СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 42 794
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Може би нещо хормонално да е щом не от кръвното.
На мен главоболието ми е чуждо от няколко години. Преди години много ме болеше глава. Влизах в някакви “серии” от по няколко дни, в продължение на две-три години.  Забременях с дъщеря ми и противно на всичко изписано, главоболето ми изчезна. Така и не се върна 🤷🏻♀
Страдате ли често от главоболие? Аз някъде от 3 дена съм така и единия път имах кръвно, но сега се събудих така и викам ще меря преди кафето. 120/80, 115/75. Значи не е от това....

# 661
Kanari, на теб всъщност какво ти беше и какво му обясни, че те приема?
Аз писах на моята АГ, която просто ми смени магнезия с магнерот и ми вдигна дозата на 3х2, изобщо и не стана дума за приемане или преглед, а честно казано аз лично не бих отказала…
А не е като да не ги приема, защото си писах с нейна пациентка, която в момента е там по предложение на АГ, без болки, но е с близнаци.

Канари, пробвай с нещо природно. Смрадлика, кокосово олио....Крем здраве...това ми идва на ум
Не става-купих няколко, вкл едно на Бах…нищо. Днес направих онлайн консултация и ми изписаха някакъв кортико, който ставал и за новородени.
Иначе днес се чух с лекарката ми и утре сутринта с багажчето ме приемат Sad за вливания. Каза за 2 дни, ако шийката не се е скъсила, но като знам пътеката,едва ли ще мога ДС се измъкна…

# 662
Страдате ли често от главоболие? Аз някъде от 3 дена съм така и единия път имах кръвно, но сега се събудих така и викам ще меря преди кафето. 120/80, 115/75. Значи не е от това....
Имаше периоди когато ме болеше всеки ден глава. Ставам сутринта, добре съм и след обяд започва адско главоболие. Понякога дори ми ставаше лошо от болката. И сега следва една глупост 😄 - ходих да ми баят и ми казаха, че съм много урочасана. Дали от това или от напредването на седмиците главоболието изчезна 🤷♀

# 663
Не знам. Сега съм решила до понеделник до прегледа да меря кръвно поне по 3 пъти на ден, но така съвсем ще психясам. Още ме боли главата, мислех, че след кафето и закуската ще мине, но уви..

# 664
Имах доста ужасно главоболие в началото, може би до 14 седмица. Вече утихна. Мерете кръвното и го записвайте в табличка поне 5 дни. Понякога има колебания, които могат да предизвикат главоболие.

# 665
Току що ми излезнаха изследванията и на урината, но не разбирам нищо от тези еритроцити и плоски епителни клетки, вие знаете ли какво означава това?

# 666
На мен в Токуда винаги ми излизат налични  бактерии, плоски епителни и левкоцити. Пускам стерилна и няма разтеж на микроорганизми. Къде ги пусна? В бодимед също винаги излизат. Чашките ли са замърсени, нямам идея. По принцип наличието на левкоцити в урината говори за някакъв процес в пикочните пътища или влагалищно.

# 667
Лекяря ми обясни че стерилната урина се дава с първото пишкане, взимам си чашка от аптеката за вкъщи, каза ми първо да си направя сутрешния тоалет и после урината в чашката да е от средата на пишкането ( не от началото и не от края), може би имат значение тези неща. Не знам дали са ви обяснени, аз правя така и до сега не съм имала никакви бактерии, всичко е нормално.

На мен в Токуда винаги ми излизат налични  бактерии, плоски епителни и левкоцити. Пускам стерилна и няма разтеж на микроорганизми. Къде ги пусна? В бодимед също винаги излизат. Чашките ли са замърсени, нямам идея. По принцип наличието на левкоцити в урината говори за някакъв процес в пикочните пътища или влагалищно.

# 668
На мен по абсолютно същия начин ми е обяснявано да правя при даване на стерилна урина и винаги така правя дори и да не ми се изисква да е стерилна, за да не влизам в тоалетните на лабораториите.

# 669
  • София
Извинявам се, не знам защо предният пост се появи 2 пъти…За главата- аз съм с мигрена и често ме боли, тази бременност за щастие ме пропусна с тежки периоди, но има чат пат главоболие. И снощи имах пък от притеснение нещо. И от глад често ме започва.

Darling, просто от понеделник съм с контракции, имам по принцип магнезиев дефицит и история от преднатя бременност със скъсена шийка от тях и разкритие в 5 мес. За щастие и тук на видеозона се видяха контракциите, защото преди коремът ми имаше навика да го крие и всеки път ме гледаха подозрително като постъпвах, но пък шийката беше факт. Та сега казаха, че трябва ударно да ми направят вливки за 2-3 дни и после ще видим как ще бъде. Иначе близнаците по дифолт ги приемат винаги-водят се рискови и лекарите не смеят да откажат.

# 670
Извинявам се, не знам защо предният пост се появи 2 пъти…За главата- аз съм с мигрена и често ме боли, тази бременност за щастие ме пропусна с тежки периоди, но има чат пат главоболие. И снощи имах пък от притеснение нещо. И от глад често ме започва.

