Чудя се дали да отида и на третата...В момента съм в 19 г.с + 4.
Иначе забелязах нещо ново - вече ми изтича по малко коластра (по 2-3 капки) от гърдите. С предната бременност пак в пети-шести месец  се появиха първите капки коластра. Вие имате ли вече? Забелязали ли сте?

# 679
Не съм имала изтичане на коластра аз и с тази, и с предната бременност. Въпреки че малкия си ми беше на кърма от ден 1 (само първото му ядене е било АМ в родилното)

# 680
Аз с предната бременност мисля, че имах коластра от 6ти,7ми месец
 Някъде там

# 681
  • София
За щастие нищо не ми тече и преди не ми е текло. Стига тоя ад, че после тече когато си иска..
Аз не го усещам бебето, честно казано и не бързам да го усещам. Може би ако цялостно се обърне има някакво побутване. И също е долу ниско-това е нормално в момента, то там се намира-точно при белега от цезарово ниско долу.
Сега с конските дози магнезий съвсем не очаквам да усещам нещо следващата седмица, той го оспива. Предишните ги усетих 4 месец края, но все пак бяха 2 с постоянна борба за надмощие. Както са и сега…

# 682
Здравейте, момичета! В 19+2 съм и все още не усещам бебчето. Преди 10 дни усетих нещо като гудел и вибрация, но оттогава нищо...С предна плацента съм. Притеснява ме това, че усетих нещо и тотално спря...Според вас нормално ли е?

# 683
Според мен няма нищо притеснително, особено с предна плацента. Аз съм със задна и я усещам от края на 13 г.с., но не всеки ден. Според моята аг ако е първа бременност към 20 седмица е нормално да се усети за пръв път.

# 684
Милла, не се притеснявай, аз съм с близнаци, едното е с предна, другото със задна плацента и това с предната още не съм го усетила, за сметка на това със задната, всеки ден мърда.
В 19+4 гс съм

Здравейте, момичета! В 19+2 съм и все още не усещам бебчето. Преди 10 дни усетих нещо като гудел и вибрация, но оттогава нищо...С предна плацента съм. Притеснява ме това, че усетих нещо и тотално спря...Според вас нормално ли е?

# 685
Здравейте. Днес бях на преглед. Ще си имам момче Simple Smile
До тук добре, но имам някакво отклонение в дясна маточната артерия и как да не го мисля ми кажете.....доста е притеснително. Каза ми,че на фаталната в София ще ми кажат, ако има проблем, че за сега било окей ,но да се следя и да внимавам с кръвното Sad някой има ли с подобен проблем. Напомням, че имам и тромбофилия

# 686
При мен на всеки преглед PI показателят ми е една идея по-висок, но съм на терапия - минималната доза фраксипарин от 0,3 и натаспин. Отделно Колева ми предписа Q-10 и еларгинин за по-добър пренос на кислород. Бебето си расте засега и няма изоставане. На терапия ли си?

# 687
Натаспин,Магнезий, фолиева и витамини с омега , това пия

# 688
Братовчедка ми беше с предна плацента и ми беше казала,че края на 5ти месец е усетила бебето. Аз съм със задна и от 14та седмица усещам бебчо, като в началото беше като гъделичкане в корема и много къркорена на червата, но не всяка вечер. Според мен няма от какво да се притесняваш. Simple Smile

# 689
Днес на прегледа и аз разбрах, че съм с предна плацента. Съвсем нормално положение на плацентата е, както и задната. Казват, че с предната по-късно се усеща бебето и полът се разбирал по-късно. При мен не беше така. Полът го знам от 12-13 седмица някъде, а относно движенията на бебето - усещам ги от 17 седмица (вече съм в 20 седмица). Това го казвам да видите, че не сме еднакви и да не се притеснявате. Това, че аз съм с предна плацента, но пък вече съм усетила бебето, не значи, че вие ще имате проблем, защото все още не сте. Мислете положително!

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 21:51 от *Jerry*

Общи условия

Активация на акаунт