Darling, просто от понеделник съм с контракции, имам по принцип магнезиев дефицит и история от преднатя бременност със скъсена шийка от тях и разкритие в 5 мес. За щастие и тук на видеозона се видяха контракциите, защото преди коремът ми имаше навика да го крие и всеки път ме гледаха подозрително като постъпвах, но пък шийката беше факт. Та сега казаха, че трябва ударно да ми направят вливки за 2-3 дни и после ще видим как ще бъде. Иначе близнаците по дифолт ги приемат винаги-водят се рискови и лекарите не смеят да откажат.

Аз съм със сходен случай като теб при предишна бременност, която задържаха с конски дози магнеий и лежане 2-3м.
След вчерашния ми преглед при Д-р Сигридов съм тотално объркана - та той каза, че причината за скъсяване на шийката при мен може да е липса на хранителни вещества за плода, ниско желязо и хемоглобин, заради което не достига кислород до бебето и тялото иска да го изведе от тази неблагоприятна среда… 😩 Не се изказа ласкаво за Магнерота, дори спомена, че може да забави развитието на детето, нито за Утрогестан при бременност с момчета..

# 671
Mon2, тогава Сигридов какъв магнезии препоръчва? Това за хемоглобина и желязото ми е малко странно, защото голяма част от момичетата са с ниски (аз също), пък нямат проблеми. Също така нали бебето расте?! Тогава какви хр.в-ва не му достигат.

Включвам се да кажа и за урината. И мен АГ ме посъветва да си занеса сутрешна урина в чашка след тоалет.Така и направих, но тоалета беше само с вода, аз сама така прецених, за да не повлияят препарати на резултата, но не знам дали е правилно така… освен това чашката директно я отворих от пликчето и пишках (средна урина), но без да измия чашката преди това.
Не знам на какви бактерии може да отговарят тези еритроцити, още повече, че микробиологията, уреаплазма, микоплазма и хламидии са ми чисти 🤷🏼♀

Kanari, ами то и аз съм с контракции (вече имам чувството, че постоянно), но явно наистина с близнаците процедират по-различно. Ако до следващият преглед нямам подобрение, ще настоявам да ме приемат поне за 2-3 дни…

# 672
Момичета, всеки ден ли усещате движенията на бебетата? Аз съм в 17+3 и започнах да го усещам преди около 2 седмици. Оттогава за втори път ми се случва да има дни, в които изобщо не го усещам.
Нямам спомен при първата бременност да е имало такива дни, а тогава бях с предна плацента, сега съм със задна.

# 673
  • София
Mon2, аз имах дълъг пост за сигридов преди време. Не ми се ще да повтарям, не искам да налагам мнение или разстройвам никого. Той мрази магнезия и го спира на пациентите си. Оттам имам 3 познати със загубени деца. Както и моите едва спасиха след това в Шейново. Така че той НЕ препоръчва никакъв магнезий. Ся за развитието не знам- всички жени са на тази терапия при проблемно задържане, моите деца са даже доста интелигентни, според резултатите им в училище, проходиха рано, проговориха рано, никога не са имали проблеми с растежа и развитието и не мисля, че конските дози са ги увредили. Чувала съм и тезата му за липсата на тези вещества и извеждането на бебетата, както и че контракциите не били контракции, а чревно неразположение. Аз лично бих взела още едно мнение, ако имаш притеснение, разбира се-ако не- всичко е наред.

# 674
Mon2, тогава Сигридов какъв магнезии препоръчва? Това за хемоглобина и желязото ми е малко странно, защото голяма част от момичетата са с ниски (аз също), пък нямат проблеми. Също така нали бебето расте?! Тогава какви хр.в-ва не му достигат.

Включвам се да кажа и за урината. И мен АГ ме посъветва да си занеса сутрешна урина в чашка след тоалет.Така и направих, но тоалета беше само с вода, аз сама така прецених, за да не повлияят препарати на резултата, но не знам дали е правилно така… освен това чашката директно я отворих от пликчето и пишках (средна урина), но без да измия чашката преди това.
Не знам на какви бактерии може да отговарят тези еритроцити, още повече, че микробиологията, уреаплазма, микоплазма и хламидии са ми чисти 🤷🏼♀

Kanari, ами то и аз съм с контракции (вече имам чувството, че постоянно), но явно наистина с близнаците процедират по-различно. Ако до следващият преглед нямам подобрение, ще настоявам да ме приемат поне за 2-3 дни…

Не еритроцитите, а левкоцитите и плоски епителни. Така ми каза личната. Но пак казвам, че аз от даване на обикновена проба за урина, не стерилна, винаги имам по някой левкоцит или бактерия. Simple Smile
За усещането на бебето - преди две седмици не го усещах много, но е като шило от няколко дни. Днес даже бях на преглед, защото го усещах много ниско, точно над белега от секцио и се бях филмирала. Колева каза, че явно доста се стресирам и това са внушения, защото шийката е ок. Тя пък ми каза, че магнеродът бил най-ефективен при контракции. Аз пия диаспорала сега, защото от тази форма на магнезий в магнерод получавам разтройство. Sad

Общи условия

Активация на акаунт